Activitati pe care oamenii de succes le practica in mod obisnuit

Atunci când succesul tau este cu adevarat urias, el este, de regula, si foarte zgomotos – foarte multi oameni vorbesc, scriu sau bârfesc despre el. Însa drumul pe care l-ai facut ca sa ajungi la acest succes ramâne de obicei în umbra si nimeni nu îl vede. 

Cunoastem foarte multe persoane de succes, care indiferent de domeniul în care activeaza, modul de viata pe care îl duc – toate practica anumite ritualuri, unele aproape invizibile, dar foarte importante.

1. Au un plan de activitati stabilit din timp si pe care îl respecta cu strictete

Foarte multi autori de carti si de cursuri dedicate dezvoltarii personale cred ca cititorii lor sunt niste roboti si uita cât de importante sunt emotiile nostre. 

Cu cât mai putin negativism vom avea în noi la începutul zilei, cu atât mai putin vom avea pe parcursul zilei. Atunci când începem ziua de munca cu calm si liniste interioara, ne este mai usor sa ne concetram asupra sarcinilor pe care trebuie sa le îndeplinim.

Însa cum sa faci asta când doar ce ai deschis ochii si stresul deja pune stapânire pe tine – telefonul îti suna, mii de notificari de emailuri noi si sms-uri si chiar si alarma de incendiu a pornit… Daca dimineata ta va începe în acest mod, înseamna ca vei petrece toata ziua reactionând la probleme. În automobilul vietii tale nu vei fi decât un pasager si cu siguranta nu îti vei stabili singur prioritatile.

Încearca sa faci în asa fel ca primele ore ale zilelor sa nu se diferentieze prea mult una de alta. Un plan bine pus la punct te ajuta sa simti ca într-adevar îti conduci viata, ca micsorezi nivelul de stres si neliniste si ca, în general, esti mai competent si organizat.

2. Ei fac doar ceea ce într-adevar trebuie de facut

Toti ne-am pus întrebarea: de ce nu reusesc? Raspunsul este foarte simplu – pentru ca în majoritatea timpului facem ceea ce nu trebuie sa facem.

Studiile au demonstrat ca nivelul înalt de productivitate nu este atunci când muncesti peste program, ci atunci când stii sa îti stabilesti prioritatile corect.

 Cea mai mare problema a oamenilor, în ceea ce tine de organizarea timpului, este ca oamenii se straduiesc sa faca cât mai multe lucruri într-un timp cât mai scurt.

Din acest motiv trebuie sa îti concentrezi atentia asupra lucrurilor importante si sa le ignori pe cele minuscule.

3. Ei nu amâna pentru mâine ceea ce trebuie facut astazi

În timp ce ceilalti analizeaza ce trebuie sa faca, oamenii de succes deja fac asta. Poti sa fii doctor în stiinte si mare academician, dar nu vei putea schimba lumea daca vei sta cu mâinile în buzunar si vei privi în jurul tau. Între cunostinte si punerea în aplicare a acestor cunostinte este o prapastie foarte mare. Cunostintele nu-si au rostul fara experienta.

Oamenii de succes stiu ca un plan bun, realizat astazi, este mai bun decât un plan ideal creat pentru viitor. Ei nu asteapta „momentul potrivit”, „ziua potrivita” sau anumite „circumstante”. Pentru ca ei stiu ca în spatele unor astfel de asteptari se ascunde frica. Daca trebuie sa actioneze, ei actioneaza aici si acum – pentru ca doar asa pot obtine un progres.

4. Ei încearca sa traga foloase din toate încercarile vietii

Multe dintre cele mai bune romane, dintre cele mai emotionante piese sau inventii neobisnuite au fost inspirate din suflete distruse si inimi ranite. Altfel spus, în tot raul pe care viata ni-l da în cale putem gasi si lucruri bune pentru crearea capodoperelor.

Cercetarile recente au demonstrat ca oamenii sunt capabili sa utilizeze traumele sufletesti pentru dezvoltarea creativitatii si inteligentei. Altfel spus, traumele sufletesti pot sa ajute oamenii sa-si dezvolte capacitatea de a se multumi cu mai putin, sa gaseasca forte noi pentru a merge mai departe si sa capete o asa-zisa imunitate la esec.

Când lumea imaginara din capul nostru se sparge în bucati, atunci traim mai multe stari. Reusim sa iesim din zona de confort si sa privim lumea ca si cum am privi-o pentru prima data. Acest lucru ne va ajuta cel mai bine în drumul spre dezvoltarea personalitatii si pentru atingerea succesului

5. Ei se dedica 100%

Cum sa înveti ceva nou? Sa iesi din zona ta de confort si sa te dedici 100%, chiar si mai mult.

Da, rutina poate fi placuta. Dar ce vei învata nou daca vei sta în fiecare zi între acei patru pereti si vei privi acelasi tavan în fiecare zi…? Nu vei învata nimic. Uneori e bine sa ajungi într-o situatie complicata si neînteleasa de tine. Da, s-ar putea sa îti fie greu si inconfortabil, insa va fi o lectie buna pentru creierul tau care va învata sa faca fata unei situatii noi. Vom învata ceva nou doar atunci când vom iesi din zona noastra de confort.

Atunci când luptam cu ceva, devenim mai puternici si mai destepti. Cu cât mai mult practicam acel lucru, cu atât mai buni devenim. Mai bine sa facem greseli, mai bine sa ne împiedicam, dar sa stim ca de fiecare data ne vom ridica si vom merge înainte.

6. Ei se bazeaza pe intuitie atunci când iau decizii dificile

Intuitia chiar exista si ea nu trebuie ignorata – pentru ca izvoarele ei se afla în subconstientul nostru si sunt bazate pe experienta traita de noi. Daca cei din jur îti repeta în cor „da”, iar inima îti spune „nu”, atunci asculta-ti inima pentru ca ea are dreptate.

Oamenii de succes stiu ca având încredere în intuitie înseamna sa ai încredere în tine însuti.

7. Ei sunt pozitivi în orice situatie

Ultimele cercetari stiintifice au demonstrat ca doctorii care sunt pozitivi în timpul stabilirii unei diagnoze sunt mult mai atenti decât doctorii care sunt negativi sau neutri. Aceeasi cercetare a demonstrat ca vânzatorii pozitivi au un volum de vânzari cu 50% mai mare decât cei pesimisti. Chiar si studentii care sustin examenele si au dispozitie buna sunt mai eficienti decât cei negativisti sau neutri.

Nu vreau sa spun ca oamenii de succes nu sunt tristi sau nu se enerveaza, ci pur si simplu ei stiu ca este mult mai bine daca vor scapa într-un timp cât mai scurt de toate emotiile negative. Asa ca fii pozitiv!

 8. Ei pot sa calce peste propria mândrie

Ei sunt capabili sa îsi recunoasca greselile. Sa-si ceara scuze. Sa recunoasca ca nu sunt buricul pamântului. Sa viseze la mai mult. Sa recunoasca ca succesul lor nu se datoreaza doar lor. Sa fie capabili sa râda de ei însisi. Sa cearca ajutor atunci când au nevoie de el.

Sa faca greseli, sa simta înfrângerile. Apoi sa se ridice si sa mearga înainte.

Învata de la ei de la care ai ce învata, fii modest si nu uita ca asa procedeaza oamenii cu adevarat de succes.

Sursa

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: