duminică, martie 3, 2024
Fenomene stranii si paranormale

Fenomenul Chilbolton si avertismentul adresat omenirii

În lanurile de grâu din spatele celui mai mare radiotelescop din Marea Britanie, Observatorul Chilbolton din Hampshire, în anul 2001 au aparut doua formatiuni misterioase, realizate prin culcarea spicelor, care au socat întreaga lume, devenind unele dintre cele mai senzationale de acest tip din istorie.

Misteriosul incident avea loc în 2001 si era imposibil de ignorat de presa internationala, în ciuda asocierii frecvente cu farsele facute de amatorii de conspiratii.

În dimineata zilei de 14 august 2001, aparea prima astfel de formatiune realizata prin culcarea spicelor, unele fiind chiar împletite între ele. Privita de la sol arata extrem de dezordonat, însa din aer se putea observa o fata umana, de dimensiuni uriase – 160×180 de metri patrati.

Imaginea era realizata printr-o tehnica similara cu cea prin care se imprima o imagine pe hârtie – digitizare. O interpretare interesanta a imaginii vine de la cercetatorul si scriitorul Wayne Herschel, care sustine ca fata seamana cu cea a Sfinxului egiptean si cu Viracocha, un zeu pre-incas. Dar, de cele mai multe ori chipul este asociat cu celebra fata de pe Marte. 

Câteva zile mai târziu a aparut o a doua formatiune, un dreptunghi în care era prezentat un sir de date, tot de dimensiuni mari – 200×85 de metri patrati.

Practic, în câteva zile au fost realizate doua imagini gigantice pe o suprafata de 28.800, respectiv 17.000 de metri patrati, ceea ce potrivit unor analisti exclude posibilitatea unei farse facute de oameni, mai ales ca în noptile precedente plouase.

În scurt timp se va face o corelatie uimitoare.

În 1974, astronomul Carl Sagan a compus un mesaj în cod binar pe care NASA l-a trimis in spatiu de la telescopul Arecibo din Puerto Rico. Mesajul prezenta informatii cheie despre fiintele umane si planeta pe care locuim.

În mesajul lui Sagan se preciza care este sistemul nostru de calcul, substantele chimice dominante din elementele care creeaza viata pe Pamânt, informatii despre codul nostru ADN, înaltimea si greutatea fiintei umane, precum si precizarea ca locuim pe a treia planeta din sistemul nostru solar. La finalul mesajului, Sagan a realizat o schita a radiotelescopului Arecibo.

Iata ca, la 27 de ani de la eveniment, un desen codat în aceeasi maniera aparea într-un lan de grâu, de data aceasta la Chilbolton din Hampshire. La o investigatie mai amanuntita cercetatorii au observat ca „raspunsul” codat primit continea unele elemente diferite.

Mesajul primit înapoi descria acelasi sistem de calcul, dar siliciul fiind elementul dominant în formele de viata, nu carbonul. Desenul arata de asemenea o figura umanoida cu un cap mai mare în relatie cu corpul sau. Se explica de asemenea ca ei au o secventa în plus în ADN, sunt de aproximativ 1,2 metri înaltime, locuiesc pe a treia, a patra si a cincea planeta din sistemul solar, si au o populatie de circa 21,3 miliarde de locuitori.

Cât despre radiotelescop, în raspuns aparea o imagine mult mai complexa. „Întâmplator”, cu numai un an în urma, în acelasi loc se descoperise o secventa de cercuri care arata exact ca imaginea care acum era codata reprezentând radiotelescopul.

Iar lucrurile nu s-au terminat aici.

Un an mai târziu, apare o noua imagine care da un mai mare avânt teoriei contactului cu extraterestrii.

De data aceasta incidentul are loc în Crabwood, lânga orasul Winchester, unde a aparut din nou o fata, dar de data aceasta se poate observa clar un chip extraterestru. Imaginea contine si un disc, asemanator unui CD, pe care este inscriptionat ceea ce pare a fi un cod. Imaginea este realizata prin secvente de linii orizontale de grosimi diferite similare cu cele ale unei imagini TV.

Mesajul din spirala a fost pâna la urma descifrat de un informatician, Paul Vigay, era codat ASCII pe 8 biti (codul cu care sunt reprezentate literele si cifrele în computer), era în limba engleza: „Aveti grija la purtatorii de daruri false si promisiuni încalcate. Multa durere, dar înca mai este timp. Exista bunatate în lume. Noi ne opunem înselaciunii. Mesaj Încheiat”.

În original el suna astfel „Beware the bearers of false gifts & their broken promises. Much pain but still time. There is good out there. We opose deception. Conduit closing”.

epochtimes-romania.com

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum