Cateva motive pentru care nu esti bogat

1. Nu stii cum sa devii bogat

A deveni bogat implica cunostinte speciale si indemanare, dar vad inca oameni care vor sa fie bogati si nu au petrecut nici macar o zi studiind modurile in care se pot imbogati. Cand ii intreb despre acest lucru imi spun ca acele cursuri sunt foarte scumpe.

Cat de bogat planuiesti sa devii? Daca nu esti convins ca iti vei recupera banii investiti pentru un curs sau doua atunci ambitiile tale financiare probabil ca sunt pe treapta cea mai de jos.

Este greu de inteles cum persoane inteligente pot sa stea fara bani an dupa an si nu isi dau seama ca investind o anumita suma in tipul de educatie potrivit ar putea face investitia vietii lor.

Nici eu nu puteam sa imi permit o educatie a prosperitatii cand am inceput, dar am facut tot ce am putut pentru a strange bani si a obtine o astfel de pregatire.

2.Nu ai curajul sa iti fixezi un scop destul de mare

Tinteste spre stele si vei nimeri cel putin luna, dar daca tintesti la fel de sus pe cat este inaltimea capapelei pe care stai este posibil sa nu te ridici nici macar atat cat sa indeplinesti acel scop.

A deveni bogat implica eforturi sustinute pe parcursul mai multor ani. Ai nevoie de un tel care sa te inspire atat de mult incat sa ai energie pentru a sustine efortul si sa te mentina pe drumul cel bun suficient timp pentru a ajunge sa culegi roadele.

3.Nu iti imparti obiectivul in bucati mai mici

Un obiectiv inalt iti da inspiratie, insa daca nu-l imparti in sarcini pe care sa te simti capabil sa le indeplinesti iti vei da seama ca esti coplesit. Acest truc te ajuta pe de o parte sa ai o privire de ansamblu asupra lucrurilor, iar pe de alta parte sa fii atent la activitatile de zi cu zi care implica acele mici sarcini pe care le ai de dus la bun sfarsit.

De cate ori indeplinesti un obiectiv mai mic poti sa te incurajezi singur si sa iti spui ca esti cu un pas mai aproape de marele obiectiv. Vei fi surprins cata energie si entuziasm iti vor da aceste lucruri pentru a indeplini urmatorul obiectiv mai mic.

4.Astepti sa rezolvi toate problemele inainte de a incepe

Acest lucru este ca o piatra de moara agatata in jurul gatului persoanelor care sunt atente la detalii. Le distruge complet orice speranta de a deveni bogat pentru ca nu vor gasi nici un moment bun pentru a se apuca de lucru. Oamenii care vor sa devina bogati se vor apuca de treaba chiar acum, indiferent daca sunt gata sau nu, si isi vor perfectiona actiunile pe parcurs.

5. Nu esti sincer cu tine insuti

Aceasta este una din cele mai intalnite bariere in calea catre bogatie. Desi nu faci nimic semnificativ care sa te ajute sa devii bogat, inca reusesti sa te convingi ca te indrepti spre scopul tau.

Fii sincer: ce anume ai facut ieri si a reprezentat un adevarat pas in directia obiectivului tau de a deveni bogat?

Un mod implu de a testa acest lucru: daca esti in aceeasi situatie materiala ca acum un an atunci exista o excelenta sansa ca nu te-ai indreptat spre scopul de a deveni bogat.

6.Esti maniac al controlului

Cat de bogat crezi ca ar fi azi Bill Gates daca ar fi fost un maniac al controlului si ar fi trebuit sa faca el singur totul ? Nu poti deveni bogat daca nu inveti sa delegi sarcini.

Parca ii aud pe unii dintre voi spunand: “Dar nu pot gasi pe nimeni care sa lucreze la fel de bine ca mine!” Bill Gates este cel mai bogat om din lume, deci evident ca nimeni din organizatia lui nu stie sa castige bani la fel de bine ca el, dar acest lucru nu l-a oprit sa construiasca o organizatie imensa.

A-ti face griji ca nimeni nu poate face lucrurile la fel de bine ca tine este cel mai complicat exercitiu la care ego-ul uman poate fi supus. Incearca sa te gandesti acum ce lucruri pot fi delegate, facute de alte persoane.

7.Nu ai curajul sa faci ce este necesar

Am lasat cel mai important lucru la sfarsit. Acesta se refera la persoanele care, cu toate vorbele, obiectivele si teroriile lor, nu au curajul sa faca lucrurile despre care vorbesc. Poate este frica de a esua, frica de a fi suprasolicitat, de ceea ce vor spune prietenii… sau multe alte lucruri pot fi motivele.

A iesi din turma implica curaj. A urca pe scara succesului mai sus decat oricine din jurul tau implica curaj. A-ti asuma riscuri si a risca sa esuezi implica curaj. Fie gasesti curajul, fie accepti ca nu vei reusi si atunci trebuie sa cauti o cale de a te resemna cu o viata mediocra.

Poate ca suna prea dur, dar acesta este adevarul si nu iti fac nici un bine daca pretind ca viata decurge dupa alte reguli decat cele pe care tocmai ti le-am spus.

Pentru a incheia intro maniera pozitiva, poti sa faci ce trebuie sa faci fara a tine seama de lucrurile de care te temi. Toti cei care au reusit au avut temeri si indoieli. Diferenta este ca ei au ales sa faca asta oricum, cu temeri sau fara temeri, si nu au lasat nici un pretext sa ii opreasca din drum.

damaideparte.ro

 

 

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

perfect-tour.ro%20 perfect-tour.ro%20 perfect-tour.ro%20
%d blogeri au apreciat: