miercuri, februarie 28, 2024
Fenomene stranii si paranormale

Proiectul Stargate, unitatile de paranormali din Statele Unite

Povestea urmatoare poate parea una de duzina sau, cel mult, din registrul literaturii senzationaliste cu iz paranormal, un fel de X-Men pentru cei mari.

Cu toate acestea, chiar daca marea majoritatea a oamenilor nu cred în existenta puterilor paranormale, la nivel înalt s-a trecut chiar la „valorificarea” oamenilor cu astfel de capacitati în domenii precum securitatea nationala sau colectarea de informatii.

Project Stargate este termenul umbrela pentru o serie de experimente si programe lansate de guvernele americane cu scopul precis al perfectionarii unor metode specifice de identificare si antrenare a asa-numitilor „agenti psy” – viitorii agenti paranormali care culeg informatii vitale pentru Armata Americana si agentiile de spionaj ale Washingtonului…

Nerecunoscuti, dar mereu prezenti

Multe servicii de informatii de mare anvergura de pe glob se folosesc de subiecti sau de angajati cu calitati care tin de domeniul paranormalului.

Se pare ca agentiile respective au acceptat realitatea fenomenologiei paranormale înaintea forurilor stiintifice.

Mai mult decât atât, nu s-au sfiit deloc sa profite de persoanele cu astfel de capacitati.

Existenta unor adevarate unitati de „paranormali”, cum li se spune în limbaj curent, sau de agenti psy, conform terminologiei specifice, a fost de mult timp confirmata sub diferite forme.

În ciuda aparentelor, domeniul acesta nu are legatura cu duiumul de romane semnate Pavel Corut. Este un univers aparte, cât se poate de serios, chiar daca multora le poate parea greu de acceptat.

Unul dintre cele mai cunoscute episoade adevarate de acest gen este asa-numitul Proiect Stargate, ce denumeste un ansamblu de experimente ordonate de guvernul federal al Statelor Unite pentru a investiga fenomenele paranormale cu aplicatii în domeniul spionajului militar.

Oficialii americani erau interesati în mod deosebit de identificarea si antrenarea persoanelor care sa poata „vedea” evenimente care se întâmpla la mii de kilometri distanta sau pot afla prin puterile stranii ale mintii si spiritului uman secrete militare, informatii greu de obtinut sau locatii ale serviciilor rivale din alte tari.

Fenomenele psy au fost multa vreme catalogate undeva la marginea stiintelor conventionale.

Clarviziunea, telepatia, telekinezia si mai ales calatoriile astrale au fost contestate în numeroase rânduri de scepticii stiintei, care le-au negat existenta

Cu toate acestea, în anul 1995, conducerea de atunci a CIA a decis declasificarea unui program din categoria Top Secret început înca din anul 1970, moment în care celebra agentie americana de informatii a început antrenarea unor subiecti capabili sa „vada la distanta”.

Razboiul Rece prin prisma Razboiului Psy

La nivelul anilor 1970, informatiile detinute de americani indicau o dezvoltare a cercetarilor asupra parapsihologiei efectuate în tarile straine (în particular în URSS si China).

În aceste conditii, sefii de departamente din CIA considerau ca pierd teren în fata puterilor rivale care facusera pasi importanti în acest domeniu controversat pentru „civili” si oamenii obisnuiti.

În consecinta, programele din cadrul Project Stargate au fost lansate anual, alocându-se fonduri în acest scop. Cei din CIA erau interesati în mod deosebit de tainele clarviziunii.

Aceasta capacitate paranormala a fost testata si studiata în conditii stiintifice de laborator.

Americanii ar fi vrut ca, prin intermediul unor persoane cu capacitati deosebit de avansate în domeniul clarviziunii, sa obtina date despre activitati de spionaj îndreptate împotriva SUA, potentiale acte de terorism, baze militare secrete sau locurile de lansare a unor rachete intercontinentale înca nedetectate.

Cercetarile initiale au fost efectuate în incinta Institutului de Cercetari Stanford, unde mintea umana a fost supusa unor investigatii extensive fara precedent pe teritoriul american.

Costurile totale ale cercetarilor de la Stanford au fost acoperite de catre CIA si alte agentii guvernamentale timp de peste douazeci de ani.

Cercetatorii Russel Targ, Hal Puthnoff si Ingo Swann au fost fondatorii acestui program cândva secret.

Scopul lor principal era acela de a întelege abilitatile paranormale ale subiectilor, a le îmbunatati pe cât posibil si a colecta informatii despre Uniunea Sovietica în contextul Razboiului Rece din acea perioada.

Cum sovieticii detineau unitati de „paranormali” înca mai impresionanti si experimentati, nu putem decât sa ne imaginam amploarea duelurilor mentale desfasurate între acesti agenti secreti nemaivazuti, aflati la distante de mii de kilometri unii de altii.

Generalul american Albert Stubblebine, la acea data sef al serviciilor de spionaj din cadrul Pentagonului, avea sub ordinele sale circa 16.000 de experti în contrainformatii.

Controla pe atunci toate operatiile militare sub acoperire derulate de SUA în lume, jucând un rol important si în invaziile americane din Panama si Grenada. A fost implicat puternic si în celebrele programe MK Ultra.

Personalitate cu mult înaintea vremurilor sale, generalul Stubblebine a anticipat înca de atunci ca razboaiele viitorului nu vor mai fi purtate doar cu rachete si tancuri, ci si prin metode neconventionale, între care puterea dezlantuita a subconstientului uman va juca un rol tot mai important.

Acestia au fost primii agenti psy – denumiti astfel dupa termenul propus de Jim Marrs, un expert în domeniu – care au lucrat pentru interesele americane.

Printre succesele remarcabile ale paranormalilor americani au fost raportate: identificarea cu succes a unor baze secrete sovietice, confirmate ulterior de agentii oficiali ai CIA; divulgarea unor detalii din timpul crizei ostaticilor declansata de organizatia terorista Brigazile Rosii în Italia; identificarea locatiilor unde erau detinute victimele din timpul crizei sportivilor ostatici israelieni din timpul Olimpiadei din München, identificarea precisa a locatiilor unde regimul lui Saddam Husein detinea rachetele Scud în perioada primului Razboi din Golf si cireasa de pe tort : avertizarea precisa asupra atacurilor care au vizat Turnurile Gemene din ziua de 11 septembrie 2001.

Avertizarea a fost facuta de un colaborator particular cu capacitati premonitorii din cadrul CIA, dar a fost complet ignorata de autoritati. La mult timp dupa tragicele evenimente, autoritatile si-au amintit de previziunea sa…

Momentul dezvaluirilor din anul 1995 cu privire la existenta spionilor paranormali a fost puternic reflectat în presa americana a momentului.

Ziare si posturi TV precum ABC, The Washington Post sau The New York Times au alocat spatii largi, iar reporterii acestor publicatii au oferit cititorilor chiar unele detalii surprinzatoare.

Persoane puternic implicate în acest proiect, precum Ingo Swann, Russel Targ, Pat Price, Hal Puthoff sau Joseph McMoneagle au acceptat în premiera sa vorbeasca despre experimentele care se desfasurau între zidurile Institutului Stanford.

La începuturi, agentii psy se bazau pe aprofundarea si perfectionarea „tehnicii Ganzfeld”.

Aceasta consta în provocarea unui anumit tip de transa, în care constiinta agentilor era modificata. Erau apoi introdusi într-o camera cu peretii izolati fonic, în liniste totala. Vederea le era blocata prin jumatati de mingi de ping pong asezate pe orbite. Încaperile erau luminate cu o lumina calda, rosiatica.

Subiectii primeau plicuri sigilate cu coordonatele geografice si militare ale locatiilor. Agentii aveau voie sa atinga plicurile, dar nu sa le deschida.

Conform declaratiilor lor, prin activarea calitatilor psihocognitive, imagini, trairi si informatii le apareau brusc în minte, adesea sugerând cu mare exactitate locul vizat. Astfel, Joseph McMoneagle, un veteran al Razboiului din Vietnam, afirma ca a reusit sa identifice unele dintre bazele secrete ale Uniunii Sovietice. 

La baza Fort Meade din Maryland, McMoneagle a lucrat peste 20 ani pentru spionajul american, declarând ulterior ca rata sa de succes era de aproximativ 28%. Informatiile furnizate de spionii psy erau confruntate ulterior cu cele obtinute cu ajutorul satelitilor militari si coincideau de multe ori.

Paranormalii ucigasi?

Încântati de primele succese, sefii din CIA priveau chiar mai departe: aspirau sa creeze un fel de unitati ofensive de paranormali care ar fi putut sa ucida de la distanta sau sa implanteze gânduri sinucigase în mintile tintelor umane care trebuiau lichidate fara interventii militare.

Se vehicula ideea ca sovieticii si chinezii ajunsesera deja la aceste etape si, probabil, americanii simteau ca ei ramasesera în urma. Tocmai se lansase bizara era a „înarmarii psihotronice”.

La sfârsitul anilor 1960, cercetatorii americani au facut un experiment neobisnuit, în urma caruia au declarat ca descoperisera faptul ca focalizarea energiilor si gândurilor negative asupra unei culturi de mucegaiuri inhiba în mod clar cresterea acesteia.

Dintr-un esantion de 194 mostre de mucegaiuri „blestemate”, 191 s-ar fi oprit din crestere, semn ca efectul energiilor negative lansate de oameni aflati la sute de kilometri de laboratoare se facea simtit din plin.

Alti cercetatori au descoperit cu stupoare ca gândurile negative pot încetini dezvoltarea temutei bacterii Escherichia coli.

Sefii din Pentagon au tras conlcuzia ca energia mentala exista, iar ca niste militari sadea ce erau, s-au gândit imediat la aplicarea ei pentru crearea unor asasini ca sa ucida prin puterea mintii. 

Au mers pâna într-atât încât au vrut sa-l racoleze pe celebrul medium israelian Uri Geller, caruia i-au cerut sa ucida în mod demonstrativ, cu puterile sale psy, un… porc! Indignat, Geller i-a refuzat, declarând ca a fost dintotdeauna un iubitor de animale.

Generalii americani nu au abandonat ideea si au lansat asa numitul Project Jedi, în cadrul caruia agentii trebuiau sa se antreneze la Fort Braggs în uciderea animalelor strict prin puterea mintii.

Agentilor li s-a cerut, în prima faza, sa ucida câini vagabonzi care erau oricum destinati eutanasierii. Niciunul dintre subiecti nu a vrut sa faca asa ceva, poate si din cauza unei bariere psiho-emotionale puternice legate de relatia dintre cele doua specii – om si câine.

Totusi, când e vorba despre uciderea unui animal din alta specie cu puterea mintii, a existat, se pare, si o exceptie. Un fost militar din trupa americana de elita Beretele Verzi, fostul sergent Glenn Wheaton îsi aminteste de un ciudat personaj de origine basca – Michael Echanis.

Acesta este creditat de multi experti în domeniu drept adevaratul „tatic” al fortelor de elita din armata americana.

Personaj ciudat, cu interese în zonele oculte ale artelor martiale, Echanis ar fi pus bazele primelor metodologii si scoli de lupta cu mâinile goale pentru agentii secreti americani si membrii trupelor speciale. Expert în lupta cu cutitul, Echanis a fost singurul non-coreean intiat în obscura arta neagra Sul-sa, un fel de ninjutsu coreean, axat pe tehnicile superioare de meditatie, incantatii si practici paranormale, ajungând, se spune, la un asemenea nivel încât putea ucide o capra doar uitându-se la ea.

Michael Echanis
Michael Echanis

Conform relatarilor unor martori vizuali, Echanis oprea pur si simplu bataile inimii mai multor capre doar prin forta concentrarii sale. Nu-i trebuiau mai mult de câteva zeci de secunde, maxim un minut. Capra începea sa sângereze pe nari, corpul îi era cutremurat de spasme si cadea apoi moarta.

Cum omul este de asemenea un mamifer, se poate imagina ca o persoana cu cunostintele si abilitatile lui Echanis ar fi putut, teoretic, sa suprime pe cale „psy” un personaj incomod pentru interesele cuiva.

Cât despre Echanis, versiunea oficiala spune ca ar fi murit undeva în Nicaragua, în cadrul unei operatiuni speciale derulate în anul 1978. Adevarul este cu siguranta cunoscut doar de superiorii sai pe linie militara.

În mod oficial, Proiectul Stargate a încetat odata cu pensionarea generalului Stubblebine. Firesc, râmân multe întrebari fara raspuns.

Oricum, este greu de crezut ca, daca cei din CIA ajunsesera la astfel de rezultate la nivelul anilor 1970-1980, ar fi abandonat total cercetarile.

Subiectul este deosebit de interesant chiar si numai din perspectiva cunoasterii umane, nemaivorbind de avantajele evidente pe care niste astfel de unitati de paranormali le-ar putea aduce „angajatorilor” lor, daca aceste capacitati ar opera într-adevar cu asemenea eficienta. Dar… cine stie la ce performante au ajuns agentii psy din prezent, sau care este amestecul lor în marile afaceri politice, economice si militare din întreaga lume…

descopera.ro

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum