Pune-ti aceste intrebari si iti vei schimba viata

Sa vorbim despre schimbarile reale, radicale si practice, pe care le poti pune în aplicare în viata ta. Sa vorbim despre schimbarile profunde care te vor face sa te simti treaz si iubit, atunci când vei înainta în calatoria ta.

Calatoria fiecarei persoane e unica,  însa toate lucrurile se reduc la patru întrebari foarte importante:

1. Ce pot sa fac cel mai bine in acest moment?

Gaseste un minut liber pentru  aceasta întrebare. Ce poti sa faci acum pentru tine?  Nu trebuie sa fie un lucru mare, grandios. Chiar si cel mai mic gest îti poate schimba ziua si viata.

Trebuie sa te asezi pentru un minut? Ai nevoie de o cana cu ceai? Trebuie sa privesti filmulete cu pisici? Trebuie sa crezi în tine si în ceea ce faci?

Încearca sa dai un raspuns bazându-te pe momentul actual. Atunci când vei gasi raspunsul, du-te si fa acel lucru. Fa din asta o prioritate pentru a-ti mentine spiritul viu în timpul zilei si adreseaza-ti aceasta întrebare ori de câte ori ai nevoie pentru a continua.

Daca vrei sa îti schimbi viata, adreseaza-ti aceasta întrebare de cel putin 4 ori pe zi si respecta de fiecare data raspunsul. În cel putin o saptamâna vei vedea rezultatul.

2. Daca într-adevar m-as iubi, ce as face sau ce mi-as spune în acest caz?

Noi toti trebuie sa ne iubim sincer, însa multi dintre noi uita cât de important este sa ne iubim pe noi însine. Aceasta întrebare te va ajuta sa abordezi toate deciziile tale cu încredere si iubire.

Opreste-te pentru un minut si adreseaza-ti aceasta întrebare: Daca într-adevar m-as fi iubit  sincer, ce mi-as fi spus? Sau ai putea sa te gândesti la cineva pe care îl iubesti cu tot sufletul. Ce sfat i-ai da?

Cea mai mare schimbare pe care trebuie sa o faci în viata ta este sa te iubesti, sa te accepti si sa ai încredere în tine.

3. De ce trebuie sa fiu responsabil pentru propria viata?

Tu si doar tu esti responsabil pentru viata ta. Esti responsabil pentru gândurile tale, pentru actiunile si cuvintele tale. Tu esti responsabil pentru energia pe care o emani. Atunci când accepti acest lucru, începi sa-ti doresti mai mult.

Atunci când vei fi gata sa îti domini propria viata, vei putea face schimbari importante. Atunci când accepti aceste responsabilitati, poti sa vezi ce se afla ce poti sa controlezi  si ce nu. Nu putem controla fiecare aspect al vietii noastre, însa odata ce ne-am asumat anumite responsabilitati, ne putem concentra atentia asupra lucrurilor pe care le putem schimba.

4. Ce lucruri / obiceiuri / sentimente nu îmi mai apartin?

Ia o foaie si un pix si fa o lista cu acele lucruri, gânduri, sentimente, relatii, emotii sau obiceiuri care nu iti mai sunt utile.

Atunci când vei analiza lista, vei vedea cateva lucruri care nu iti mai sunt utile. In acest fel vei putea gasi metode ca sa schimbi situatia în care te afli.

Daca o situatie sau alta se afla sub controlul tau, întreaba-te ce schimbari ai putea sa faci pentru a îmbunatati acest proces.

Lucrând asupra acestor întrebari, vei începe sa vezi ce schimbari miraculoase si profunde se vor petrece în viata ta.

Sursa

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: