marți, decembrie 5, 2023
Fenomenul OZN

Fenomenul cercurilor din lanuri (I)

Fenomenul cercurilor din lanuri („crop circles” în limba engleza) este atestat istoric înca din secolul 17, în special pe teritoriul Angliei. Neputând în niciun fel sa le explice, consemnarile din acea vreme atribuiau în mod simplist crearea acestor reprezentari geometrice, care erau întinse pe suprafete de sute de metri patrati, unor entitati supranaturale.

 De atunci aparitia misterioaselor formatiuni din lanurile de cereale a mai fost sporadic mentionata de-a lungul timpului în diverse documente de epoca.

Dupa anul 1970 fenomenul a cunoscut o dezvoltare aproape exploziva, zeci de asemenea configuratii aparând în fiecare an în peste 50 de tari ale lumii.

Pâna la ora actuala sunt atent documentate, filmate si fotografiate peste 10.000 astfel de pictograme. Desi în mod uzual fenomenul este numit în continuare „cercurile din lanuri”, pentru o mai mare acuratete a exprimarii este preferata folosirea notiunii de „pictograma din lanuri” deoarece aceste reprezentari au forme dintre cele mai variate, neavând neaparat la baza forma de cerc.

Caracteristicile lor structurale fascineaza privitorul prin armonie, frumusete, complexitate, dar si prin dimensiuni.

Un privitor avizat recunoaste imediat, dincolo de starea de fascinatie pe care aceste pictograme o exercita, faptul ca cele mai multe dintre ele au încorporate în structura lor cunostinte avansate de matematica, fizica, astronomie ori din alte domenii ale stiintei.

Un asemenea exemplu, de o impresionanta maiestrie si frumusete îl putem observa în reprezentarea alaturata, ce a fost fotografiata la Milk Hill (Anglia) în anul 2001. Aceasta pictograma contine o forma fractala alcatuita din 409 cercuri ce se întind, într-o dispunere ireprosabila matematic, pe o suprafata de 45.000 de metri patrati.

Sa mentionam ca, daca diametrul pictogramei de la Milk Hill a avut 240 de metri, exista si reprezentari în lanuri chiar mult mai mari, unele acoperind o suprafata de peste 500 metri în diametru, adica aproximativ cât patru terenuri de fotbal puse unul lânga altul. Mai multe exemple de asemenea formatiuni puteti viziona în videoclipul urmator:

 „Cine si cum a facut aceste constructii uimitoare?”

„Care ar putea fi semnificatia lor?”

Consensul stiintific oficial este ca marea majoritate a cercurilor din lanuri sunt facute pe ascuns de catre grupuri de oameni glumeti, care doar vor sa creeze senzatie. 

Teoriile oficiale mai spun ca exista si unele exceptii de desene în lanuri, care este posibil sa nu fi fost facute de oameni, dar ca si acelea ar putea fi explicate prin diferite tipuri de fenomene meteorologice sau prin alte cauze naturale. 

În sprijinul acestor explicati oficiale, mai apar uneori în mass-media diferite persoane care afirma ca ar fi autorii multor asemenea formatiuni. Acesti pretinsi autori spun ca întregul mister poate fi dezlegat cât se poate de simplu: ei au facut toate acele constructii folosind mijloace cât se poate de obisnuite, în principal funii si scânduri. Adica, totul este ceva…banal.

Ni se spune ca nu avem de ce sa ne mai înfierbântam în explicatii elucubrante, paranormale sau chiar extraterestre. Ca urmare, orice alta teorie care iese din sfera umana sau naturala este considerata în cel mai bun caz doar buna de luat în râs.

În cele ce urmeaza vom prezenta o serie de argumente care indica faptul ca lucrurile sunt departe de a fi atât de simple.

Este evident ca ceva nu e în regula daca observam ca începând cu anul 1999 guvernul britanic a luat o initiativa neasteptata care în fond i-a demonstrat ostilitatea fata de acest fenomen si fata de cei care îl studiaza.

Este vorba despre hotarârea guvernamentala prin care pilotilor civili li s-a interzis sa mai realizeze zboruri prin care sa îi ajute pe cercetatorii care studiaza cercurile din lanuri.  

Cu toate acestea, la ora actuala sunt deja publice rezultatele a numeroase studii care evidentiaza ca cercurile din lanuri au foarte multe caracteristici  absolut uimitoare, ce nu pot fi explicate de stiinta conventionala si cu atât mai putin de catre asa-zisii „falsificatori de cercuri”. Aceste caracteristici diferentiaza  cu foarte mare claritate pictogramele autentice de falsuri. Iata, în continuare, câteva astfel de diferente ce au fost remarcate.

La prima vedere, se poate constata cu usurinta ca formele geometrice ale reprezentarilor autentice sunt extrem de exact trasate în comparatie cu desenele falsificatorilor, care sunt mult mai simple si pe deasupra înregistreaza o multime de erori.

Un alt element important, usor de observat, este acela ca în cazul reprezentarilor autentice nu s-au descoperit (nici chiar la verificari atente si minutioase) urme de pasi care sa arate ca cineva ar fi lucrat în locul respectiv.

Nu au fost gasite urme de pasi nici macar în situatiile când solul era moale. De asemenea, daca majoritatea pictogramelor ar fi fost facute de oameni ar fi fost înregistrate cu siguranta numeroase reclamatii de încalcare a proprietatii, venite din partea multor fermieri. În loc de aceasta, fermierii relateaza constant ca nu au vazut pe nimeni pe pamântul lor, toate acele figuri (adeseori deosebit de mari si de complexe) aparând într-un mod extrem de discret. Aceasta frapeaza cu atât mai mult cu cât ele au aparut uneori si în lanuri supravegheate de bodyguarzi, de camere video sau chiar prin satelit.

Se constata, apoi, ca în formatiunile autentice tulpinile plantelor nu sunt rupte, ci îndoite (de obicei în unghi drept), pozitie în care ele ramân stabile si fara ca plantele sa fie distruse. Aceasta îndoire se produce de regula cam la 2-3 centimetri de la sol, în apropiere de primul nod de pe tulpina plantei. Faptul ca plantele nu sunt rupte face ca ele sa nu fie practic afectate în mod major, putând creste în continuare pentru a fi  chiar recoltate. Aceasta îndoire care nu rupe planta este surprinzatoare mai ales în cazul tulpinilor groase si casante ale culturilor de porumb sau rapita. În unele cazuri, tulpinile sunt îndoite chiar si la 15 centimetri de sol. Biologii sunt uimiti de aceasta caracteristica, ea fiind de altfel principalul criteriu de identificare a autenticitatii fenomenului.

Mai mult decât atât, adeseori tulpinile îndoite sunt rasucite în forma de spirala si uneori în mai multe straturi suprapuse. Este vorba de un efect foarte special de torsiune, imposibil de realizat la o scara atât de mare de unii eventuali falsificatori, care sa fi lucrat cu mijloace rudimentare, fara a rupe nicio planta. Aceste caracteristici exclud cu siguranta ipoteza unei farse, deoarece cu metoda prin care se calca pe plante cu o scândura, culturile ar fi culcate direct la pamânt, rupând inevitabil foarte multe tulpini.

Mai multi cercetatori au presupus ca cea mai probabila cauza care ar putea sa îndoaie astfel plantele ar fi o emisie scurta si intensa de caldura, care sa înmoaie tulpinile. Testele de laborator sugereaza ca acest efect ar putea fi generat prin intermediul unor infrasunete, adica acele sunete ce au o frecventa situata sub pragul auditiv uman (sub 20 Hz). Infrasunetele emise la o mare intensitate sunt într-adevar capabile sa fiarba apa din interiorul tulpinilor într-o nanosecunda, evaporând apa si lasând mici gauri în nodurile plantelor.

Studiile stiintifice au evidentiat de asemenea modificari la nivelul structurii cristaline si a compozitiei minerale în probele de sol prelevate din perimetrul formatiunilor din lanuri. În plus, au fost decelate în sol particule sferice de fier magnetizat, cu diametrul de 10-40 microni. Conform analizelor, mai multi experti au ajuns la concluzia ca un astfel de proces necesita temperaturi cuprinse între 500 si 1500° C (!), ceea ce din nou exclude posibilitatea ca aceste actiuni sa fi fost facute de niste simpli „glumeti”, asa cum  sustine versiunea oficiala.

O alta categorie de efecte care i-au uimit pe cercetatori sunt cele puse în evidenta de masuratorile câmpurilor electromagnetice.

Formatiunile din lanuri modifica net câmpul electromagnetic local: de multe ori în zonele respective busola nu mai poate localiza nordul, iar aparatele de fotografiat si telefoanele celulare înregistreaza defectiuni.

Pachete întregi de baterii noi s-au descarcat în câteva minute! Uneori pâna si bateriile auto de la masinile din întreaga localitate au dat rateuri în dimineata de dupa aparitia unui crop circle, iar în unele cazuri mai deosebite, întreaga localitate situata în apropierea unei astfel de formatiuni a ramas câteva ore fara electricitate. De asemenea, este deja binecunoscut faptul ca frecventele radio emise de unele cercuri din lanuri afecteaza chiar si echipamentele elicopterelor si avioanelor.

Mai mult, energia electromagnetica din interiorul unei formatiuni autentice interfereaza si cu ritmurile biofizice si undele cerebrale ale oamenilor. Acest lucru este perfect explicabil pentru ca organismul uman are o natura electromagnetica.

S-a constatat ca în zona în care apare o astfel de reprezentare geometrica are loc un efect deosebit de favorabil asupra oamenilor prin faptul ca le sunt generate stari de constiinta elevata si chiar procese de vindecare.

Aceasta atrage de altfel numerosi vizitatori. Este interesant sa mentionam aici si un alt fapt care a fost constatat: membrii unei echipe de cercetatori pasionati de acest fenomen, condusa de celebrul doctor Steven Greer, au facut o meditatie în grup, prin care au invocat aparitia unei formatiuni cu anumite caracteristici bine definite. A doua zi ei au gasit în apropiere o formatiune identica în toate amanuntele cu cea mentalizata de ei. Aceasta arata cu claritate ca fenomenul cercurilor din lanuri reprezinta în realitate o forma de comunicare prin care anumite inteligente superioare doresc sa ne transmita ceva.

În efortul de a întelege mai bine ce sunt cercurile din lanuri, este semnificativ sa observam si faptul ca ele se constituie ca un exemplu magistral al aplicatiilor pe care le studiaza o stiinta aparuta relativ recent si anume cimatica.

Cimatica studiaza efectele pe care le produc undele sonore asupra materiei – sau cu alte cuvinte – modul în care energia sunetelor se materializeaza în forme geometrice. Aceste expresii grafice ale unor energii vibrationale sunt cunoscute de mii de ani, de exemplu, în cazul diferitelor reprezentari sacre cunoscute îndeosebi în traditiile spirituale orientale sub numele de yantra-e si mandala-e.

Deloc întâmplator, figurile din lanurile de cereale seamana uneori pâna la identitate cu anumite yantra-e orientale. Aceste corelatii ne sugereaza ca ceea ce genereaza formatiunile din lanuri sunt de fapt anumite câmpuri foarte puternice de energie subtila elevata ce sunt precis orientate si modulate în zonele respective.

Faptul ca aceste cercuri din lanuri sunt impregnate de anumite câmpuri energetice a fost confirmat si de un experiment realizat în Germania în anul 1998 de catre inginerul american Colin Andrews. El a plasat un bol cu apa distilata în interiorul unui desen dintr-un lan. Mai târziu, când apa a fost examinata la spectrograf, s-a constatat ca moleculele de apa se rearanjasera conform unui model care reproducea exact modelul formatiunii din lanul în care fusese asezat bolul. Acest experiment a evidentiat astfel câmpul energetic remanent în zona prin intermediul informatiilor pe care apa din bolul respectiv le-a memorat. 

Cu privire la modul concret în care se formeaza cercurile din lanuri exista deja mai multe cazuri foarte bine documentate în care zeci de martori au descris ca ele îsi fac aparitia într-un timp extrem de scurt.

Acesti martori au relatat ca au vazut cu ochii lor si uneori au reusit sa si înregistreze video materializarea unor formatiuni în lanuri datorita actiunii unor sfere luminoase viu colorate, care au zburat în acea zona timp de doar 15 – 20 de secunde. Aceste evenimente s-au înregistrat mai ales în timpul noptii si chiar exista filmari deosebit de concludente în acest sens. Puteti urmari un asemenea exemplu în videoclipul urmator:

Ca o dovada a complexitatii si profunzimii acestor pictograme, este de remarcat faptul ca analiza constructiei lor a evidentiat cel mai adesea prezenta numarului de aur si a sirului lui Fibonacci, care este expresia matematica ce se afla la baza legii naturale de dezvoltare atât a lumii minerale, cât si a celei biologice. 

În unele dintre reprezentarile care au aparut erau realizati fractali. Fractalii sunt expresii matematice foarte complexe ce pot fi transpuse grafic cu ajutorul unor operatii computerizate. Fara ajutorul unui computer aceste diagrame sunt deosebit de greu de obtinut, chiar si la dimensiuni mici, ceea ce face extrem de dificila realizarea unei configuratii fractalice exacte într-un lan de cereale.

Primul desen fractal a aparut  în data de 13 august 1991 lânga renumita universitate de la Cambridge. Acest fapt este foarte semnificativ întrucât acolo preda chiar cel care a descoperit ecuatiile fractalice, matematicianul Benoit Mandelbrot. Vazând respectiva pictograma, pâna si colegii lui Benoit Mandelbrot de la Universitatea din Cambridge  au afirmat ca ea este atât de perfect realizata încât este exclus sa fie produsul unor amatori de farse.

O alta observatie fundamentala care a fost facuta cu privire la cercurile din lanuri este aceea ca ele apar aproape întotdeauna exact pe liniile energetice principale ale pamântului (de exemplu linii de câmp magnetic) si mai ales la intersectia lor.

Conform mai multor cercetatori, aceste trasee corespund analogic pentru o planeta cu ceea ce reprezinta pentru fiinta umana meridianele energetice cunoscute în acupunctura. Din acest motiv, unii experti cred ca pictogramele reprezinta si un fel de impulsionare di chiar terapie energetica, necesara pentru a contracara efectele distructive ale activitatii oamenilor asupra ecosistemului, restabilind astfel echilibrul planetei. Este de altfel util sa observam ca si constructiile megalitice antice sunt amplasate tot pe aceste trasee energetice, exercitând si ele un efect foarte clar de armonizare energetica, ceea ce indica faptul ca în trecutul îndepartat al omenirii aceste influente erau binecunoscute, având o foarte mare importanta.

Impactul acestor magnifice compozitii din lanurile de cereale este descris de multe ori ca fiind o emotie foarte profunda, apropiata de o veritabila experienta mistica, spirituala.

În acest sens, este semnificativa confesiunea cercetatorului britanic Colin Andrews, care spunea ca: „Uneori, când ma apropii de aceste cercuri din lanuri am sentimentul ca sunt prea speciale pentru ca eu sa pasesc în ele. Parca ar trebui doar sa ramân afara si sa le privesc cu respect”. Aceasta stare fascinanta, misterioasa si-a pus amprenta în vietile multor oameni. Ei au relatat ca a survenit o transformare care nu vine neaparat datorita întelegerii rationale a pictogramei, ci mai ales  datorita faptului ca – din câte se pare – aceste reprezentari au capacitatea de a transmite într-un mod implicit mesaje subliminale si informatii care trec de mintea obisnuita, vizând straturile mai profude ale fiintei.

În ceea ce priveste continutul explicit al pictogramelor din lanuri, opinia mai multor cercetatori este aceea ca ele reprezinta un gen de mesaje adresate umanitatii referitor la transformarile esentiale care au loc în prezent pe planeta noastra.

Rolul acestor mesaje s-ar parea ca este acela de a opera o trezire a constiintei colective a omenirii, dar si o avertizare asupra unor evenimente viitoare. 

O pictograma foarte sugestiva în acest sens a aparut pe data de 15 iulie 2008 la Avebury Manor (Anglia), în apropierea unui complex megalitic asemanator celui de la Stonehenge.

Acolo a aparut o reprezentare ce ilustra foarte precis, prin mai multe cercuri, pozitia fiecarei planete din sistemul nostru solar la data de 21 decembrie 2012. Conjunctura a facut însa ca acea diagrama sa fie imediat compromisa, la scurt timp de la aparitia sa, de catre fermierul care detinea terenul. Acesta nu a fost deloc multumit ca a intrat cineva pe terenul sau si s-a hotarât sa distruga pictograma.

Pentru aceasta el a trasat cu tractorul trei linii drepte peste diagrama. În mod surprinzator, ca urmare a acestui fapt, constructorii misteriosi au revenit la cercurile respective din lanuri si au facut o serie de modificari, realizând apoi si o a doua pictograma, chiar alaturi de prima. Acest al doilea desen sugereaza transformarile fundamentale care încep sa aiba loc la nivelul vietii biologice pe Pamânt dupa data de 21 decembrie 2012.

sursa: www.yogaesoteric.net

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: