vineri, iulie 19, 2024
Psihologie

Ce presupune respectul de sine?

Multi dintre noi am înteles ca pentru schimbari mari trebuie sa ne schimbam radical viata. Timpurile în care traim acum necesita curaj, sinceritate si transparenta pentru a ne putea dezvolta personalitatea. Daca într-adevar te iubesti si te respecti, nu vei permite acestor lucruri, enumerate mai jos, sa se întâmple în viata ta!

Oamenii care se respecta nu trebuie sa:

1. … îi satisfaca pe cei din jur

Trebuie sa faci doar ceea ce te face fericit si sa traiesti cu aceasta stare. Uita de tentativele de a-i convinge pe cei din jur. Ei vor face tot posibilul doar pentru a te face sa-ti pierzi timpul si îti vor da 1000 de motive de ce nu trebuie sa îti asculti inima. Trebuie sa fii deasupra parerilor lor si sa faci ceea ce vrei. Oricare om ce se iubeste îsi va pretui propriile opinii inaintea opiniilor celor din jur.

2. … aiba pareri negative

Daca vrei ca realitatea ta sa fie pozitiva si energica, atunci gândurile tale trebuie sa corespunda dorintelor. Daca ai o parere negativa despre tine, lumea din jurul tau va fi posomorâta si obositoare. Însa daca vei avea o parere pozitiva despre tine, vei observa în jurul tau o multime de posibilitati si oferte în tot ceea ce te înconjoara. Oamenii care se respecta se hranesc cu gânduri, relatii, cariera si scopuri pozitive.

3. … faca pauze în dezvoltarea personala

«Zona de confort este un loc minunat, însa acolo nimic nu creste…»

Daca vei privi în jurul tau, lumea ti se va parea îngrozitoare si din aceasta cauza foarte multe persoane decid sa ramâna în siguranta si sa evite ceea ce le creaza disconfort. Însa nu vei putea sa te dezvolti daca nu vei încerca ceva nou. Oamenii care se respecta calca granitele si îsi testeaza fortele, dezvoltându-si astfel personalitatea.

4. … se supuna

Iarasi, nu vei putea sa te dezvolti daca te vei conduce dupa „principiul turmei”. Pentru a deveni cineva cu adevarat respectabil, trebuie sa îti creezi propriul drum în viata, sa ai încredere în instinctele tale, nu in parerile celor ce te înconjoara. Învata sa te simti confortabil în propria piele, sa îti asculti intuitia si vei vedea cât de interesanta este lumea care te înconjoara.

5. … practice un job pe care îl detesta

Din pacate, majoritatea oamenilor au un job pe care îl urasc, dar pe care îl practica doar pentru a-si plati facturile. Tu nu trebuie sa faci parte din aceasta statistica. Trebuie sa faci ceea ce îti place cu adevarat. Oamenii care se respecta sapa adânc în interiorul lor pentru a afla ce-si doreste sufletul lor, iar apoi îndeplinesc acea dorinta. Uneori trebuie sa depui mai mult efort pâna când vei gasi ceva într-adevar bun, însa oricine se iubeste si se respecta va parasi acel job care nu îi asigura echilibrul emotional si psihologic.

6. … îsi ignore sanatatea

Orice persoana care se respecta va avea grija de sanatatea sa pentru ca stie ca ea nu va putea fi fericita cu adevarat daca se vor confrunta cu vreo problema de ordin medical.

7. … se lase condus de cineva

Daca ai prieteni sau un partener care încearca sa îti dicteze ce trebuie sa faci cu viata ta, atunci ai toate motivele sa te îngrijorezi. Nu trebuie sa permiti cuiva sa te manipuleze si sa te controleze.

Meriti sa ai parte de relatii prietenoase si sanatoase, care îti vor creea stari pozitive si te vor învata ceva. Altfel spus, daca cineva este mai mult interesat de viata ta decât tu însuti, trebuie sa îi arati usa. Oamenii care se respecta niciodata nu vor permite cuiva sa îi controleze.

8. … se leneveasca

Într-o epoca a tehnologiilor, multi dintre noi am permis gadget-urilor sa ne ocupe cea mai mare parte din timp. Am pierdut motivatia si ne pare ca este mai ok sa stam în fata monitoarelor, decât sa savuram viata reala si sa obtinem ceva. Cu toate acestea, un om care se respecta va munci cu mai mult efort pentru a-si realiza scopurile în viata, va fi capabil sa se controleze si sa fie disciplinat.

9. … îsi ignore fericirea

Foarte multi oameni se multumesc cu mai putin decât merita pentru ca nu stiu sa se aprecieze si se simt prea confortabil în aceasta situatie. Cu toate acestea, orice persoana care se respecta va alege ceea ce o va face cu adevarat fericita.

Sursa

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum