duminică, decembrie 3, 2023
Psihologie

Reprogrameaza-ti mintea cu aceste principii simple

Nu se stie cine este autorul, dar toti cei care le-au citit, le-au acceptat fara rezerve si se conduc de ele. Nici nu sunt reguli, ci tehnica psihoterapeutica. Scopul ei este de a reprograma mintea. Este un proces destul de indelungat, dar nu imposibil. Necesita doar insistenta si tarie de caracter. Din acest motiv, trebuie sa ai o atitudine responsabila si sa le citesti in fiecare zi. Daca, insa, le vei citi o singura data si le vei arunca, nu vei obtine nimic. Cel mai eficient e sa le afisezi pe perete, ca sa le ai in fata permanent. Incearca si, destul de repede, vei descoperi ca viata e mult mai interesanta si mult mai frumoasa. Mai mult decat atat, nu te vei satura de viata niciodata!

1. Totul porneste dintr-un gol imens, dar acesta trebuie umplut.

2. Pentru a primi ceea ce iti doresti, e putin doar sa doresti. Trebuie sa decizi. Doar astfel apar posibilitatile.

3. Pentru a schimba directia in care te misti, trebuie mai intai sa te opresti. Doar dupa aceasta poti porni in alta directie.

4. In viata trebuie sa platesti pentru tot. Dar cea mai scumpa este inactivitatea. Uneori, intelegi acest lucru abia la sfarsitul vietii.

5. Daca ti-e frica de greseli si nu faci nimic, nici nu realizezi ca faci cea mai mare greaseala in viata.

6. „Drac la drac trage!” In viata, nimic nu este intamplator. Nu atragem oamenii pe care ii dorim alaturi de noi, ci pe cei care sunt ca si noi.

7. Daca vezi ca scopul fixat nu poate fi realizat, concentreaza-te pe alte scopuri. Realizandu-le, intoarce-te la primul tau scop.

8. Daca nu ceri nimic de la viata, vei primi nimic de la ea. Daca vei cere ceva nedeterminat, asa si va fi cadoul vietii. E necesar sa formulezi dorintele foarte exact!

9. In viata nu exista satisfactie absoluta. Ea, intotdeauna, este limitata de limitele perceptiilor tale.

10. Iti doresti schimbarea? Atunci uita de modul pasiv de viata. Anume din cauza lui ratam sansele oferite de viata. Elaboreaza ruta ta si punctul final. Dar pentru a ajunge la acest punct final, trebuie sa pornesti la drum.

11. Viata, de fiecare data, ne impune sa rezolvam anume acele probleme de care fugim. Nu poti sari nicio problema! Problema nesolutionata acum va trebui rezolvata, neaparat, la alta etapa a vietii. Dar atunci vei plati mult mai mult.

12. In viata, permanent poti alege. Uneori, alegerea e determinata de lipsa ei. Exista foarte multe posibilitati. Insa trebuie sa tii minte ca atunci cand castigi ceva, pierzi altceva. Din acest motiv, pierderile sunt inevitabile. Trebuie sa le percepi ca pe o achizitie.

13. Noul intotdeauna inseamna demolarea vechiului. Insa nu e suficient doar sa demolezi, ci sa si curati locul. Iar pentru aceasta este nevoie de forta, timp si cunostinte. Doar trebuie sa stii ce construiesti si cum o faci. Daca nu ai astfel de cunostinte, mai bine nu demola. In caz contrar, poti construi ceva infantil.

14. Omul incearca sa-si schimbe viata, dar este incomodat de vechile stereotipuri si deprinderi. Ele permanent fac presiune asupra lui, ca sa se intoarca la modul vechi de viata. De aceea, schimbarile au loc foarte incet si necesita multa energie sufleteasca.

15. Fiecare dintre noi atrage doar ceea ce iubeste mai mult, asteapta sau se teme, deoarece asupra acestor lucruri se concentreaza si munceste constientul. Viata niciodata nu-ti da nimic in plus. Ea este marinimoasa, dar numai in limitele cerintelor. Extinde limitele si primeste mai mult.

16. Viata este compusa din contradictii. Pe unii ii iubim, iar pe altii ii uram. Cu unii prietenim, iar cu altii ne confruntam. Castigam si pierdem, ne intalnim si ne despartim. Omul cauta stabilitatea, dar este insatisfacut de monotonie. Nu poti intelege ceva fara a cunoaste opusul.

17. Oamenii tind spre armonie. Pentru a o atinge, e nevoie, in primul rand, de armonie interioara. Ea rezida in acceptaarea aptitudinilor si neajunsurilor tale, in constientizarea faptului ca nu esti perfect si in pacea interioara. E necesar ca intelectul, faptele si sentimentele sa actioneze in deplina colaborare.

18. Tine minte ca lumea nu este creata doar pentru satisfactii. De multe ori, nu se incadreaza in asteptarile noastre si in tabloul pe care il avem despre ea. Insa, permanent trebuie sa tinzi sa faci bine. Cel care nu poate face acest lucru, niciodata nu va fi capabil sa aprecieze binele primit din partea altora.

19. Straniu lucru! Pe oameni ii deranjeaza la altii anume ceea ce este in interiorul lor. Stii ca unii oameni pot fi oglinda ta? E suficient doar sa-i analizezi mai bine. Astfel am putea sa ne cunoastem mai bine.

20. Daca apare o dorinta stranie de a obtine ceva cu orice pret, inseamna ca nu constientizezi aptitudinile si calitatile tale. Priveste in interiorul tau! Poate ca ai mult mai mult decat ceea ce iti doresti.

21. E destul de dificil sa te impotrivesti gandurilor negative. Ele te fac sa suferi, sa te chinui, sa te nelinistesti. Alege un gand negativ din tot acest conglomerat si striveste-l! Astfel vei rupe lantul nociv si presiunea va scadea substantial.

22. Accepta-te asa cum esti. Intr-o clipita vor disparea grijile, emotiile, complexele si vei incepe o viata noua, plina de bucurii.

23. Lumea care ne inconjoara este total neutra. Noi o impartim in buna si rea. Incearca sa percepi realitatea pozitiv si ea va deveni fericita si plina de bucurii.

24. Niciodata nu trata parerea altora ca adevar in ultima instanta. Nu poti fi bun pentru toti. Mai mult ca sigur ca se vor gasi persoane care nu te agreaza. Nu le permite sa te domine.

25. Venim in aceasta lume de nicaieri si plecam nicaieri. Poate ca sensul existentei noastre este viata cu toate valentele ei?

Nu-ti fa prea multe griji pentru viata. Nimeni nu a plecat viu din ea. Fii fericit!

OKSUCCESS!

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: