O lectie simpla de viata: fii recunoscator pentru tot ceea ce ai

Nu este corect! Nu este drept! Nimic nu este ceea ce ne-am dorit.

Nu este de mirare ca, având o astfel de stare de spirit, persoana respectiva învata aceleasi reguli ale sortii, însa de fiecare data ele devin tot mai complicate. Aceasta din cauza ca acea persoana nu percepe asta ca o lectie a vietii, nu o învata si se transforma într-o victima a „nedreptatii” societatii, lumii si a tuturor celor care au creat vreodata ceva. Treptat, o asemenea persoana se transforma într-o fiinta furioasa, obidita si se confrunta cu boli sufletesti si fizice.

Ajungand într-o asemenea stare, persoana respectiva încearca sa gaseasca solutii. Prin urmare, face rost de literatura psihologica, participa la diferite cursuri si training-uri de psihologie.

Acolo aude idea ca omul este creatorul fericirii sale. Trebuie doar sa îti accepti viata, sa te iubesti si sa înveti metodele prin care ai putea sa-ti influentezi soarta. O anumita perioada, victima munceste asupra propriei personalitati, afla informatii despre energie si modul de administrare al realitatii. In cele din urma, într-adevar, obtine rezultate. Însa doar pentru o perioada.

Apoi are loc o schimbare radicala: victima se transforma în creator, adica persoana începe sa gândeasca ca el este „proprietarul” vietii sale si poate sa-si dirijeze viata asa cum îsi doreste. In acest fel mandria doar se salveaza de la moarte si capata puteri mai mari. Acea persoana începe sa observe alti oameni, se crede superior acestora. De la ei poti sa auzi fraze de genul: „Cum poti sa fii atât de întunecat si negativ? Oare nu vezi ca viata e în mâinile tale si ca tu doar te plangi?”.

In acest fel, acest „creator” nimereste în propria capcana si toate meritele si le atribuie doar siesi.

Exact în acele momente, viata îi întoarce spatele. Reapar momentele negative sau apar altele noi si mai neplacute. Acea persoana nu vrea sa le accepte, din nou, spunand ca este creatorul propriei vieti, ca ar fi aflat secrete etc. Însa, Universul nu aude acest lucru si omul ramâne singur în lumea lui plina de neîntelegeri.

Aceasta este cel mai mare nivel de demonstrare a mândriei. Fiind într-o asemenea situatie, omul traieste într-o lume separata, pe care si-a creat-o singur. Treptat, acesta simte tot mai mult negativism, este dezamagit de toate metodele miraculoase la care apela atunci când avea nevoie. Doar ca oamenii si metodele aici nu au nicio vina. Vinovat este el insusi. Încercând sa învete ceva de la altii, el nu a învatat nimic de la viata si în continuare percepe toate lectiile vietii ca pe niste greseli.

Pentru a nu cadea în capcana mândriei, trebuie sa îti amintesti ca viata este ceva inexplicabil, o anumita putere care ne conduce, ne sustine si ne îndreapta. Trebuie sa ne amintim ca nu exista greseli, ci doar dezacorduri cu lectiile pe care ni le ofera viata.

Atunci când obtii succes si noroc, nu trebuie sa le pastrezi doar pentru tine, ci trebuie sa le împarti cu lumea întreaga si sa multumesti pentru ca ai devenit mai bun, mai întelept si mai puternic. Sa fii recunoscator învatatorilor tai.

Fii recunoscator acelor puteri care au creat aceasta lume si care creaza evenimentele din ea. Trebuie sa gasesti o modalitate de a comunica cu lumea, cu Universul, pentru ca doar prin aceasta sursa poti capata iubire si fericire pentru toata viata.