Enigmaticul monument Georgia Guidestones si secretele sale

Georgia Guidestones, cunoscut sub numele de Stonehenge-ul american, este un monument enigmatic situat în Comitatul Elbert, Georgia, din Statele Unite, si construit la cererea unui mic grup de oameni despre care se crede ca fac parte dintr-o societate secreta.

Structura gigantica de aproape 6 metri înaltime este formata din sase placi de granit care cântaresc aproximativ 108.000 kg.

Detaliul cel mai uimitor al monumentului nu este însa dimensiunea sa, ci mesajul gravat pe el: Zece reguli pentru o „Era a Ratiunii”. Cele zece linii directoare sunt scrise în opt limbi: engleza, spaniola, swahili, hindi, ebraica, araba, chineza si rusa. Un mesaj scurt este înscris în partea de sus a structurii în patru limbi antice: babiloniana, greaca clasica, sanscrita si hieroglife egiptene.

În iunie 1979, o persoana necunoscuta, bine îmbracata, care s-a recomandat drept „R. C. Christian”, a angajat compania Elberton Granite Finishing sa construiasca un monument care sa transmita întregii omeniri un mesaj.

O ipoteza este aceea ca necunoscutul a ales acest pseudonim în memoria legendarului fondator al Rosicrucianismului, Christian Rosenkreuz.

Autorii acestor reguli au cerut sa ramâna anonimi în totalitate si, pâna acum, anonimatul lor a fost pastrat în mod corespunzator.

Mai interesant, acest grup misterios a lasat un text care explica rationamentul din spatele normelor propuse. Îl propunem nu pentru ca am fi de acord cu el, ci doar pentru studiu si datorita consecintelor vaste pe care credem ca le-ar avea. Sublinierile din text ne apar?in.

Cele 10 linii directoare

1. Mentineti umanitatea sub 500 de milioane de persoane, în echilibru permanent cu natura.

2. Supravegheati înmultirea populatiei cu întelepciune – îmbunatatind conditia fizica si diversitatea.

3. Uniti umanitatea cu o noua limba, vie.

4. Controlati sentimentele – credinta – traditiile – toate aceste lucruri printr-o judecata temperata.

5. Protejati oamenii si natiunile prin legi si tribunale juste.

6. Lasati natiunile sa-si rezolve problemele interne singure, rezolvând doar pe cele externe într-un tribunal mondial.

7. Evitati legile meschine si functionarii inutili.

8. Gasiti echilibrul între drepturile individuale si datoriile cetatenesti.

9. Pretuiti adevarul – frumusetea – iubirea, cautând armonia cu infinitul.

10. Nu fiti un cancer pentru Pamânt – lasati loc si naturii – lasati loc si naturii.

Imediat sub acest text se gaseste conturul unui patrat, în interiorul caruia este scris: „Fie ca aceste principii sa ghideze Era Ratiunii” („Let these be guidestones to an Age of Reason).

La câtiva metri de monument, se afla o noua bucata de granit care a fost asezata la nivelul solului. Aceasta contine o tablita cu explicatii privind structura monumentului si limbile folosite, enumerând diverse liste despre dimensiunea, greutatea si caracteristicile astronomice ale pietrelor, data terminarii constructiei si sponsorii proiectului. Numerele sunt si ele destul de interesante.

Constructia a fost realizata pe 22 martie 1980 (322 1980), numele autorului este R.C. Christian, iar la sponsori este trecut „un mic grup de americani care cauta Era Ratiunii”.

De asemenea, aceasta tablita dezvaluie ca o capsula a timpului a fost îngropata sub granitul aflat la nivelul solului. Alte informatii despre aceasta capsula a timpului lipsesc, cum ar fi data la care a fost îngropata, ce anume contine sau data când ar trebui dezgropata. Prin urmare nu este clar daca chiar a fost îngropata acolo o capsula a timpului.

Exista o declaratie foarte importanta care a fost trecuta cu vederea de multi dintre cei care au cercetat monumentul. Acest text se pare ca descrie în detaliu motivele creatorilor monumentului – este vorba despre Ghidul Georgia Guidestones, un pliant produs de compania care a produs monumentul. Aici gasim o explicatie a celor 10 reguli ale Guidestones.

Coperta din Ghidul Georgia Guidestones

„Este foarte probabil ca omenirea sa aiba acum cunostintele necesare pentru a stabili un guvern mondial eficient. Într-un fel aceste cunostinte trebuie larg însamântate în constiinta întregii omeniri. Foarte curând inimile familiei noastre trebuie sa fie atinse si încalzite astfel încât sa acceptam o guvernarea globala a ratiunii.

Constiinta de grup a rasei noastre este oarba, perversa si usor distrasa de trivialitati, cu toate ca ar trebui sa se concentreze pe chestiuni fundamentele. Intram într-o era critica. Presiunile populatiei vor crea în curând o criza politica si economica în întreaga lume. Acestea vor face mai dificila si, în acelasi timp, mai necesara construirea unei societati globale rationale.

Un prim pas va fi de a convinge o lume care are îndoieli ca o astfel de societate este acum posibila. Sa avem în vedere apelul de durata la ratiunea colectiva a umanitatii. Sa atragem atentia asupra problemelor de baza. Sa ne stabilim prioritatile adecvate. Noi trebuie sa facem ordine aici în casa noastra, pe Pamânt, înainte de a ajunge la Stele.

Ratiunea umana trebuie trezita cu putere. Acesta este cea mai puternica agentie lasata pâna acum în desfasurarea vietii de pe planeta noastra. Trebuie sa facem umanitatea constienta de faptul ca acceptarea ratiunii luminate, de compasiune, ne va permite sa ne controlam destinul în limitele inerente naturii noastre.

Este dificil de însamântat întelepciune în mintea închisa a oamenilor.

Inertiile culturale nu sunt depasite cu usurinta. Desfasurarea evenimentelor mondiale si tristul repertoriu al rasei noastre dramatizeaza neajunsurile agentiilor traditionale de guvernare a afacerilor umane. Criza care se apropie determina omenirea sa fie dispusa sa accepte un sistem de drept mondial, care va accentua responsabilitatea natiunilor individuale în reglementarea afacerilor interne si care le va ajuta în gestionarea pasnica a frictiunilor internationale.

Cu un astfel de sistem am putea elimina razboiul, am putea oferi fiecarei persoane o oportunitate de a cauta o viata cu un scop si împlinirea.

Exista alternative la Armaghedon. Ele sunt realizabile. Dar acest lucru nu se va întâmpla fara eforturi coordonate a milioane de oameni dedicati, din toate neamurile de pe Pamânt.

Noi, sponsorii Georgia Guidestones, suntem un mic grup de americani care doresc sa-si concentreze atentia asupra problemelor centrale ale umanitatii.

Avem un mesaj simplu pentru alte fiinte umane, acum si în viitor. Noi credem ca acesta contine adevaruri evidente si nu ne-am propus nici o partinire pentru un anumit crez sau filozofie. Cu toate acestea, mesajul nostru este în unele zone controversat. Am ales sa ramânem anonimi, pentru a evita dezbaterea si disputele, care ar putea altera scopul nostru si care ar putea întârzia examinarea amanuntita a gândurilor noastre. Credem ca preceptele noastre sunt solide. Ele trebuie sa stea pe propriile merite.

Stonehenge si alte vestigii ale gândirii umane antice ne-au stârnit curiozitatea, dar nu poarta niciun mesaj pentru îndrumare. Pentru a transmite ideile noastre a lungul timpului pentru alte fiinte umane am ridicat un monument – un grup de pietre cioplite. Aceste pietre mute vor afisa ideile noastre acum si în viitor, dupa ce nu vom mai fi. Speram ca ele vor primi o din ce în ce mai mare acceptare si ca, prin persistenta lor tacuta, vor grabi într-o mica masura venirea erei ratiunii.

Credem ca fiecare fiinta umana are o menire. Fiecare dintre noi este o bucatica mica, dar semnificativa, din infinit. Aliniamentele celeste ale pietrelor simbolizeaza nevoia omenirii de a fi în acord cu principiile externe care se manifesta în propria noastra natura si în universul din jurul nostru. Noi trebuie sa traim în armonie cu infinitul.

Patru pietre mari din clusterul central sunt inscriptionate cu zece precepte, fiecare piatra transporta acelasi text în doua limbi. În versiunea în limba engleza mesajul totalizeaza mai putin de o suta de cuvinte. Limbile au fost selectate pentru semnificatia lor istorica si impactul lor asupra oamenilor care traiesc acum. Din moment ce exista trei mii de limbi active, nu toate ar fi putut fi alese.

Ne imaginam o faza ulterioara în dezvoltarea Georgia Guidestones. Speram ca alte pietre sa poata fi ridicate pentru a marca migratiile Soarelui si, probabil, alte fenomene ceresti. Aceste pietre vor purta cuvintele noastre în limbile altor persoane care ne împartasesc convingerile si se vor ridica pietre similare la granitele internationale în limbile vecinilor prietenosi. Ele vor servi ca memento-uri ale dificultatilor cu care se confrunta toata omenirea si ar încuraja eforturile comune de a le face fata rational si cu dreptate.

Nu poropovaduim nicio inspiratie divina dincolo de ceea ce poate fi gasit în toate mintile umane. Gândurile noastre reflecta analiza noastra a problemelor cu care se confrunta omenirea în acest început al epocii atomice. Ele descriu în termeni generali anumite etape de baza care trebuie urmate pentru a stabili pentru omenire un echilibru binevoitor si de durata cu Universul.

Fiintele umane sunt creaturi speciale. Suntem pastorii vietilor de pe Pamânt. În aceasta lume, vom juca un rol central într-o lupta eterna între bine si rau, între fortele care construiesc si cele care ar distruge. Infinitul învaluie tot ceea ce exista, si lupta, conflictul si schimbarea, care ar putea reflecta tulburari chiar în sufletul lui Dumnezeu.

Noi, oamenii, am fost înzestrati cu o capacitate mica de a cunoaste si de a actiona pentru bine sau pentru rau. Trebuie sa ne straduim pentru a optimiza existenta noastra, nu numai pentru noi, ci pentru cei care vin dupa noi. Si noi nu trebuie sa fim neatenti la bunastarea tuturor celorlalte fiinte ale caror destine au fost plasate în încrederea noastra.

Suntem agentia majora prin care calitatile bune si rele ale spiritului devin actori în lumea noastra. Fara noi este foarte putina dragoste, mila sau compasiune. Cu toate acestea, putem fi, de asemenea, agenti ai urii, cruzimii si indiferentei glaciale. Numai noi putem lucra în mod constient pentru a îmbunatati aceasta lume imperfecta. Nu este suficient doar sa mergem cu curentul. Lumea rationala de mâine se afla mereu în amonte.

În 1980, când aceste pietre au fost ridicate, problema mondiala cea mai presanta era necesitatea de a controla numarul oamenilor.

În ultimele secole, tehnologia si combustibili abundenti au facut posibila o multiplicare a umanitatii cu mult dincolo de ceea ce este prudent sau sustenabil pe termen lung. Acum putem prevedea epuizarea iminenta a acestor surse de energie si epuizarea rezervelor mondiale a multor materii prime vitale.

Controlul urgent al reproducerii noastre este necesar. Aceasta va necesita schimbari majore în atitudinea si obiceiurile noastre. Din pacate, inertia obiceiurilor umane poate fi extrema. Acest lucru este valabil mai ales atunci când cei pentru care obiceiul este o forta dominanta sunt neinformati de nevoia de schimbare.

Aproape fiecare natiune este acum suprapopulata în termeni de echilibru perpetuu cu natura. Suntem ca o flota de barci de salvare supraaglomerate care se confrunta cu o furtuna care se apropie. În Statele Unite ale Americii ne suprasolicitam serios resursele pentru a mentine populatia prezenta în starea existenta de prosperitate. Ne distrugem terenurile agricole si am devenit periculos de dependenti de surse externe de petrol, metale si alte resurse neregenerabile.

În aceste circumstante, reproducerea nu mai este exclusiv o chestiune personala.

Societatea trebuie sa aiba o voce si o putere de directie în reglementarea acestei functii vitale. Dorintele cuplurilor umane sunt importante, dar nu cele mai importante. Interesele societatii prezente si bunastarea generatiilor viitoare trebuie luate în considerare, în timp ce vom dezvolta mecanisme care sa poata controla rational înmultirea noastra.

Înmultirea iresponsabila trebuie sa fie descurajata prin presiuni juridice si sociale. Cuplurile care nu pot asigura un venit decent si sprijin pentru un copil nu ar trebui sa produca copii care sa fie o povara pentru vecinii lor. Aducerea copiilor care nu sunt necesari într-o barca de salvare supraaglomerata este un lucru rau. Este nedrept pentru acesti copii. Este daunator pentru ceilalti ocupanti si pentru toate lucrurile vii. Societatea nu trebuie sa încurajeze sau subventioneze un astfel de comportament.

Cunostintele si tehnicile pentru reglementarea reproducerii umane exista acum. Liderii morali si politici din întreaga lume au o responsabilitate serioasa sa faca aceasta cunostinte si tehnici disponibile în general. Acest lucru ar putea fi realizat cu o fractiune din fondurile pe care lumea le dedica acum scopurilor militare. Pe termen lung, deturnând fonduri în acest domeniu ar putea duce mai mult decât orice la o reducere a tensiunilor care conduc la razboi.

O populatie globala diversa si prospera, în echilibru perpetuu cu resurse la nivel mondial, va fi piatra de temelie pentru o ordine mondiala rationala. Oamenii de buna credinta din toate natiunile trebuie sa lucreze pentru a stabili acest echilibru.

Odata cu finalizarea grupului central al Georgia Guidestones grupul nostru mic de sponsorizare s-a desfiintat. Lasam monumentul sa fie pastrat în siguranta de oamenii din Districtul Elbert, Georgia. Invitam semenii nostri din toate natiunile sa reflecte asupra mesajului nostru simplu. Atunci când aceste obiective sunt într-o zi solicitate de majoritatea omenirii, o ordine mondiala rationala poate fi realizat pentru toti”.

Cine sunt autorii?

Deci, cine este este acest „grup mic de americani care cauta Epoca Ratiunii”?

Desi identitatea lor este secreta, din indiciile prezente în mesajul lor se fac trimiteri spre natura oculta a grupului din care fac parte. Putem gasi referinte la principiul „Precum sus, asa si jos” si la dualitate. Exista însa si indicii mai evidente care arata înclinatiile ezoterice ale autorilor, începând cu R.C. Christian, omul misterios care a comandat monumentul.

Povestea despre comanda executiei Pietrelor a fost notata în ghidul oficial, si descrie întâlnirea dintre Joe Fendley, presedinte al Elbert Granite Finishing Company, Inc. din Elberton, Georgia si domnul Robert C. Christian.

În cazul în care numele R. C. Christian este un pseudonim este posibil sa fie o trimitere la Christian Rosenkreuz, legendarul fondator al Ordinului Rozacrucienilor. Rosacrucienii sunt cunoscuti pentru publicarea a trei Manifeste, publicate la începutul secolului al 17-lea: Fama Fraternitatis Rozei Cruci, Confessio Fraternitatis si Nunta Chimica a lui Christian Rosenkreutz.

Aceste lucrari anonime, înconjurate de mister, au prezentat publicului larg filosofia criptica a rosacrucianismului, în timp ce anuntau o mare transformare a peisajului politic si intelectual al Europei.

Epoca Iluminismului a urmat la scurt timp, însotita de caderea monarhiei feudale. Pietrele Georgiei par sa îndeplineasca aceleasi functii ca si manifestele rozacruciene, de asteptare pentru transformari mondiale importante si de mentinere a unui climat de mister.

epochtimes-romania.com

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

bijuteriidinargint.ro perfect-tour.eu%20
%d blogeri au apreciat: