Creierul, aliat sau dusman?

Noi oamenii tindem sa ne imaginam un viitor frumos, însa nu depunem nici cel mai mic efort pentru a ne schimba viata. Creierul nostru ne împiedica sa facem acest lucru.

Cum ne împiedica creierul sa fim fericiti

Împotrivirea creierului nu ne lasa sa fim mai buni si sa atingem scopuri mari. Din acest motiv trebuie sa întelegem cum sa îl educam si cum sa nu ne lasam influentati.

Creierul va lucra împotriva noastra daca:

  • amâni proiectele cele mai importante;
  • te critici prea mult;
  • esti de parere  ca nu lucrezi destul de bine;
  • întotdeauna gasesti motive sa nu faci un anumit lucru.

Rezistenta – este acea voce care îti spune sa ai grija, sa nu te grabesti si sa faci compromisuri.  E acea voce care îti sopteste ca nu vei reusi, ca oamenii vor râde de tine daca vei încerca sa faci ceva nou. Un creier care opune rezistenta va face totul pentru a nu te lasa sa-ti dezvolti potentialul.

Cu cât îti va fi mai frica sa începi ceva nou, cu atât mai important este acest lucru pentru dezvoltarea ta. Daca acest lucru nu ar fi avut valoare pentru tine, creierul nu ar fi impus rezistenta.

Daca pur si simplu dai voie evenimentelor sa se întâmple în viata ta, în loc sa iei decizii si sa creezi ceva, înseamna ca acum a venit timpul sa faci o schimbare.

Începe lupta chiar acum!

Poti sa nu reactionezi la tentativele creierului de a te împiedica sa mergi înainte. Cum sa o faci?

  • Pentru început, înceteaza sa tinzi sa fii perfect în toate.
  • Identifica ceea ce este cu adevarat important pentru tine, astfel incat existenta ta sa nu genereze frica. Începe sa actionezi indiferent de rezistenta impusa de creier.
  • Creaza un plan si realizeaza sarcinile rând pe rând.
  • Scrie toti pasii pe care îi faci. Evidentiaza-i pe cei mai importanti. Revin-o la primul punct si stabileste care va fi prima actiune.
  • Fa pasi mici. Rezerva macar 20 de minute în fiecare zi pentru a realiza ceea ce ti-ai propus. Cel mai important este sa NU RENUNTI.

Nu dispera daca ceva nu îti reuseste. Începe din nou si din nou. Doar asa vei avea succes. 

E nevoie sa ne reeducam ca adulti. Cei care urmeaza, copiii nostri, vor avea exemple si fapte care le vor arata un nou fel de a trai. Poate ca ei, transformandu-se, nu vor mai avea aceste boli ale societatii ca terorismul, violenta, saracia sau boala.

 Primul pas, insa, este ca fiecare dintre noi sa arate lumii ca exista un alt fel de a trai. Ca se poate sa fii si bogat financiar si cu un suflet plin de iubire. Ca poti sa muncesti mult si cu pasiune si sa fii relaxat si lipsit de stres. Ca poti sa iubesti fara sa suferi, ca poti sa ajuti fara sa pierzi nimic, ca poti…

 Asta trebuie sa dovedim fiecare dintre noi. 

 Mai mult ca oricand, societatea noastra are nevoie de exemple de oameni care pot. 

 E nevoie sa ne recastigam increderea in noi si stima de sine ca si fiinte umane si asta se poate intampla doar prin fapte, realizari si visuri atinse. 

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

perfect-tour.ro%20 perfect-tour.ro%20 perfect-tour.ro%20
%d blogeri au apreciat: