Tablita I --- Tablita II --- Tablita IV"/>
miercuri, septembrie 27, 2023
Enigmele istoriei

Cele 14 tablite ale lui Enki. O altfel de istorie transmisa de enigmaticele „tablite sumeriene”

Se vorbeste destul de mult de tablitele Sumeriene, dar foarte putini au citit traducerea acestora. Ele prezinta istoria in varianta Sumeriana.

E bine sa cunoastem varianta „traducerii” (sub rezerva unei posibile dezinformari) tablitelor Sumeriene. Asemanarea multor aspecte cu scrierile biblice e covarsitoare.

In cartea ” An.unnak.ki Versus An.unnak.ki ”, Aryana Havak prezinta pe scurt istoria tablitelor Sumeriene, dar si traducerea catorva dintre tablite. In continuare aveti acest pasaj :

Aceasta ar fi istoria oficiala, prezentata succint, a Sumerului.

În urma unor ample sapaturi arheologice, printre care cele din 1850, din zona Mosulului, efectuate de Sir Layard si cele nu mai putin faimoase din Telloh, care au fost începute de niste arheologi francezi în anul 1877 si au fost continuate de alte echipe pâna în anul 1913, s-a reusit aducerea la lumina a unor uriase vestigii arheologice care atesta rolul civilizator pe care l-au avut sumerienii. Cu ocazia acestor santiere s-au gasit aprox. 250.000 de tablite si cilindri, preponderent din lut si piatra, pe care se afla întreaga istorie a Sumerului.

Orasele sumeriene

Din pacate nu s-au tradus decât foarte putine. Ele sunt considerate ca fiind una din cele mai mari descoperiri arheologice din istoria umanitatii, dar desi au trecut peste 150 de ani de la aceste evenimente, ele continua sa fie ignorate si excluse din istoria oficiala. Acest lucru se datoreaza faptului ca ele contravin versiunii oficiale, atât din punct de vedere istoric, cât si religios.

Majoritatea acestora fac referire la situatia economica, sociala, religioasa si politica din acea perioada. Cel mai important aparator si traducator al acestor scrieri este reputatul savant Zecharia Sitchin, istoric si poliglot, care a studiat ani la rând aceste texte si care, în urma unor argumente coerente, a ajuns la concluzia ca aceasta civilizatie sumeriana a fost un „dar al zeilor”.

Ceea ce este însa important si interesant de aprofundat este Lista Sumeriana a Zeilor si Zeitelor. Aceasta lista se afla gravata pe o multitudine de tablite de lut si sigilii de piatra si cuprinde o perioada de aproximativ 400.000 de ani. Cu toate ca anumite voci au afirmat ca ele sunt reale si trebuiesc acceptate, datorita lungii perioade pe care o acopera, comunitatea stiintifica a respins aceste informatii considerându-le neverosimile. Ei îsi bazeaza argumentatia si pe faptul ca conducatorii sunt descrisi ca fiind zei sau nemuritori.

În aceste înscrisuri sumeriene zeii sunt numiti An.unnak.ki – în traducere, cei care au venit din cer pe pamânt. Nu putem sa nu facem o corelatie cu religia oficiala si anume cu faptul ca în Geneza apar niste personaje ce sunt numite Nefilimi, cuvânt a carui traducere uzuala este cea de uriasi, dar a carui interpretare corecta ar fi: cei care au venit jos.

Mitologia sumeriana afirma ca au existat o serie de zei si zeite, buni sau rai, care au venit pe Pamânt si au creat rasa umana. Sitchin spune ca acesti zei au sosit de pe o planeta numita Nibiru sau Planeta încrucisarii, pe care asirienii si babilonienii o numeau Marduk. Sumerienii credeau ca aceasta planeta are o orbita eliptica de 3.600 de ani pamânteni si ca orbita acestui astru ar începe undeva între Jupiter si Marte si s-ar extinde departe în spatiul cosmic.

În prezent s-a identificat un corp ceresc, numit Planeta X, care este situat dincolo de Pluto si care se pare ca face parte din sistemul nostru solar. În traducerea lui Sitchin, planeta Nibiru ar fi cauzat, la începutul formarii sistemului solar, distrugerea unei planete numita Tiamat. Se pare ca centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter a aparut ca urmare a ciocnirii dintre Tiamat si una din Lunile planetei Nibiru.

Acest cataclism este descris în amanunt pe câteva tablite, însa nu mai exista nicio o alta dovada care sa sustina aceasta ipoteza. Singurul argument care se poate aduce este faptul ca sumerienii aveau ample, dar totodata neobisnuite cunostinte de astronomie, nefiresti pentru acea perioada, ei având tablite cu reprezentari ale sistemului solar si al planetelor, reprezentari în care sunt desenate corect pozitiile, marimea si orbitele acestora.

Conform calculelor acestora Nibiru trece prin sistemul nostru solar odata la 3.600 de ani, iar sumerienii au numit aceasta perioada un SAR.

Pe tablite gasim afirmatia ca anunnakki au ajuns pe pamânt cu 120 de SAR înaintea potopului. Asta ar însemna aproximativ 432.000 ani. Sitchin crede ca acesti zei aveau viata foarte lunga, de pâna la 500.000 de ani pamânteni. Tot el spune ca acestia au venit pe Terra cu scopul de a cauta aur. Se pare ca aurul le era necesar la refacerea atmosferei de pe planeta lor, întrucât aceasta se deteriorase. De aceea au venit aici. au construit mine situate în principal în actualul Zimbabwe, zona numita de sumerieni AB.ZU, au facut baze între actualele Iran si Irak. Însa dupa o perioada, dându-si seama ca nu pot face munca, au combinat ADN-ul lor cu cel al lui Homo Erectus, creând astfel Homo Sapiens.

Tablitele descriu modul în care au fost combinate genele Anunnakki cu cele ale bastinasilor, ba mai mult, fac referire la anumite recipiente în care au fost creati embrionii. Se pare ca în misiunea lor de a cauta aur ei au mai aterizat si pe alte corpuri ceresti cum ar fi Lahmu (Marte) si Luna. Iniyial au fost 900 de colonizatori, dar doar 600 s-au stabilit pe Terra.

Locuitorii de atunci ai zonei sumeriene au fost primii care au interactionat cu ei si tot ei au fost cei carora de-a lungul timpului le-au fost dezvaluite informatii privind sistemul solar, astronomia, constructia de orase, agricultura, canalizare etc.

Anunnakki aveau ca si conducatori pe Enlil si Enki, care erau fiii conducatorului suprem al celor de pe Nibiru, numit Anu. Enki împreuna cu Ninhursag sau Ninti se pare ca au fost cei care i-au creat pe oameni, desi Enlil s-a opus cu vehementa.

Ninhursag, Ninti sau Ninkharsag este descrisa ca având vaste cunostinte medicale si apare deseori în reprezentarile sumeriene sub forma unei potcoave cu ajutorul careia se taia cordonul ombilical. În anumite reprezentari ea apare ca fiind o femeie însarcinata.

Ulterior aceasta devine zeita mama si o regasim în diverse religii sub felurite nume ca: regina Semiramida, Isis, Barati etc.

Tablitele ne spun ca în fazele initiale s-a încercat combinarea ADN-ului zeilor cu feluritele vietati existente pe Terra la acel moment. Asa se face ca au aparut creaturi cu diverse defecte sau hibrizi, inapti în a munci.

Într-un final, dupa multe combinatii si încercari esuate, au descoperit formula corecta si astfel s-a nascut LU.LU, primul Homo Sapiens. În conformitate cu textele sumeriene Lulu a avut ca mama o femeie din Africa, iar descoperiri recente arata ca Homo Sapiens a aparut pentru prima oara acolo. Stiinta confirma ca noi am avut acelasi stramos feminin care a trait în Africa acum 150.000–300.000 de ani. Tot stiinta demonstreaza ca acum 35.000 de ani s-a produs o noua interventie, la fel de brusca ca prima, asupra ADN-ului uman, în urma careia a aparut Homo Sapiens Sapiens.

Pe tablitele sumeriene apar numele si ierarhia zeilor Anunnakki. Astfel: tatal zeilor se numea AN (cer) iar mama lor ANTU. Acestia stateau în cerul lor si veneau în vizita pe E.RI.DU doar rareori.

imagesSe pare ca acesti doi au fost cei care i-au trimis pe Enlil si Enki, care erau frati vitregi, sa guverneze pamântul. Ulterior acestia au devenit din frati, rivali.

Tablitele mai descriu faptul ca oamenii au primit posibilitatea procreerii, iar acest lucru a dus la o explozie demografica. Se pare ca acesta a fost declansatorul unui conflict major între Enlil si Enki, conflict în care Enki a tinut partea rasei nou create. De altfel atât legendele sumeriene cât si textele Vedice povestesc despre conflicte permanente în rândul zeilor, iar daca ne gândim si la mitologia greaca observam aceeasi stare conflictuala la nivelul zeilor, care exploda la cel mai mic incident.

Zeii sumerieni sunt descrisi ca având mai multe înfatisari. Uneori sunt umanoizi, alteori au cap si aripi de pasari si adesea au aspect de reptila. Aceasta ultima reprezentare apare în special în imaginile în care acestia sunt descrisi ca fiind razboinici. Aceste tipare sunt repetitive si se regasesc pretutindeni. Interesant este faptul ca în texul tablitelor, pe parcursul a mai multe sute de mii de ani, se regasesc numele acelorasi zeitati.

Cel mai important zeu era Anu, dumnezeu din cer, stapânul constelatiilor, rege al zeilor, spiritelor si demonilor care locuia în cele mai înalte zone din cer. El avea puterea creatiei si puterea distrugerii, pedepsindu-i astfel pe cei rai. El a fost tatal lui Anunnku, în traducere, cel venit din cer.

Pe una din tablite apare Enmeduranki, un print din Sippar, care a fost îndragit de Anu, Enlil si Enki. El a fost adus de Shamas la adunarea zeilor. Ei i-au aratat cum «sa vada uleiul pe apa» si multe alte secrete. Apoi i-au dat Tablita Divina care continea secretele Cerului si ale Pamântului. Tot ei l-au învatat cum sa faca calcule matematice.

Sumerienii nu i-au numit dumnezei pe Anunnakki, ci DIN.GIR, adica cei puri, stralucitori.

Textele sumeriene împart istoria în doua parti: înainte si dupa Potop. Se pare ca a existat un potop care a venit si a distrus ceea ce creasera Anunnakki. Ei spun ca dupa ce apele s-au retras, Anunnakki au decis ca au fost prea mareti (în sensul de buni) pentru umanitate. Termenul folosit este ELU, care se traduce din akkadiana ca maret.

Daca suprapunem informatiile tablitelor peste cele din Biblie vedem ca anumite idei corespund, regasindu-se în ambele scrieri.

Iar dupa ce au început a se înmulti oamenii pe pamânt si li s-au nascut fiice, Fiii lui Dumnezeu, vazând ca fiicele oamenilor sunt frumoase, si-au ales dintre ele sotii, care pe cine a voit.

Dar Domnul Dumnezeu a zis: „Nu va ramâne Duhul Meu pururea în oamenii acestia, pentru ca sunt numai trup. Deci zilele lor sa mai fie o suta douazeci de ani!”

În vremea aceea s-au ivit pe pamânt uriasii (nefilimi), mai cu seama de când fiii lui Dumnezeu începusera a intra la fiicele oamenilor si acestea începusera a le naste fii: acestia sunt vestitii viteji din vechime.

Vazând însa Domnul Dumnezeu ca rautatea oamenilor s-a marit pe pamânt si ca toate cugetele si dorintele inimii lor sunt îndreptate la rau în toate zilele,

I-a parur rau si s-a cait Dumnezeu ca a facut pe om pe pamânt.

Si a zis Domnul: „Pierde-voi de pe fata pamântului pe omul pe care l-am facut! De la om pâna la dobitoc si de la târâtoare pâna la pasarile cerului, tot voi pierde, caci îmi pare rau ca le-am facut.”

”Potopul a tinut pe pamânt patruzeci de zile si patruzeci de nopti si s-a înmultit apa si a ridicat corabia si aceasta s-a înaltat deasupra pamântului.

Si a crescut apa mereu si s-a înmultit foarte tare pe pamânt si corabia se purta pe deasupra apei.
Si a sporit apa pe pamânt atât de mult, încât a acoperit toti muntii cei înalti, care erau sub cer.
Si a acoperit apa toti muntii cei înalti, ridicându-se cu cincisprezece coti mai sus de ei. Si a murit tot trupul ce se misca pe pamânt: pasarile, animalele, fiarele, toate vietatile ce misunau pe pamânt si toti oamenii.

Toate cele de pe uscat, câte aveau suflare de viata în narile lor, au murit

Si aaa s-a stins toata fiinta care se alia pe fata a tot pamântul, de la om pâna la dobitoc, si pâna la târâtoare, si pâna la pasarile cerului, toate s-au stins de pe pamânt, si a ramas numai Noe si ce era cu el în corabie.
Iar apa a crescut mereu pe pamânt, o suta cincizeci de zile”.

Geneza

De altfel daca ar fi sa cercetam legendele si miturile existente pe întreg pamântul am realiza ca pretutindeni apare ideea de potop. În tablitele sumeriene se povesteste cum Anunnakki au parasit pamântul în navele lor în timp ce întreg teritoriul era acoperit de apa. Exista în prezent dovezi geologice care confirma ca acum aproximativ 11.000 î.Hr. pe Terra s-a produs o catastrofa care a distrus toate asezarile existente. Ici colo apar noi descoperiri, dovezi ale unor civilizatii avansate, dar care nu sunt luate în seama.

Tot pe aceste tablite gasim informatii cu privire la faptul ca sumerienii îsi vedeau zeii ca fiind buni si puternici de aceea atribuiau esecurile si nereusitele personale ca fiind rasplata propriilor fapte. Astfel s-a nascut credinta ca daca îti dispretuiai sau judecai dumnezeul acesta îti aducea boli, suferinta, dezastre. Din scrieri aflam ca în acea zona geografica ploile erau rare si ca atunci când ploua si apareau inundatii acestea erau puse pe seama unui demon care traia în Golful Persic si care se razbuna pe ei. Tot la sumerieni apare ideea ca un copil se naste deja pacatos si ca orice suferinta este data pe merit si ca trebuie sa multumim pentru ea.

Panteonul Zeilor Sumerieni

Sumerienii atribuiau calitati umane zeilor si astfel avem informatii despre tot felul de conflicte cum ar fi cel aparut între zeul bovinelor Lahar si sora lui, zeita cerealelor, Ashnar. Apare apoi o cearta între Emesh, zeul verii, raspunzator de flora, constructii, orase si temple si Eten, zeul iernii, care era responsabil cu nasterile si roditul.

Se pare ca acesti zei erau gelosi si voiau sa fie laudati în permanenta. De asemenea a existat un conflict si între Enki si Ninhursag (doamna care da viara). Acesta se pare ca ar fi mâncat opt plante crescute într-un loc special, numit gradina divina si ar fi declansat astfel furia zeitei. Aceasta l-a blestemat, dorindu-i ca opt parti din corpul lui sa se îmbolnaveasca, iar Enki s-a îmbolnavit. Una din zonele afectate a fost o coasta.

Într-un final lui Ninhursag i s-a facut mila si s-a întors sa îl însanatoseasca. Ea a creat opt divinitati care sa îl vindece, din care una a fost facuta special pentru coasta bolnava. Ea se numea Nin-Ti, în traducere doamna coasta. Sa fie acesta oare o asemanare cu biblica Eva?

Despre Ninhursag se stie ca a avut o fiica si un fiu cu Enki. Aceasta a devenit ulterior zeita pasunilor, iar fratele ei pe nume Ninurta a fost vazut ca fiind raspunzator de fântâni. Ninhursag este numita si Niniti-doamna vietii sau Mammi si raspundea de facilitatile medicale.

Enki iese din apa la îndemnul mesagerului sau Isimud care este usor de identificat prin cele doua fete care privesc în parti opuse (dualitate).

În reprezentari, Enki apare adesea reprezentat de doi serpi care se încolacesc, imagine foarte asemanatoare cu cea a AND-ului uman si cu cea a caduceului, simbol folosit si în prezent de medicina.

Pe tablite se afla consemnat faptul ca el a sfidat Consiliul Conducator al Anunnakkilor, care hotarâse sa distruga umanitatea, pentru ca o vedea ca fiind o creatie imperfecta, si l-a învatat pe Ziusudra (Noe sumerian) cum sa îsi construiasca o barca spre a se salva pe el si familia lui.
Perioada domniei lui Enki se întinde pe 120 SAR. Templul lui principal se numea E-ENGUR-RA, în traducere, casa din strafundul apei si se alia în Eridu, o localitate situata în zona vaii Eufratului.

Se mai stie despre Enki ca a avut un copil cu fiica sa care a dat nastere unei fete pe nume Nikurra. Enki s-a împreunat si cu aceasta si astfel s-a nascut Uttu. Important este faptul ca Enki apare întotdeauna ca protector si învatator al omenirii si este vazut ca fiind creatorul omului.

Spre deosebire de fratele sau Enki, Enlil este descris ca fiind un zeu al vântului sau al dominatiei. Tablitele spun despre el ca ar fi fost aruncat din DILMUN, casa zeilor, pentru ca ar fi violat o fata pe nume Ninlil. Aceasta însa l-a urmat în pribegie si i-a nascut patru copii. Enlil este vazut ca fiind stapânul pamântului si este cunoscut ca fiind inventatorul târnacopului.

În afara acestor principali zei, în tablitele sumeriene mai gasim relatari si despre alte zeitati, fiecare având un rol binestabilit în ierarhia existenta.

Sa amintim cronologia evenimentelor, stabilita de Sitchin, în urma traduceri tablitelor.

Evenimente înainte de Potop

450.000 Î.Hr.
Atmosfera planetei Nibiru începe sa se deterioreze si devine astfel ostila vietii. Anu îl detroneaza pe Alalu si ajunge cu ajutorul unei nave pe Terra. Aici gaseste zacaminte de aur si realizeaza ca acestea pot fi folosite spre a salva atmosfera planetei sale.

445.000
Anunnakki aterizeaza pe Terra si îsi stabilesc baza la Eridu, cu intentia de a extrage aur din Golful Persic. Ei sunt condusi de Enki, care este fiul lui Anu.

430.000
Pamântul începe sa devina ospitalier datorita climei care devenise mai blânda. Anunnakki sosesc pe Pamânt în numar mare. Ei sunt condusi de sora vitrega a lui Enki. Ea era doctor si avea si rang conducator.

416. 000
Productia de aur începe sa scada, iar acest lucru îl determina pe Anu sa vina pe Pamânt. Împreuna cu el soseste si fiul lui, Enlil. Odata ajuns aici, Anu hotaraste ca exploatarea miniera sa aiba loc în Africa. Totodata îl numeste pe Enlil coordonator al misiunii Terra. Enki este trimis în Africa. În momentul în care voia sa paraseasca Terra, Anu este atacat de nepotul lui Alalu.

400. 000
În sudul Mesopotamiei existau sapte localitati dezvoltate. Cele mai importante erau: un port spatial în Sippar, Centrul de Control al Misiunii din Nippur si Centrul Metalurgic din Shurrupak. Minereurile erau transportate din Africa cu ajutorul unor nave. Metalul era rafinat si apoi trimis în sus, pe orbita. De aici era încarcat în navele care soseau regulat de pe Nibiru. Igigi era raspunzator de trimiterea produsului finit.

380.000
Igigi îl sprijina pe nepotul lui Alalu iar acesta încearca sa ia Pamântul în stapânire.
Enlilisii câstiga într-un final razboiul împotriva zeilor.

300. 000
Anunnakki se razvratesc deoarece nu le convenea munca grea pe care o depuneau în mine. Enki si Ninhursag se vad pusi în situatia de a gasi alti muncitori. De aceea se gândesc sa creeze lucratori. Primi lucratori obtinuti prin manipulare genetica au avut la baza ADN-ul unei femele de maimuta. Acestia au fost primii Homo Sapiens. Ei sunt pusi la munca în locul Anunnakki-lor. În acelasi timp Enlil aduce lucratori primitivi în Edin din Mesopotamia. Homo Sapiens a fost creat având posibilitatea procreerii si de aceea a început sa se înmulteasca.

200.000
O noua era glaciara se abate asupra Pamântului. Acest lucru face ca viata sa regreseze.

100.000
Clima începe sa îsi revina, încalzindu-se. Fiicele oamenilor care erau deosebit de frumoase sunt râvnite de catre Anunnakki. Acestia încep sa se cupleze cu ele. Acest lucru îl enerveaza pe Enlil.

75. 000
Asupra Pamântului se abate o noua era glaciara. Pe Pamânt este atât de frig încât doar omul Cro-Magnon supravietuieste.

49. 000
Enki si Ninhursag se decid sa puna noi conducatori în Shuruuppak. Ei îi aleg din rândul oamenilor, dar din categoria celor ce aveau parinti Anunnakki. Acest lucru îl înfurie pe Enlil, care se hotaraste sa distruga întreaga populatie.

13. 000
Enlil îsi da seama ca se va produce o catastrofa globala odata cu trecerea planetei Nibiru prin apropierea Pamântului. Valul urias ce urma sa se propage pe Terra avea sa îi duca planul la bun sfârsit. El îi pune pe Anunnakki sa jure ca nu vor divulga oamenilor aceasta informatie.

Evenimente dupa Potop

11.000 î.Hr.
Enki nu poate respecta promisiunea si îl învata pe Ziusudra cum sa îsi construiasca o barca sigura. Apele se revarsa asupra pamântului. Anunnakki urmaresc întreaga scena de la bordul navei lor. Dupa ce apele au început sa se retraga, Enlil accepta ca populatia ramasa sa primeasca unelte si seminte. Oamenii încep sa cultive mai întâi în zonele înalte. Enki îi învata cum sa domesticeasca animalele.

10.500
Descendentii lui Ziusudra primesc trei tinuturi unde sa îsi desfasoare activitatea. Ninurta, fiul lui Enki, îi ajuta facând stavilare si secând râurile spre a le oferi teren fertil.
Enki intervine si el, facând valea Nilului cultivabila. Peninsula Sinai este transformata în port pentru navele spatiale. Anunnakki construiesc un Centru de Control pe muntele Monah, viitorul Ierusalim.

9.780
Primul nascut al lui Enki, pe nume Ra/Marduck, împarte domnia Egiptului între Osiris si Seth.

9.330
Seth îl captureaza pe Osiris, dupa care îl omoara taindu-l în bucati. Preia apoi rolul de conducator al Nilului.

8.970
Fiul lui Osiris, pe nume Horus, îsi razbuna tatal initiind primul razboi al piramidelor. Seth reuseste sa scape refugiindu-se în Asia. El ia peninsula Sinai si Canaan-ul.

8.670
Urmasii lui Enlil nu sunt de acord cu faptul ca descendentii lui Enki controlau toate zonele de zbor si de aceea initiaza un al doilea razboi al piramidelor. Ninurta câstiga batalia si goleste piramidele de echipament. Ninhursag organizeaza o conferinta de pace. Conducerea Egiptului este preluata de urmasii lui Thoth. Dinastia Ra/Marduk îsi pierde puterea. Se construieste Heliopolisul.

8.500
La portile facilitatilor spatiale sunt construite turnuri de veghe. Unul dintre acestea se afla în Jericho.

7. 400
Este o perioada a pacii. Anunnakki dezvaluie oamenilor noi cunostinte. Este momentul în care începe perioada neolitica. Egiptul este condus de semi-zei.

3.800
Anunnakki se hotarasc sa înfiinteze din nou orasele zeilor în Sumer. Este momentul în care apare civilizatia. Primele orase construite sunt Eridu si Nippur. Anu vine în vizita pe Terra. Cu aceasta ocazie se construieste orasul Uruk, iar templul acestui oras este închinat zeitei Inanna, care era nepoata lui Anu.

Regi pe Pamânt

3.760
Oamenilor le-a fost data conducerea. Ninurta face prima capitala la Kish. În Nippur apare calendarul. Civilizatia începe sa se raspândeasca si în afara Sumerului.

3.450
Nannar/Sin preia conducerea în Sumer. Babilonul este proclamat de catre Marduk ca fiind „poarta zeilor”. Acum are loc cunoscutul incident de la turnul din Babel, iar Anunnakki reusesc sa amestece limbile oamenilor. Thoth a fost dat jos de pe tron de catre Ra/Marduk. Dumuzi, fratele lui Thoth, cel care o tradase pe Inanna este arestat si apoi ucis din greseala. Marduk este zidit de viu în marea piramida, dar reuseste sa scape printr-un tunel. Pleaca apoi în exil.

3.100-3.050
Sunt ani de haos, care se sfârsesc odata cu instalarea unui faraon. Civilizatia înainteaza ajungând în a doua regiune.

2.900
Conducerea Sumerului este preluata de Erech, caruia Inanna îi da putere peste a treia regiune. Acesta este momentul în care valea Indus începe sa se civilizeze.

2.650
Regatul Sumerului începe sa se destrame, ocazie cu care capitala se muta. Enlil îsi da seama ca oamenii sunt din ce în ce mai greu de condus.

2.371
Inanna se îndragosteste de Sharru-Kin (Sargon). Acesta îsi stabileste capitala la Agade. Acesta este momentul nasterii imperiului akkadian.

2.316
Sargon, vrând sa stapâneasca cele patru regiuni, desacralizeaza pamântul Babilonului. Conflictul dintre Inanna si Marduk capata amploare si ia sfârsit doar în momentul în care Nergal, fratele lui Marduk, pleaca din Africa, spre a-l convinge sa paraseasca Mesopotamia.

2.291
Tronul din Akkad este ocupat de Naram-Sin. Acesta reuseste cu ajutorul Inannei sa intre în Egipt prin peninsula Sinai.

2.255
Inanna preia puterea în Mesopotamia. Narram-Sin sfideaza Nippurul. Marii Anunnakki ataca Agade, stergându-l de pe fata pamântului. Inanna reuseste sa scape. Grupari loiale lui Enlil si Ninurta ocupa Sumerul si Akkad.

2.220
Civilizatia Sumerului explodeaza gratie unor conducatori abili din Lagash. Gudea este ajutat de Thoth sa construiasca un ziggurat în onoarea Ninurtei.

2.193
Este anul în care Terah, tatal lui Abraham se naste într-o familie de înalti preoti.

2.180
Egiptul se împarte în doua. Urmasii lui Ra/Marduk ramân cu sudul iar faraonii obtin tronul Egiptului de Jos.

2.130
Autoritatea începe sa se deterioreze în Mesopotamia. Inanna nu reuseste sa reziste la conducerea Erechului.

Era decisiva

2.123
În Nippur se naste Abraham.

2.113
Enlil îi încredinteaza lui Nannar, pamântul din Shem. Se decide ca Ur sa fie capitala noului imperiu. Ur-Nammu se urca pe tron si devine protectorul Nippurului. Tatal lui Abraham, Terah, vine în Ur spre a încheia o alianta cu curtea regala.

2.096
Ur-Nammu este ucis în razboi. Oamenii sunt convinsi ca omorârea lui a fost aranjata de Anu si Enlil. Terah pleaca împreuna cu familia sa în Harran.

2.095
Shulgi vine la tron în Ur. Imperiul începe sa prospere. El se îndragosteste de Inanna si devine iubitul acesteia. Da Larsa elamitilor în schimbul promisiunii ca vor servi ca legiune straina.

2.080
Printii din Theba, care îi erau loiali lui Ra/Marduk au început sa faca presiuni asupra nordului ce se afla sub Mentuhotep I. Nabu. Fiul lui Marduk obtine adepti, pentru tatal sau, din Asia de Vest.

2.055
Nannar îi ordona lui Shulgi sa trimita trupe elamite pentru a stopa revolta din orasele canaanite. Elamitii ajung la intrarea în peninsula Sinai si la portul spatial.

2.048
Moare Slugi. Marduk se muta în tinutul hititilor. Abraham stapâneste peste sudul Canaanului, fiind ajutat de o trupa de elita.

2.047
Amar-Sin, cunoscut din Biblie ca Amraphel, devine regele Urului. Abraham pleaca în Egipt, de unde revine dupa cinci ani, însotit de mai multe trupe.

2.041
Amar-Sin, ghidat de Inanna, formeaza coalitia regilor din est si organizeaza o expeditie militara în Canaan si Sinai. Conducatorul acesteia este elamitul Khedor-la’omer. Abraham le blocheaza accesul la intrarea în portul spatial.

2. 038
În timp ce imperiul se destrama, Shu-Sin îl înlocuieste pe Amar-Sin la tronul din Ur.

2.029
Ibbi-Sin îl înlocuieste pe Shu-Sin. Provinciile vestice sunt din ce în ce mai mult orientate catre Marduk.

2.024
Marduk intra în Sumer si se înscauneaza în Babilon. Lupta se extinde catre centrul Mesopotamiei. Pamântul sfânt al Nipurului este întinat. Enlil ordona pedepsirea lui Marduk si Nabu, însa Enki se opune. Cu toate acestea fiul lui Enki, Nergal îi tine partea lui Enlil. Nabu împreuna cu ajutoarele lui încearca sa captureze portul spatial, moment în care marele Anunnakki aproba folosirea armelor nucleare. Nergal si Ninuria distrug atât portul spatial cât si orase canaanite.

2.023
Vântul poarta deseuri radioactive catre Sumer. Oameni si animale mor rapusi. Apa este otravita si pamântul devine sterp. Sumerul si întreaga sa civilizatie zac în ruine. Abraham moare la vârsta de 100 de ani, iar mostenitorul lui devine Isaac.

Aceasta este cronologia evenimentelor, cronologie stabilita de Sitchin în urma analizarii tablitelor sumeriene. Trebuie mentionat ca exista multe voci, mai mult sau mai putin autorizate, care contesta aceste evenimente. Este însa izbitoare similitudinea si cronologia unor evenimente însiruite aici, cu cele descrise de alte surse din Antichitate si în primul rând cu cele din Biblie. Peste tot apare un Dumnezeu/Forta suprema care a facut omul, l-a învatat, i-a dat pereche, l-a izgonit atunci când a încalcat o lege etc. În toate traditiile se vorbeste despre un potop care a venit sa stearga pacatosii de pe suprafata pamântului si despre un singur om, care avertizat fiind, si-a luat masurile necesare. Daca este sa luam în calcul ca majoritatea muntilor sunt tineri, atunci nu putem sa nu acceptam ideea unor convulsii, aparute nu departe în trecut, la nivelul scoartei terestre. Pâna si Platon mentioneaza, într-una din lucrarile sale, ca agricultura a început întâi în regiunile înalte, deoarece un val urias distrusese toate asezarile de la ses.

Va las sa trageti concluziile singuri. Va recomand însa înainte de a accepta o versiune, oficiala sau neoficiala a istoriei, sa analizati cât mai multe surse. Numai asa va veti putea forma o opinie corecta asupra trecutului nostru.

În jurul datei de 12 iunie 2006, un batalion de infanterie, care avea ca sarcina supravegherea zonei petroliere de la Baza aviatica din Talil, situata în sud-estul Bagdadului, a descoperit accidental o cutie de cupru în interiorul careia se aflau mai multe tablite de lapis-lazuli ce aveau gravate în ele simboluri ale scrierii cuneiforme. Fara sa stie exact despre ce este vorba, Agentia Nationala de Securitate, împreuna cu guvernul american si britanic, au restaurat o tablita. Pentru a vedea despre ce descoperire era vorba aceasta a fost dusa la British Museum. Membrii au fost asigurati ca rezultatul va fi facut public, dar se pare ca forte guvernamentale au interzis acest lucru. Enervati acestia au plecat catre British Museum spre a lua parte la proiect. În acest mod, au aparut simultan în mai multe orase, transcrieri ale textului stravechi. Probabil ca asta a fost marea noastra sansa de a afla de aceasta descoperire.

Tablita I

Dupa dorintele lor, tronul regal a fost coborât din ceruri
Drepturile au fost perfectionate, ordonantele divine au fost exaltate.
În locuri pure, cinci orase au fost construite: primul fiind Eridu, al doilea Badtibira. Larak a fost al treilea si Sippar al patrulea. Al cincilea oras a fost Shuruppak al carui rege am fost eu, Ziusudra.

Acestea au fost centrele cultului. Aceste cinci orase au fost desemnate centrele cultului.
Un vuiet a iesit din aceste centre de cult. Un vuiet perturbat de zei.
Dupa ce orasele au fost distruse, centrele cultului au fost distruse de asemenea.
Dupa dezastru, inundatia trimisa sa acopere tot pamântul, distrugatoarea vietii.

Iar eu Ziusudra, pe vârful înalt al muntelui Nimush, am aranjat sapte si sapte barci, pline cu trestie, pini si liliac si am dus ofranda pentru a raspândi tamâia în toate directiile, iar zeii au mirosit mireasma.

Au mirosit mireasma, si s-au adunat în jurul ofrandei precum mustele.
Belet-ili a venit. Ea tinea în aer un ornament în forma de musca pe care Anu îl facuse în focul sau interior.
„Jur ca pe acest medalion albastru,
Ca nu o sa uit niciodata aceste zile, niciodata!”
Când Enlil a ajuns, m-am adunat cu sotia mea în jurul zeilor.
Ne-a atins sprâncenele si ne-a spus „Hithero, Ziusudra a fost o fiinta umana, acum va fi cunoscut ca si Utnapishtim, si el împreuna cu sotia vor fi zei, ca si noi.”
Si am fost dusi departe.
Am fost dusi la locul de unde izvorasc mari râuri.
La Gihon, Pishon, Tigris si Euphrates.
În acel loc îndepartat traim.
Acolo, la sursa marilor râuri traim.
Când am ajuns în acel loc de peste lumi,
Enlil mi-a spus, catre Utnapishtim, a spus
„Tu”, „cel de departe” vei face munca conducatorului tau EA.
Cândva întelepciunea venea dintr-un zid de trestie, asa vei face si tu.
Vei lua decizii pentru alta, o cu totul alta corabie. Scrie-le în tabletele din lapis-lazuli
Scrie-le în tabletele alese.
Apoi pune-le într-o cutie de bronz, pusa pe o trestie si pe crengi de pin si liliac.
Împarte întelepciunea. Împarte bogatia. Ascunde-le, departe
În orasul celui mai puternic erou, care a vazut ce a fost ascuns.
Inspecteaza fundatiile, puse de catre cei 7 maestri zidari (masoni) pe caramizile arzatoare. Vezi cum straluceste precum bronzul în soare?
Urca-te pe scari. Uita-te la pamântul pe care îl întrupeaza.
Admira gradinile, templele si magazinele, toate locurile magnifice.
Cauta piatra din mijloc
Uita-te sub.
Acum, în acele timpuri, în acele zile, lumea era înca noua.
Când Enlil a adus în fata tablitele, pamântul abia se uscase.
Coliba rosie, coliba rosie. Zid, Zid.
Coliba rosie asculta, zid reflecta
Da jos coliba, construieste o barca
Lasa posesiunile. Cauta viata.
Renunta la bunurile lumesti. Tine sufletul în viata.
O noua furtuna se apropie, dar ploile nu urla. Alta inundatie vine. Din nou peste pamânturi.
Fii pregatit si pregateste-ti crucile familiei
Schimba bucuria din sufletele oamenilor.
Ascunde-te în îmbratisarea lui Nibiru, întoarcerea luminii în permanentul cerului. A fost (ilizibil)
Sfârsitul tablitei

Tablita II

Din prima bautura
Când a intrat pentru prima oara sub manta
Pentru nectarul negru al „raqiya” acesta a fost predestinat
Peste mii de ani, ei au venit
În cea mai violenta forma, au venit
Si au întrerupt caile vechi
(ilizibil)
Si oamenii pamântului au fost tinuti prizonieri în propriile case
Invadatorii s-au luptat între ei pentru bogatiile pamântului
Pentru nectarul negru
Zeii se uitau tristi la ce se întâmpla
Si s-au consiliat între ei
Pentru un remediu
(ilizibil)
(ilizibil)
În acest timp invadatorii au continuat
Spre oripilarea martorilor, invadatorii au continuat
(ilizibil)
(ilizibil)
Când a aparut urâtul semn în desert
Uzurpatorii nu au luat de seama (ilizibil)
Acolo în Dilmun
(ilizibil)
(ilizibil)
Marii zei s-au adunat
Marii zei s-au adunat în Dilmun
(ilizibil)
Ninhursag a adus schimbarea înaintea lui Enki
(ilizibil)
Si soarta oamenilor a fost pecetluita
Sfârsitul fragmentului

Tablita III

S-a stabilit ca natiunile se vor întoarce
(ilizibil)
(ilizibil)
Natiunile oamenilor se vor întoarce în pântec
În Nibiru, eterna mama creatoare
(ilizibil)
(ilizibil)
(Ilizibil)
Annuaki au fost trimisi în fata
Din ceruri Annuaki au fost trimisi catre creatia lor
(ilizibl)
An, Enlil, Enki si Ninhursag creatorii oamenilor cu capete negre
Fondatorii Eidu, Bad-tibira, Larsa, Sippar si Shuruppak
(ilizibil)
Primele orase au fost fondate
(ilizibil)
Acestea au fost pastratoarele natiunilor
Puternicii oameni cunoscuti care au dat afara Nephilimul
Si au construit temple divine, ordine, ritualuri si ceremonii
(ilizibil)
Acestea au fost generatiile, natiunile multitudinii.
Aceasta multitudine de natiuni a curs din ceruri
(ilizibil)
Annuaki, An, Enil si Ninhursag au trimis înainte mesajele divine
(ilizibil)
Asteptând întoarcerea lor, întoarcerea copiilor, creatorii oamenilor au asteptat
(ilizibil)
Cu inimile grele, dar pline de bucurie au asteptat

Tablita IV

Un nou potop a venit
Din ceruri un nou potop a venit
Cu Dilmun pe dreapta si sacrul Eridu pe stânga
Annuaki s-au adunat
Între doua locuri pure, locul de apa pura
De unde Gihonul si Pish-onul, Tibru si Eufrat au curs
Ungând pamântul si oamenii într-o baie purificatoare.
Aceste ape limpezi, cele ce sustineau viata au secat
Marile râuri au secat
Acum praful sufla în acele locuri.
Unde marile râuri curgeau cândva
Praful domneste în acel loc.
Marduk a deschis usa si fiii lui Dilmun au mers înainte
Fiii lui Dilmun
Tinerii bravi ai acelui oras pur
Cel mai luminat dintre orase
Au venit în timp ce fiii lui Eridu pregateau masa
Recitau incantatia, uitata ceremonie veche
Radiant cu mâinile curate sta Ninhursag
În fata Annunaki
Cu mâinile curate se pregatea. Supraveghea pregatirile incantatiilor potrivite, ofrandele si ceremoniile.
Copiii, zeii creatori, consiliul, Annuaki, pentru ei
Se pregatea
(ilizibil)
Natiunile, triburile de pe pamânt s-au pregatit în timp ce patru oameni puternici tineau si focurile si vânturile
Ca nimic sa nu se întâmple pe pamânt.
Nici noapte, nici zi, întuneric sau lumina, monotonia dainuia.
Pâna când natiunile, triburile si-au luat zborul
De pe pamânt, natiunile alese si triburile au zburat,
În timp ce un munte de foc a iesit din mare
Curatând pe cei necurati, înghitind cerul.
Sfârsitul Tablitei

Tablita V

Sfânta migratie peste ceruri
Annunaki
Zeii din apus s-au adunat în locurile sacre vechi si noi
Ea, Ninki, Inanna si Utu
Enlil lânga Ninlil, Adad lânga Ninhursag
Zeita mama, (ilizibil) înteleapta Mammi
A administrat drepturile divine în lumina focurilor consacrate
În timp ce zeita pântec, Belet-ili era prezenta
Focurile vesnice, facute din trestii pure, liliac si pin ardeau în locurile predestinate
Sub grija oamenilor cunoscuti, progeniturile antice
Progeniturile antice ale lui Umal au administrat focurile
La trei si doua puncte (ilizibil) au facut (ilizibil) oamenii întelepti fac o ofranda pe pamânt
Dupa ritualul cerc, Umal, natiunile si triburile s-au refugiat
La trei si doua puncte, locurile de (ilizibil) pe calea spre ceruri
Natiunile lui Umal si triburile s-au spalat pe mâini
Au învatat ceremoniile si ritualurile în acele locuri (ilizibil) prin migratia sfânta
În acele locuri, Umal, natiunile pamântului si triburile
Au fost facuti curati din nou
În acele locuri Umal a fost facut curat într-o baie purificatoare
Scufundat total, acesta a iesit curat
Ca si tinerii din Dilmun (ilizibil)
Au pregatit nava noua, noile nave, planificatele nave.
Inscriptionate de Ut Napishtim dupa sfaturile lui Enlil din partea lui Ea,
Au fost pregatite în acele locuri predestinate.
La doua, trei puncte (ilizibil)
Bravii tineri din Dilmun au pregatit navele.
Pentru (ilizibil) drum prin ceruri, migratia sfânta
Bravii tineri din Dilmun au administrat (ilizibil)
Al doilea (ilizibil) urmatoarea (ilizibil), locul chinului lui Umal a fost pregatit
Abundenta a fost daruita pamântului
Seminte, cereale, pomi fructiferi si pesti de tot felul marii
Sub îndrumarea lui Umal se va (ilizibil… ilizibil… ilizibil) nu va merge.
Zeii din Apsu, consiliul si Annunaki au spus:
Spre ceruri îsi va cauta Umal pâinea
Si în ordonantele divine îsi va gasi Umal dreptatea
Umal nu va mai (ilizibil) în locurile desemnate, locurile sacre.

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: