O mumie misterioasa, avand doar trei degete, a fost descoperita la Nazca, in Peru

Un grup de cercetatori independenti a prezentat publicului ceea ce pare sa fie un corp mumificat cu trasaturi bizare, pe care l-au descoperit într-o pestera de lânga Nazca, în Peru. Mumia prezinta trasaturi umane, dar si non-umane. Umanoidul mumificat are, la ambele mâini, câte trei degete lungi iar capul are o forma alungita.

Într-un scurt documentar, ce a fost realizat pornind de la descoperirea bizarului corp mumificat, dr. Konstantin Korotkov, profesor la Universitatea Sankt Petersburg, sustine ca trasaturile ciudate ale mumiei nu sunt consecinte ale unor anomalii care au determinat deformari, ca, din contra, mumia apartine „unei alte creaturi”, cu aspect asemanator omului.

Trupul mumiei este acoperit de o pulbere de culoare alba, despre care se sustine ca ar detine un rol de protectie, de conservare. Membrii echipei de cercetatori sustin, potrivit DailyMail, ca în urma datarii cu radiocarbon a reiesit ca neobisnuita creatura, careia i se atribuie trasaturi extraterestre (în baza aspectului neobisnuit) dateaza din perioada 245-410 e.n.

Exista si voci care sustin, în lipsa unor cercetari aprofundate, ca nu ar fi vorba decât despre un fals. Antropologul Alicia McDermot arata, pe site-ul Ancient Origins, ca oamenii de stiinta cu minti deschise care studiaza originea omului se gasesc în situatia în care trebuie sa stabileasca daca obiectul acestei surprinzatoare descoperiri este sau nu autentic. Cu alte cuvinte, pentru a ajunge la adevar trebuie excluse ideile preconcepute iar stiinta trebuie sa-si spuna cuvântul, dupa analize minutioase efectuate asupra mumiei.

Corpul mumificat prezinta proportii asemanatoare celor umane, iar lungimea sa este, potrivit calculelor, de 1,68 metri. La examinare, privitorul este frapat de cele (numai) trei degete ale mâinilor, precum si de dimensiunea redusa a nasului si lipsa pavilioanelor urechilor, în locul carora se afla doar doua gauri. Daca este autentica, creatura mumificata pare… de pe alta planeta.

Mumia are un aspect asemanator oamenilor, dar si caracteristici care o diferentiaza puternic de specia umana. Cele trei degete constituie o caracteristica unica, socanta, dupa cum observa dr. Jose de Jesus Zalce Benitez, expert în cadrul Scolii Nationale de Medicina Legala din Mexic.

Dr. Natalia Zaloznaya, specialist în imagistica medicala, arata, la rândul sau, ca tehnicile de mumificare traditionale presupuneau extragerea organelor din cavitatile abdominala si toracica. Or, în cazul de fata, corpul este într-adevar mumificat, însa organele interne nu au fost înlaturate, precum în mumificarea clasica.

Foarte important este si locul descoperirii, Nazca fiind una dintre cele mai importante zone de interes arheologic de peste Ocean. Ciudat este ca în petroglifele de la Nazca sunt reprezentate inclusiv personaje enigmatice înzestrate cu numai trei degete, la fel ca mumia recent descoperita.

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: