duminică, aprilie 21, 2024
Fenomenul OZN

Fenomenul cercurilor din lanuri II

Cercurile din lanuri, ca orice mister incomod, a fost înconjurat sistematic de mistificare. Va prezentam în continuare unul dintre cele mai celebre exemple despre modul în care mass-media britanica a urmarit sa manipuleze opinia publica în legatura cu acest subiect.

Dupa ce, catre sfârsitul anilor ’80, tot mai multi oameni se ocupasera cu studiul fenomenului, iata ca în septembrie 1991 au iesit în public doi pensionari sugubeti, Doug Bouwer si Dave Chorley, care au afirmat ca întreaga chestiune cu cercurile din lanuri ar fi fost numai ideea lor. Ei au prezentat un foto-catalog minutios întocmit, în care era documentata asa-zisa lor activitate, începând cu pictograme simple, apoi cu unele din ce în ce mai complexe.

Doug Bouwer spunea: „Înainte de 1978 n-a fost, în definitiv, niciun cerc. Erau daune provocate de furtuni, care pareau a fi pictograme. Dar cercurile cu peretii de spice verticali, asa cum ar taia cutitul o prajitura, acelea au fost ale noastre. În 1978 am început sa le facem.“

Declaratiile lor au fost foarte mediatizate si au stârnit o imensa senzatie. Se parea ca întregul mister fusese lamurit: toate supozitiile ca cercurile din lanuri ar fi fost facute de extraterestri sau alte lucruri de genul acesta au început sa fie ridiculizate de catre  „specialistii” autoritatilor si de catre mass-media.

Opiniei publice – deja înfierbântate de aceasta tema – a început sa îi fie sistematic prezentata aceasta versiune care conducea întregul subiect într-un plan de discutie derizoriu. Au fost însa destul de multi cei care au considerat o asemenea explicatie ca fiind mult prea facila. Ca urmare, Doug si Dave au fost pusi în situatia de a-si sustine afirmatiile facând o demonstratie practica.

Atunci când s-au pus pe treaba, sub obiectivul camerelor de filmat, diferenta de complexitate între „operele” lor si adevaratele pictograme din lanuri a provocat râsete. Nu numai ca demonstratiile lor erau rudimentare, dar sub tavalugul din scânduri cu care au lucrat, majoritatea tulpinilor au fost rupte, iar peste tot au ramas evidente urme de pasi. În cazul pictogramelor autentice asemenea semne secundare nu apareau niciodata. Ca urmare, credibilitatea celor doi pensionari a fost în mod decisiv compromisa.

Ulterior, a venit si confirmarea zdrobitoare a faptului ca promovarea lor în public nu a fost decât o înscenare: în anumite discutii particulare ei chiar au recunoscut ca au mintit. Cu toate acestea, este foarte semnificativ sa constatam ca pentru autoritati si mass-media compromiterea lui Doug si Dave nu a mai contat absolut deloc. Versiunea oficiala care a ramas de atunci încoace este aceea ca ar fi deja un fapt dovedit ca cercurile din lanuri au o origine umana sau eventual una complet naturala.

Au mai existat de-a lungul timpului si alti oportunisti doritori sa se afle în centrul atentiei publice, care s-au hazardat sa spuna ca realizarea unor asemenea reprezentari le apartine.

Aceasta s-a petrecut, de exemplu, si în cazul unui alt fenomen foarte interesant, destul de asemanator cu diagramele din lanuri, dar care s-a produs de aceasta data chiar pe un pamânt uscat si foarte dur.

Acest fenomen a aparut în luna august a anului 1990, fiind remarcat prima data de catre un pilot al Garzii Nationale a SUA, Bill Miller, în timp ce zbura cu un avion pe deasupra unei suprafete care a fost cândva fundul unui lac, în statul Oregon. Ceea ce a vazut si fotografiat el este o reprezentare uriasa, de un sfert de mila (cam de 400 metri) în diametru, a unei diagrame simbolice deosebit de complexe din traditia hindusa, numita Sri Yantra.

Aceasta imagine era realizata din linii având aproximativ 25 cm latime si 7 cm adâncime, perfect trasate pe solul uscat si extrem de dur. Si în acest caz s-au gasit patru teribilisti care au pretins ca sunt autorii reprezentarii.

Totusi, pilotii care treceau zilnic pe deasupra acelei zone salbatice si nepopulate, au raportat ca uriasul desen a aparut practic într-o singura zi, iar ei nu au vazut pe nimeni lucrând acolo. Rugati totusi sa demonstreze cum au realizat aceasta imagine deosebit de complexa într-un timp atât de scurt, cei patru au esuat lamentabil. Videoclipul de mai jos va ofera câteva imagini si detalii despre acest subiect:

Cu siguranta ca acesti mistificatori nu ar putea fi luati prea mult în seama daca nu ar fi mentinuti ostentativ în atentia opiniei publice prin decizia anumitor foruri sus-puse.

Strategia acestor foruri este foarte simpla: atunci când un fenomen tinde sa devina incomod pentru interesele lor prin atentia pe care ajunge sa o capete la nivelul maselor de oameni, ele fac tot posibilul sa genereze o deturnare cât mai „eficienta” de la adevarata chestiune prin intermediul mass-media. În acest scop se confectioneaza o alternativa falsa suficient de simpla încât sa nu mai ridice nicio problema, dupa care acea alternativa este învestita sistematic cu avizul „specialistilor” aserviti acestor foruri. Cei care se lasa astfel „gânditi” vor înghiti „galusca”, iar putinii care vor sesiza falsul si manipularea, vor fi oficial catalogati ca adepti fanatici ai „teoriei conspiratiei”, fiind marginalizati.

Printre cei pe care versiunea oficiala nu i-a convins exista si multi cercetatori si oameni de stiinta. Cu riscul de a fi discreditati, acestia au avut curajul de a afirma ca singura explicatie care ramâne plauzibila cu privire la pictogramele din lanuri este aceea ca ele au fost realizate de catre o civilizatie foarte avansata, care detine o tehnologie mult superioara celei umane. Scopul urmarit de aceasta civilizatie prin desenarea enigmaticelor figuri este de fapt acela de a ne transmite ceva.

Astrofizicianul Nassim Haramein, de exemplu, a aratat pe baza unor studii aprofundate ca numeroase figuri aparute în lanuri reprezinta cu mult mai mult decât niste desene interesante cu tenta ezoterica. Studiile sale au evidentiat cu claritate codificarea în cercurile din lanuri a unor informatii esentiale cu privire la structura fundamentala fractalica a spatiului.

Aceasta observatie este extrem de importanta pentru ca ea indica faptul ca cei care detin o tehnologie fundamentata pe asemenea informatii au toate sansele sa poata atinge un potential urias de energie.

Cine sunt asadar adevaratii autori ai acestor pictograme si ce doresc ei oare sa ne transmita?

Un posibil raspuns la aceste întrebari a fost oferit acum câtiva ani în cadrul unui scurt film documentar intitulat The Mayan Prophecies and Crop Circles – an Extraordinary Connection. Acest mini-documentar, care a fost multi-premiat la „International UFO Congress EBE Awards” (ca „Best Documentary” si ca „Best Historical Documentary and Peoples Choice Award”), apartine echipei unui jurnalist independent, Jaime Maussan, moderatorul unei emisiuni cu tematica OZN, ce este difuzata de o televiziune mexicana de aproape 20 de ani.

În acest film documentar este dezvaluit faptul tulburator ca civilizatia umana a fost contactata de catre o civilizatie extraterestra la data de 14 august 2001, prin intermediul unor cercuri în lanuri de cereale. Formatiunile respective au aparut chiar „în curtea” unui mare observator astronomic militar din Anglia, cel de la Chilbolton. Sa remarcam înca de la început ca zona respectiva – fiind o instalatie guvernamentala – era securizata si supravegheata în permanenta prin satelit, prin camere video în infrarosu, precum si de un numar considerabil de gardieni. În aceste conditii ar fi fost imposibil ca eventualii „Doug si Dave” sa nu fi fost imediat depistati.

Asadar, pe 14 august 2001 a aparut acolo o clara reprezentare a unui chip umanoid, realizat printr-o tehnica foarte neobisnuita pentru maniera generala de realizare a cercurilor din lanuri, si anume printr-un set de puncte ce au diferite dimensiuni si distante între ele, ca un fel de pixeli. Cinci zile mai târziu, pe data de 19 august 2001, a aparut o pictograma si mai socanta: aceasta parea sa raspunda mesajului în cod binar formulat în 1974 de catre oamenii de stiinta Frank Drake si Carl Sagan, mesaj transmis în spatiu prin intermediul radiotelescopului de la Arecibo. Mesajul continea o prezentare sintetica a rasei umane si era destinat sa fie descoperit de catre posibilele civilizatii extraterestre aflate în afara sistemului nostru solar. Erau indicate date despre sistemul nostru numeric, despre atomii de baza ai vietii terestre, despre structura ADN-ului uman, precum si despre pozitia sistemului nostru solar, fiind precizata si pozitia planetei noastre. Ei bine, imaginea formata în lanul din apropierea telescopului de la Chilbolton contine reprezentari ce corespund întru totul celor din mesajul trimis de oameni în 1974!

De exemplu, autorii acestui raspuns indica prin informatii marcate în cod binar faptul ca au un ADN  cu o structura triplu elicoidala, ca genomul lor are mai multe secvente ADN fata de noi si ca ei traiesc pe mai multe planete ale sistemului lor solar. Complexitatea acestui mesaj si a modului în care el a aparut face practic imposibila ipoteza ca ar avea o origine umana. În plus, forma de rasucire a spicelor din aceste structuri nu ar fi putut fi realizata în vreun mod cunoscut omului, întrucât spicele erau pur si simplu… împletite. Realizatorii filmului subliniaza ca semnificatia pe care o are pentru noi acest mesaj este uriasa. Nimic din toate aceste informatii extraordinare nu a fost difuzat la vreo emisiune de stiri si este foarte probabil ca fara efortul jurnalistului independent Jaime Maussan ele ar fi ramas extrem de putin cunoscute.

Exact la un an dupa uimitorul eveniment de la Chilbolton,  pe data de 19 august 2002, tot în aceeasi zona (dar de data aceasta vizavi de o alta mare antena de comunicatii) a aparut un nou desen în lanurile de acolo, având dimensiuni enorme, aproximativ cât doua terenuri de fotbal. Acesta prezenta imaginea unei fiinte umanoide care tinea în mâna un fel de disc pe care erau realizate anumite inscriptii, de asemenea în cod binar. Informatii scrise pe acest disc au fost decodificate si par sa reprezinte un mesaj de avertizare si totodata de încurajare adresat umanitatii.

Asa-numitul „Chip extraterestru” a iscat numeroase controverse asupra autenticitatii sale.

In toti acesti ani, nimeni nu a putut demonstra ca ar fi vorba de un fals si nimeni nu a aparut public pentru a-l revendica. Complexitatea construirii sale, care simuleaza structura unui ecran de televiziune, efectul tridimensional al imaginii si de asemenea dificultatea obtinerii codului binar în spirala în acelasi mod în care informatia este inscriptionata pe un compact-disc, arata, toate împreuna, faptul ca este exclus sa avem de-a face cu un fals. Cu toate acestea, nici aceasta pictograma nu a fost prezentata la vreo emisiune de stiri.

Observam astfel cu usurinta ca orice aspect care ar demonta explicatiile naive de genul falsificatorilor anonimi, este sistematic îndepartat de atentia publicului. Desi pâna la ora actuala niciun reprezentant al autoritatilor nu a oferit vreo explicatie plauzibila a modului în care au fost realizate pictogramele de la Chilbolton, pozitia oficiala ramâne aceea ca ele ar fi niste farse facute de oameni care doresc sa creeze senzatie.

Concluzia care transpare totuti cu claritate din toate aceste observatii este aceea ca pictogramele autentice din lanuri sunt opera unor fiinte extrem de inteligente, care nu apartin acestei planete si care dispun de o cunoastere si de o tehnologie mult superioara celei pe care o detine umanitatea în prezent. Întelegem totodata ca aceste structuri imprimate în lanurile de cereale reprezinta de fapt anumite mesaje pe care membrii unor civilizatii benefice foarte avansate ni le transmit. Faptul ca autoritatile si mass-media urmaresc sa ne ascunda acest gen de concluzii nu face decât sa arate ca exista anumite interese pentru care se doreste ca adevarul în aceasta privinta sa fie mentinut ascuns.

Este aplicata exact aceeasi strategie de a nega evidentele prin intermediul unor argumente de-a dreptul puerile, la fel cum s-a procedat si cu „explicatiile” conform carora marile constructii megalitice de pe tot cuprinsul lumii au fost ridicate de oamenii primitivi, ca piramidele de pe fundul oceanelor sunt doar forme atipice de relief, iar OZN-urile nu ar fi nimic altceva decât baloane meteorologice, iluzii optice sau alte fenomene cât se poate de naturale.

Este usor de înteles de ce autoritatile nu recunosc adevarul despre toate aceste lucruri: pentru ca daca ar face-o, ar aparea imediat un sir de întrebari care în mod evident ar fi extrem de incomode.

Raspunsurile la aceste întrebari ar dezvalui adevarata balanta a puterilor care influenteaza omenirea, ar dezvalui faptul ca cei care ne conduc cunosc mult mai mult decât vor sa recunoasca si ca detin de mult timp anumite informatii si tehnologii care ar fi putut scoate de multa vreme omenirea din suferinta si ignoranta.

Aceste „elite” care conduc umanitatea în prezent doresc sa ascunda faptul ca OZN-urile sau cercurile din lanuri sunt indicii ale prezentei unor civilizatii benefice extrem de avansate din alte lumi si ca aceste civilizatii nu ne sunt ostile, ci dimpotriva, doresc sa ne ajute.

Chiar daca mesajele pictogramelor din lanuri care ne sunt adresate nu sunt întelese neaparat într-un mod rational, totusi, prin efectul lor deosebit de coerent, echilibrant si vindecator, ele pot avea pentru fiecare dintre noi un impact profund binefacator la nivelul subcon?tientului. Aceasta este cu atât mai mult valabil cu cât ne deschidem intuitiv mai mult fata de ele. 

Având în vedere natura mesajelor din lanuri care au aparut în ultimii ani, devine din ce în ce mai evident ca se apropie unele evenimente majore care privesc direct omenirea. Conform informatiilor extrase de unele fiinte umane cu un înalt nivel spiritual, care au reusit sa perceapa în mod telepatic mesajele continute în pictogramele din lanuri, aceste evenimente sunt indisolubil legate de noul ciclu în care umanitatea si planeta Pamânt au intrat dupa data de 21 decembrie 2012, evenimente care ne conduc catre o etapa superioara de evolutie a umanitatii, marcata de o profunda armonie si întelegere.

Este semnificativ sa constatam ca în ultimii ani în cercurile din lanurile de cereale au început sa apara, într-un mod care îi pune pe gânduri pe cercetatori, misterioase reprezentari specifice culturii Maya.

Aceste figuri de data recenta indica anumite evenimente cosmice actuale care – potrivit interpretilor traditiei Maya – au fost deja profetite cu mii de ani în urma în cadrul faimosului calendar mayas.

Mentionam ca în conformitate cu acest calendar, umanitatea tocmai a încheiat pe 21 decembrie 2012 ciclul de 5.125 de ani legat de cel de-al cincilea „Soare”, iar în actuala perioada urmeaza sa se produca transformari planetare majore odata cu trecerea în noul ciclu cosmic.

În consens cu aceste profetii mayase care au fost reiterate de autorii misteriosi ai cercurilor din lanuri, putem întelege ca mesajele ce ne sunt oferite au rolul de a ne ajuta sa ne trezim constiinta la nivel colectiv si sa ne manifestam ferm optiunea de a urma o cale a binelui, a evolutiei si a armoniei.

Alegerea ne apartine în primul rând noua, oamenilor. Aceste civilizatii foarte avansate se afla aici si ne dau aceste semne pentru ca vor sa ne ajute, însa totodata ele ne respecta liberul arbitru si nu pot actiona în locul nostru.
Noi suntem cei care trebuie sa ne scuturam, trezindu-ne din adormire, din ignoranta si sa ne eliberam de sclavia în care suntem mentinuti. Iar atunci când la nivel colectiv va exista din partea noastra dorinta si deschiderea clara de a fi ajutati, cu siguranta ca prezenta acestor inteligente superioare binefacatoare ni se va putea revela sub forma unor frati cosmici mai mari, care ne-au asistat de foarte multa vreme cu rabdare, iubire si întelepciune.
 

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum