vineri, aprilie 12, 2024
Enigmele istoriei

Misterioasele tuneluri subterane care se intind din Scotia pana in Turcia

Arheologii au descoperit în Bavaria mii de tuneluri ce provin din epoca de piatra si se întind din Scotia în Turcia, lasând cercetatorii nedumeriti. Tunelurile au fost folosite ca morminte, spatii de ritual sau ca sa se apere de pradatori. Aceasta descoperire ar putea revolutiona domeniul arheologiei si duce la o revizuire a istoriei antice.

Care este secretul tunelului enigmatic?

Arheologul german Heinrich Kusch afirma ca reteaua de tuneluri sapate în stânca leaga asezarile neolitice din toata Europa, iar faptul ca multe dintre acestea au suprevietuit 12.000 de ani arata ca reteaua ar putea fi enorma.

„Numai în Bavaria am gasit o retea de tuneluri care se întinde pe 700 de metri, iar în Styria, Austria, exista una de 350 de metri. Tunelurile sunt joase, având numai 70 cm largime, suficient pentru un om sa se târasca prin el. Din loc în loc, se ajunge în încaperi pentru popas sau pentru depozitare”, declara Kusch.

Multe galerii sunt conectate la locurile de asezari antice, unele locuri sunt mai spatioase si au depozite si camere. Intrarile în tunel se gasesc uneori în bucatariile vechilor ferme, lânga biserici si cimitire, sau în mijlocul unei paduri.

În Germania, tunelurile cunoscute sub numele de Erdstall – ce în traditie populara înseamna „lacasul spiridusului”– au fost cercetate de specialistii germani, acestia aratând un mare interes pentru acest fenomen arheologic neobisnuit.

Astfel de tuneluri s-au mai gasit în Ungaria si Spania. Anticii au conceput aceste tuneluri pentru a se proteja de animalele de prada, si pentru a face legatura între diferite asezaminte antice. Toate acestea sunt doar presupuneri, asadar scopul lor real ramâne înca un mister.

Orase subterane -între mit si realitate

Conform legendelor, tunelurile si pesterile ne duc la demoni si monstri. Pot ascunde acestea un adevar surprinzator? Numeroase mituri si religii ale lumii vorbesc despre tuneluri, încaperi, locuinte si chiar de orase întregi subterane. Unul dintre cele mai renumite orase subterane este Agartha, un loc legendar despre care se crede ca se afla în centrul Pamântului. Legendele din Asia Centrala povestesc ca în acest tarâm locuieste o rasa de oameni numiti agarti. Teozofii se refera la Agartha ca la un vast complex de grote si retele subterane care sunt locuite de asuras, un soi de demoni malefici, dusmani ai zeilor.

Mitologia hindusa vorbeste despre nagas, creaturi inteligente în forma de sarpe, dar cu fata umana, ce traiesc în pesteri subterane. Aceste creaturi ar fi „copiii Zeilor” nemuritori care pot zbura.

În mitologia Maya, se vorbeste de orasul subteran Xibalba, locuit de super-eroi si zei. Se presupune ca intrarea în aceasta lume se poate face prin Guatemala. Descrierea orasului si a locuitorilor sai o gasim în vechile scrieri mayase numite Popol Vuh.

Scrierile egiptene fac si ele referire la un templu imens cu 3.000 de încaperi pline de picturi si hieroglife, un labirint pierdut, ramas din pacate nedescoperit pâna în acest moment.

Exista multe tuneluri în Europa care pun multe semene de întrebare si care se cerceteaza si în momentul de fata, misterul lor ramânând în continuare unul fascinant

epochtimes-romania

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum