sâmbătă, mai 18, 2024
Astronomie

Din nou despre planeta Saturn…

In jurul planetei inelate s-au tesut o multime de teorii si legende. Cercetatorii isi inchipuie multe, dar adevarul ramane inca in umbra. Iata cateva din acestea.

Saturn a provocat Potopul

 Despre Potop se vorbeste in Vechiul Testament, dar dezbaterea, daca el a existat sau nu, continua si azi. Daca luam in considerare cercetarea lui Immanuel Velikovsky, Potopul nu doar ca a existat, dar Saturn si vecinul cosmic gigant, Jupiter, vor fi raspunzatoare pentru el. Scriind despre asta in celebra sa carte Lumi in Coliziune, Velikovsky argumenta ca Saturn si Jupiter s-au apropiat foarte mult una de alta pe vremea cand orbitele lor erau diferite de cele de azi. Iar mai departe scria: Sa presupunem ca doua corpuri ceresti, cum sunt Saturn si Jupiter, s-ar fi apropiat una de alta, asta ar fi provocat perturbatii violente si efecte devastatoare in atmosferele lor.

 Ca stea-dubla, sau binara, trebuie sa fi interactionat, astfel incat, in anumite conditii, interactiunea dintre elementele unui asemenea binom celest ar fi putut conduce la o explozie stelara. Velikovsky sugera ca acest eveniment a realiniat planetele pe orbitele apropiate de cele actuale si a creat un lant de evenimente care au dus la inundatii catastrofale pe Pamant.

Privind lucrurile din perspectiva unui astronaut din Antichitate, daca acceptam posibilitatea ca Velikovsky sa fi avut dreptate, aceasta afirmatie s-ar lega cu faptul ca Anunnaki (dupa teoria conspirationista lansata de scriitorul Zecharia Sitchin, o civilizatie de extraterestri prezenti pe Pamant in vremea sumerienilor) ar fi stiut de miscarile planetelor (sau stele?) din trecutul indepartat si, in consecinta i-ar fi avertizat pe pamanteni de iminenta si consecintele unor inundatii catastrofale (Potop) pe Terra.

Planeta Nibiru, este sau nu?

 David Meade este autorul cartii Planet X – The 2017 Arrival, unde el sustine ca o stea, pe care o numeste geamana Soarelui, vine spre Sistemul Solar din polul sud, aducand cu sine 7 obiecte ceresti, printre care si planeta Nibiru, despre care spune ca se va ciocni de Terra. Preziceri de acest gen au mai fost, ultima cea cu sfarsitul lumii din 2012 si cu siguranta vor mai fi.

 Inca din Antichitate profetia aparitiei planetei Nibiru a circulat, numai ca exista si o tendinta de gandire care sugereaza ca Nibiru este aici, mai exact o planeta foarte cunoscuta noua, Saturn! Despre Nibiru se spune ca ar fi „inaripata”, iar in cartea sa „Cronici pamantene”, Zecharia Sitchin afirma ca asta ar fi fost cauzate de norii prinsi in atmosfera planetei, creand acea aparenta „inaripata” a planetei Saturn in miscarea ei pe orbita. Dar oare aceste „aripi” ale lui Nibiru nu sunt cumva inelele lui Saturn? Sa se fi inselat cei care sustin aceasta idee si sa fi luat inelele drept aripi?

Descarcari electrice gigantice

 Cand statia spatiala Voyager 2 a trecut pe langa unul din inele sale majore, instrumentele au inregistrat un sunet constant, un fel de „pocnituri” care s-au dovedit ulterior a fi explozii de energie. Cercetari ulterioare le descriau ca un fel de „descarcari de electricitate asemanatoare fulgerelor”. Dr Joseph Romig, membru al echipei de astronomi ai misiunii Voyager, considera ca aceste descarcari electrice erau de 10.000 de ori mai puternice decat fulgerele de pe Pamant. Energia eliberata de acele explozii (sau pocnituri) era pe undeva de la 100 la 1.000 de megawati, ceea ce inseamna de trei ori mai mare decat puterea unei centrale electrice standard la varf. Desi nimeni nu a putut da o explicatie plauzibila a acestui fenomen ciudat, Romig credea ca aceste descarcari electrice s-ar datora „interactiunii dintre particulele inconjuratoare de praf”. Cateva decenii mai tarziu, in 2016, un autor conspirationist controversat a oferit o explicatie si mai excentrica.

Sistem de emisie

Cercetatorul si autorul David Icke pretinde ca Saturn este de fapt un urias sistem de emisie, analog celui radio, care trimite semnale electrice spre Pamant creand astfel un fel de „matrix”, sau matrice (mediul social, cultural si politic in care se dezvolta o societate) in care traim noi pe Pamant. Satelitul nostru, Luna, ar functiona ca un fel de proiector care intensifica aceste semnale pentru ca apoi sa le emita spre atmosfera Pamantului. Nu e greu de inteles de ce majoritatea cercetatorilor din prima linie (mainstream) au respins aceasta teorie in totalitate. Ramane ca ei sa ofere si explicatii autentice despre aceste uriase cantitati de emisii electrice si unde radio.

Ce este Cubul Negru?

 Conform unor teorii conspirationiste, Saturn este legat de ritualurile oculte. Chiar si numele Satan si Saturn, se argumenteaza, sunt de fapt unul si acelasi. In Antichitate, zeul El, „creatorul Pamantului”, era simbolizat cu referire la Saturn. Acest sens duce la un alt segment al teoriei, onorarea „Cubului Negru”, despre care se spune ca este un alt simbol al lui Saturn/ Satan, El, sau al ambilor.

 Teoria sugereaza ca acest sistem de cunoastere si credinta a rezistat peste secole prin retele de societati secrete, aceleasi care controleaza religia, afacerile si politica in lumea moderna. Teoriile conspirationiste afirma ca doar asa s-ar explica de ce simbolul „Cubului Negru” este gasit pe fatada multor imobile detinute de elita mondiala, dar si in diferite locuri publice. Nu este vorba doar despre reprezentari decorative, ci adevarate declaratii secrete ascunse, puse la vedere. Si revenind la „Marele Hexagon”, teoria mai spune ca acest „Cub Negru” ar fi, de asemenea, reprezentarea dimensiunii anomaliei cosmice.

Simbolurile lui Saturn pe Pamant

 Fie ca este vorba despre coincidente sau nu, mari sigle (logo) ale unor bine cunoscute corporatii mondiale, ele insele proprietatea unor asa numite familii de elita fac trimitere la planeta cu inele.  Cel putin asta afirma multi autori de teorii conspirationiste, cum e si David Icke.

 De pilda litera „e”, sigla folosita de Internet Explorer, are un inel in jurul sau, asemanator celui al lui Saturn. La fel si siglele lui Boeing si Toyota, ba chiar si celebrul logo al firmei Nike pare o parte dintr-un inel saturnian. Logo-ul firmei Axis Media Group contine o sfera cu doua „inele” in jurul ei. Oferirea si punerea pe deget a inelelor de casatorie, afirma unii, ar fi un semn de omagiu adus lui Saturn, ca in Antichitate.

Revista Magazin

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum