marți, iulie 16, 2024
Fenomene stranii si paranormale

Insula vrajitoarelor din Suedia

Un labirint misterios din pietre, pesteri întunecate care pastreaza urme ale unor ritualuri stranii, paduri înfricosatoare – toate acestea i-au atras pe „Insula vrajitoarelor” nu doar pe turistii amatori de senzatii tari, ci si pe savantii de la o universitate suedeza.

În folclorul local, insula Bla Jungfrun din Suedia a fost asociata multa vreme cu blesteme puternice, practici vrajitoresti si ritualuri de magie neagra.

Conform unor legende vechi de secole, de fiecare sarbatoare pascala, pe insula, vrajitoarele se întâlneau pentru a se închina diavolului însusi.

De asemenea, legate de loc existau si multe blesteme, însa cel mai cunoscut era blestemul potrivit caruia cine lua sau muta o piatra de la locul ei, de pe insula, urma sa aibe o viata plina de ghinion. Dar cât de vechi sunt aceste legende nimeni nu poate spune cu exactitate.

Insula are o reputatie de loc nefast si unii vizitatori se tem înca sa iasa din grupul turistic organizat si sa se aventureze pe poteci neumblate.

PotriviLiveScience, insula îsi merita renumele negru, iar puterile supranaturale ale insulei se simt în aer. O echipa de savanti de la Kalmar County Museum si Linnaeus University of Sweden a cercetat recent pesterile din Bla Jungfrun si a descoperit ca ritualuri stranii au avut loc aici chiar si cu 9.000 de ani în urma.

Insula este nelocuita si e clasata de autoritati ca un parc natural, situat în strâmtoarea Kalmar, pe estul coastelor Suediei.

Bla Jungfrun e caracterizata prin numarul mare de pesteri, prin padurile dese si prin labirinturi bizare create din stânci sau pietre de dimensiuni mari.

În doua pesteri au fost practicate ritualuri vrajitoresti din cele mai vechi timpuri. Una contine un altar si cealalta o scena sau chiar un „teatru”. Într-unul dintre peretii pesterii a fost sapata o adâncitura cu diametrul de 1 metru sub care este loc pentru aprinderea focului, ca si cum ar fi vorba de un rug interior.

„Intrarea în pestera este foarte îngusta, trebuie sa te apleci si sa te strecori printre stânci”, spune Ludvig Papmehl-Dufay, arheolog la Kalmar County Museum.

Cel mai impozant lucru de pe insula este labirintul de pietre cunoscut sub numele de Trolleborg. Este cel mai mare labirint de acest gen din Suedia, dar nimeni nu stie de când dateaza sau cine l-a creat.

Unii savanti presupun ca avea rolul de a calma spiritele rele ale marii. Vizitatorii sunt avertizati sa nu ridice nicio piatra sacra si sa nu paseasca în zonele „nefaste” din apropierea marii.

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum