Transforma-ti visul in realitate. Cum sa traiesti precum oamenii bogati?

Am observat în ultimul timp o cursa nebuna pentru a trai in lux. Au aparut tot felul de „experti” în domeniu care îti promit câstiguri de milioane. Tinerii citesc orice forum pe aceasta tema pentru a arunca praf în ochi, iar fetele vâneaza reducerile la brandurile de top. Dar te-ai întrebat cumva ce inseamna sa traiesti în lux? Pâna la urma, obiceiurile nu costa nimic, ne formeaza viitorul si impresia ca suntem superiori altor persoane.

 Prin ce se diferentiaza oamenii bogati de cei saraci?  

Totul depinde de atitudinea pe care o ai fata de tine. Bogatii si saracii nu se deosebesc prea mult. Ei au aceleasi trasaturi, obiceiuri etc. Iata o lista a „obiceiurilor” proaste de care trebuie sa te tii cât mai departe pentru a nu saraci si pentru a-ti schimba viata.  Nu este vorba doar despre vicii ce tin de veniturile financiare, ci si de atitudinea fata de viata in general.

Lista obiceiurilor comune ale oamenilor bogati si saraci:

1. Dezordine

Acolo unde este saracie este întotdeauna dezordine. Praf, haine murdare si rupte, oglinzi murdare, fleacuri aruncate peste tot, ograda plina cu gunoaie. Curatenia si renovarea acestor spatii si lucruri nu necesita bani. Ia o cârpa si apa si hai la munca! Oamenii saraci tind sa nu observe aceasta murdarie. Anume aici este hotarul între saracia inteligenta si saracia lucie. Apartamentele simple, dar curate ale profesorilor niciodata nu mi-au trezit un sentiment de saracie.

Obiceiul care îti va aduce bogatia la usa: daca ai vazut ca este murdar, spala, curata, sterge. Nu trai în aceasta mizerie, nu o fa parte a vietii tale si nu o ignora, ci ia o cârpa si sterge. Sau angajeaza pe cineva sa faca acest lucru în locul tau.

2. Vicii

Oamenii cu o gândire „saraca” sunt „setati” sa se autodistruga. Adica sa bea, sa manânce exagerat, sa fumeze, sa doarma pâna tarziu, sa vorbeasca vulgar, sa priveasca la televizor etc.

Oamenii cu o gândire „bogata” sunt „setati” sa se dezvolte: sa citeasca, sa faca sport, sa comunice cu oameni inteligenti. Altfel spus, sa faca tot ce este posibil pentru a nu-si pierde vremea în zadar.

3. Pierderea timpului

Saracia cronica întotdeauna îi va împinge pe oamenii saraci sa se odihneasca, atunci cand sufletul si spiritul lor se degradeaza. De aici se formeaza un cerc vicios: nu au activitati noi si impresii – nu au capacitati sa se dezvolte si sa ajunga la o noua etapa în viata.  Cât de diferit petrec oameni timpul liber. Biletele la teatru sunt foarte ieftine, pentru a ajunge într-un parc frumos trebuie sa platesti doar pentru biletul de transport, însa majoritatea oamenilor prefera sa priveasca la televizor, sa viziteze baruri si cluburi.

Pentru mine, semnul bogatiei nu este vizibil doar la exterior, ci si la interior – o minte inteligenta cu care vrei sa comunici mai mult si care te motiveaza sa vrei sa descoperi mai multe.

4. Vocabular extrem de sarac

Aici ma refer în special la ton, incapacitatea de a te exprima clar, cuvinte-parazite si incapacitatea de a vorbi fara sa utilizezi cuvinte vulgare.

Vorbirea este un instrument cu care putem sa impresionam un om. Pentru ca dupa câteva minute de discutie devine totul clar – întelegi ce fel de om ai în fata ta, ce educatie are si totodata afli daca mai doresti sa comunici cu el sau nu. Vorbirea ne este influentata de cercuri de prieteni, cartile pe care le citim, domeniul în care activam. Find saraci, acesti trei factori trebuie reevaluati pentru a reusi.

5. Vulgaritate

Sâni goi, râsete zgomotoase, fumat intensiv – toate acestea sunt simboluri ale cartierelor sarace din toate tarile lumii. Femeile bogate sunt capabile sa uimeasca oamenii. De exemplu, pot impresiona prin eleganta lor. Din pacate însa, majoritatea femeilor care sunt acum bogate provin din asemenea regiuni si se grabesc sa renunte la obiceiurile lor pentru a-si crea o noua imagine. Eu cred ca fiecare dintre noi are spre ce tinde, ca sa devina cu adevarat o personalitate.

6. Goana dupa haine la reduceri si economii in contul sanatatii

Înca o caracteristica a oamenilor saraci este dorinta de a economisi în toate domeniile, cu riscul de a-si distruge sanatatea si mintea, chiar si atunci când nu este nevoie de aceste economii financiare. Salam expirat, scaune stricate care trebuiau aruncate de mai mult timp – toate acestea se gasesc în casa unui om sarac. Pentru ca asta inseamna ECONOMIE. In mod sigur produsele cu termenul de valabilitate expirat pot duce la faptul ca va trebui sa plateasca dublu sau poate triplu pentru a-si reface sanatatea. Dar asta nu îi mai intereseaza pe oameni.

Mintea „bogata”, din contra, tinde sa gândeasca pentru viitor. Economisirea banilor pentru anumite produse si servicii nu este întotdeauna logic si mai mult demoralizeaza decât aduce foloase.

7. Traiesc viata astazi fara planuri de viitor

Traind astazi fara sa te gândesti la viitor – cred ca este cel mai „sarac” obicei dintre toate obiceiurile existente.

Perseverenta, dorintele si planurile pentru viata formeaza biletul tau care îti asigura bunastare si prosperitate. Pentru acest bilet trebuie sa platesti cu lenea si zona ta de confort. Zona de confort nu doar ca ne taie din dezvoltare, dar ne determina sa facem pasi înapoi. Din acest motiv, oamenii saraci investesc banii în lucruri de lux, cum ar fi telefoanele, iar cei bogati în experiente si impresii.

Alegerea o faci doar tu. 

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: