luni, decembrie 4, 2023
Starea de veghe

Cum sa traiesti in armonie? Povetele regelui Solomon

Când regele Solomon s-a întors din munti, dupa apusul soarelui, cei adunati la poale l-au întrebat:

— Esti sursa noastra de inspiratie. Cuvintele tale ne ating inima. Iar întelepciunea ta ne lumineaza mintea. Suntem flamânzi sa te ascultam. Spune-ne: Cine suntem noi?

El le-a zâmbit si le-a raspuns:

— Voi— sunteti lumina universului. Voi sunteti stelele. Voi sunteti altarul credintei. În fiecare dintre voi este un univers. Gramaditi întelepciunea în inima, ascultati-va inima, ascultati prin dragostea voastra.

— Care este sensul vietii?

— Viata – este un drum, un scop si o victorie. Viata este un dans al iubirii. Misiunea voastra este sa înfloriti. SA FII – e un dar pentru toata lumea. Viata voastra – este istoria omenirii. De asta viata este mai frumoasa decât orice teorie. Creeaza din viata ta o sarbatoare, pentru ca asta este adevarata ei valoare. Viata este compusa din prezent. Iar sensul prezentului este sa traiesti în prezent.

— De ce ne urmareste necazul?

— Ceea ce ai semanat, aceea vei culege. Nefericirile sunt alegerile noastre. Saracia – este creatia omului. Iar nemultumirea este fructul neglijentei. Învinovatind pe cineva, îti pierzi puterea. Nefericit este acel care nu se cunoaste. Sarac devine acel care pierde timpul în zadar. Nu permite multimii sa îti omoare sufletul.

— Cum sa trecem peste nefericiri?

— Nu te analiza. Nu te compara si nu te împarti . Multumeste pentru tot ce ai. Bucura-te pentru ca bucuria creaza minuni. Iubeste-te, pentru ca cei care se iubesc pe sine, îi iubesc toti. Roaga-te când esti fericit si ghinionul te va evita.

— Care este drumul catre fericire?

— Fericiti sunt cei care iubesc, fericiti sunt cei care multumesc. Fericitii traiesc în armonie. Fericitii vad adevarata frumusete a lumii. Fericitii se bucura de soare. Fericitii sunt gata sa primeasca soarele în brate. Fericitii sunt liberi. Fericitii iarta.

— Cum sa traim în lumina?

— Savurati fiecare picatura a vietii, o viata traita în zadar va da nastere nefericirii. Si sa stii ca ceea ce se afla în interior, aceea se afla si în exterior. Lumea este sumbra pentru ca inima este sumbra. Fericirea este apusul soarelui.

— Cum sa traim în armonie?

— Traieste simplu. Nu fa rau nimanui. Nu invidia. Lasa ca îndoielile sa treaca si nu cauta altele noi. Daruieste-ti viata frumosului. Creaza pentru arta, dar nu pentru recunoastere. Da viata trecutului, uitându-l. Adu în lume ceva nou. Umple-l cu iubire. Acolo unde este iubire – acolo este si Dumnezeu.

Traieste în armonie! Fii tu însuti!

 

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: