vineri, februarie 23, 2024
Starea de veghe

12 pasi pentru a deveni bogat

Pentru a-ti mari averea, trebuie sa înveti sa-ti administrezi banii, respectând câteva reguli simple cunoscute de toti oamenii bogati.

 1. Nu cheltui mai mult decât câstigi

Multi au datorii uriase, cumparând ceea ce, dupa parerea lor, îi va face fericiti. Analizeaza-ti posibilitatile înainte de cheltui mai multi bani.

2. Pune deoparte 20% din ceea ce câstigi

Regula „întâi plateste-te pe tine” este valabila oriunde. Economiile te vor salva în situatiile  de urgenta. Mai mult decât atât, daca vei avea câteva surse financiare, nu vei fi nevoit sa renunti la unele oportunitati aparute brusc în viata ta.

3. Noteaza toate cheltuielile pe care le faci

Astfel vei putea sti pe ce cheltui cei mai multi bani. Asa vei putea evita cheltuielile în zadar.

4. Ia credite doar în cazuri exceptionale

Nu vei fi bogat, daca în fiecare luna vei lua o parte din veniturile tale pentru a achita ratele pentru banii pe care de foarte mult timp i-ai cheltuit.

5. Investeste în propria locuinta

Traind cu chirie, îmbogatesti pe altcineva. De regula, plata lunara pentru chirie este egala cu ipoteca.

Analizeaza toate variantele pentru a-ti cumpara propria casa. Chiar daca ai posibilitati limitate, fa un plan detaliat. De sigur, realizarea acestui plan poate lua mult timp. Însa, daca ai un scop pe care vrei sa îl atingi, vei trece peste toate greutatile.

6. Scapa de vicii

Ele te trag în jos si te împiedica sa ajungi acolo unde ti-ai dorit. Nu e vorba doar de viciile financiare. Defecte precum procrastinarea sau lenea te obosesc fizic si emotional.

7. Propune-ti un scop în fiecare zi

«Vreau sa fiu bogat» suna oarecum ciudat si poate parea o dorinta imposibil de realizat. Propune-ti un scop mai simplu: sa câstigi o anumita suma de bani peste un an, sa zicem. Apoi împarte acest scop în actiuni mici, pe care sa le faci în fiecare zi. Treptat vei reusi sa obtii ceea ce vrei.

8. Planuieste-ti timpul

O zi are doar 24 de ore. Toti suntem egali în acest sens. Doar ca unii reusesc sa faca mai multe în acest timp, decât altii.

9. Investeste putere si timp în afacerea ta

Munca asidua este cheia de baza pentru succes. Pentru a obtine succesul, trebuie sa te implici 100%. Nu exista alta metoda.

10. Gaseste surse de venit pasiv

Unul dintre cel mai eficient-chiria din imobile. Daca nu dispui de asa ceva, creaza un blog pe care vei distribui publicitate platita etc. Exista o multime de modalitati.

11. Investeste în ceea ce te pricepi

Daca ai o afacere în domeniul farmaceutic, ar fi fost irational sa investesti în agricultura. Alege un domeniu care are legatura cu sfera ta de activitate.

12. Deschide-ti propria afacere

Alege ceea ce într-adevar este interesant pentru tine si investeste în asta cu tot sufletul. Tine minte ca niciodata nu o sa reusesti din prima încercare. Fiecare antreprenor de succes a avut prabusiri dureroase si zboruri înalte.

Sursa

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum