Legea potentialitatii pure (Legea unitatii)
“În stare esentiala, noi suntem constiinta pura. Constiinta pura este esenta noastra spirituala.”
Universul nu îti refuza nimic. Totul este posibil. Totul devine posibil în momentul în care stii ce-i ceri, în momentul în care stii ce-ti ceri. Poti fi liber, împlinit. Actiunile tale pot deveni manifestari a ceea ce îti doresti.
În momentul în care ajungi sa te cunosti cu adevarat, în momentul în care afli cine esti cu adevarat, ce îti doresti si care sunt dorintele tale, vei reusi sa te conectezi la acea forta care guverneaza universul. În momentul în care întelegi ca eul tau este creator si ca detine potentialitatea, vei reusi sa atingi ceea ce îti doresti. Interiorul îti releva ce trebuie sa faci în exterior.
În momentul în care înveti sa îti adresezi întrebarile potrivite, vei primi si raspunsurile potrivite. Nu ar trebui sa te miri.
Cele mai eficiente solutii, idei si rezolvari sunt cele din interior. În momentul în care ajungi sa te descoperi pe tine, te vei conecta la univers si la resursele universului. Atunci mintea trebuie sa fie deschisa pentru a primi ceea ce universul are si poate sa îi ofere. Putem aplica aceasta lege, prin rugaciune, prin meditatie, prin conectarea la natura, prin introspectie. Evita sa judeci si foloseste-te de tacere. Cunoasterea de sine poate începe cu privitul unui copac în floare…
Legea daruirii (Legea consacrarii)
“Corpul nostru se afla într-un schimb constant cu corpul universului; mintea noastra interactioneaza dinamic cu mintea cosmosului; energia noastra este o expresie a energiei cosmice.”
Universul functioneaza prin intermediul interactiunilor dinamice. Intentia este cea care produce crestere si favorizeaza schimburile dinamice. Daruirea sincera genereaza primire sincera. Daruirea voluntara atrage energia pozitiva. Lucrurile curg catre tine ca un rezultat al acestui schimb. Indiferent de forma, ceea ce este cu adevarat valoros în univers si merita sa fie daruit si primit se multiplica. Pentru a primi, trebuie sa daruiesti la rândul tau. În momentul în care esti dispus sa daruiesti ceea ce doresti sa primesti, în mod firesc vei primi. Atunci cand daruiesti mai mult decât primesti, dinamica universului va actiona în beneficiul tau si te va recompensa într-un mod fabulos.
Daca primesti ceva valoros, daruieste la rândul tau ceva valoros. Daca vrei sa ai parte de afectiune, împarte afectiune la rândul tau. Darul dat sau primit poate sa însemne un zâmbet, o floare, un compliment în care crezi sincer, un gând pozitiv… Este un început pentru a pune în aplicare legea daruirii…
Legea karmei (Legea cauzei si efectului)
“Indiferent daca suntem de acord sau nu, tot ceea ce ni se întâmpla în acest moment este rezultatul unei alegeri facute în trecut. “
Ceea ce semeni este ceea ce culegi.
Orice actiune produce o reactie, orice actiune are anumite consecinte. Daca faci bine, binele se va revarsa la un moment dat în viata ta. Daca faci rau, mai devreme sau mai târziu, raul se va întoarce asupra ta. Fiecare actiune produce reverberatii.
Viitorul tau este construit de actiunile pe care le faci în prezent. Chiar în acest moment, viitorul tau se contureaza prin ceea ce faci.
Daca vrei un viitor mai bun, pentru a crea viata pe care ti-o doresti, începe chiar din acest moment sa actionezi. Actioneaza POZITIV. Daca vrei ca actiunile tale sa aiba rezultatul scontat, nu opta pentru actiuni care îi lezeaza si ranesc pe ceilalti. Alege actiuni care aduc fericire si succes celor din jur. Ai întotdeauna de partea ta alegerile. Accepta responsabilitatea alegerilor si a actiunilor tale. Alegerile constiente pot deschide drumuri nebanuite…
Legea minimului efort (Legea non-rezistentei)
“Iarba nu se straduieste sa creasca, ea creste pur si simplu. Pestii nu învata sa înoate, înoata pur si simplu. Florile nu fac eforturi ca sa înfloreasca; înfloresc pur si simplu. Aceasta este natura lor inerenta. Natura merge întotdeauna în sensul efortului minim.”
În univers nu guverneaza întotdeauna acelasi legi ca si în societate.
Societatea ne învata ca trebuie sa muncim din greu pentru ceea ce vrem, sa ne zbatem, sa luptam cu toate fortele noastre.
Universul ne arata ca decizia potrivita este cea luata firesc, fara eforturi, fara lupte interioare, în consonanta cu interiorul tau, cu natura exterioara si cu tot ceea ce se afla în jurul tau, ascultându-ti intuitia. Nu trebuie sa te lupti crâncen cu viata. Nu i te opune. Lasa-te dus de ea. Cu cât te lupti mai mult, cu atât mai mult vei da gres. Este suficient sa ramâi conectat la tine însuti si la actiunile tale, iar ceea ce îti doresti se va realiza fara efort.
Ca sa aplici în viata de zi cu zi Legea Minimului Efort:
– Învata sa accepti;
– Învata sa îti asumi responsabilitatea pentru ceea ce ti se întâmpla.
În momentul în care esti sigur ca un anumit lucru este cel mai potrivit pentru tine si îl simti ca atare, mai mult ca sigur ca acel lucru este cel mai potrivit pentru tine. Vei realiza acel lucru fara stradanii si sacrificii.
Realizarea lui nu ti se va mai parea o corvoada. Va avea loc firesc, natural, în armonie si iubire…
Legea intentiei si a dorintei
“Energia si informatia exista pretutindeni în natura. De fapt, la nivelul câmpului cuantic nu exista nimic altceva decât energie si informatie. Iar acest câmp cuantic este influentat de intentie si de dorinta.”
Dorintele se pot concretiza atâta timp cât crezi în potentialitatea lor.
Dorintele devin cu adevarat puternice în momentul în care în spatele lor se afla intentii puternice. În functie de intentia îndreptata asupra unui obiect care se afla în atentia noastra, se vor contura si premisele temporale ale realizarii dorintei noastre. Daca înveti sa valorifici puterea intentiei, poti crea orice din ceea ce îti doresti.
Tu ocupa-te de ceea ce este cu adevarat important, iar universul se va ocupa de detalii. Traseaza-ti clar dorintele. Lanseaza-le în câmpul potentialitatii pure. Fii convins ca vor da rezultate concrete.
Fii convins ca universul va gasi o metoda (chiar daca nu este metoda pe care ti-ai dori-o) de a-ti îndeplini acea dorinta. Daca actionezi astfel încât intentia sa devina posibilitate, universul începe deja sa lucreze pentru tine.
Legea detasarii
“În momentul în care renuntam la atasamentul fata de rezultate, combinând intentia focalizata cu detasarea de fructele ei, vom obtine cu siguranta ceea ce ne dorim”.
Detasarea nu înseamna a te baza pe sansa pura sau a rataci în viata fara obiective sau teluri anume. Detasarea nu înseamna lipsa de implicare. Nu înseamna a renunta sa-ti mai doresti. Detasarea înseamna sa renunti la a fi atasat de ceea ce îti doresti.
Detasarea înseamna sa existi fara zbatere, traind în pace cu tine si cu ceilalti, în convingerea ca cineva se îngrijeste de binele tau si se asigura ca, mai devreme sau mai târziu, vei avea acel ceva. Detasarea creeaza premisele evolutiei. Poti actiona si lucra mai eficient atunci când esti detasat. Nu trebuie sa te îngrijoreze ceea ce ti se întâmpla sau ti se va întâmpla.
Nu întotdeauna poti controla ceea ce ti se întâmpla.
Traieste, dezvolta-te si ceea ce este menit sa se întâmple se va întâmpla. Daca vrei sa obtii ceva, renunta sa mai fii atasat fata de acel ceva. Ai încredere ca vei obtine cel mai bun rezultat. Fii convins ca ai sau ca vei avea ceea ce îti doresti.
Aceasta lege a detasarii ne învata sa avem încredere în univers, în puterea legilor sale, în capacitatea sa de a ne arata drumul în viata.
Legea dharmei (Legea menirii în viata)
“Orice om are un talent unic si o maniera unica de a-l exprima. Exista ceva ce putem face mai bine decât oricine altcineva din întreaga lume.”
Toate lucrurile au un scop. Totul în viata are o menire.
Existenta fiecaruia dintre noi este legata de un scop anume. Menirea noastra ca fiinte umane este pur spirituala.
Trupul este doar o manifestare fizica a spiritului. Ne aflam pe acest pamânt pentru a ne descoperi spiritual, pentru a ne identifica identitatea launtrica. Fiecare dintre noi are datoria de a darui putin din el celorlalti. Fiecare dintre noi are un dar unic de daruit celorlalti, un talent pe care trebuie sa-l împartaseasca, un lucru pe care îl realizeaza mai bine decât oricine altcineva.
Nu putem fi împliniti cu ceea ce suntem decât în momentul în care ne manifestam talentul, daruindu-l astfel si celorlalti. Nu putem fi în armonie si fericiti cu ceea ce suntem decât în momentul în care putem darui din ceea ce ne-a fost daruit în mod special.