Si totusi…ce ar putea fi OZN-urile?

Luis Elizondo este, in prezent, membru al nou-constituitei organizatii „To The Stars Academy” (TTSA). Intrebat daca aceasta academie intentioneaza sa reanalizeze si acele incidente OZN, din trecut, la care comunitatea ufologilor ceruse lamuriri guvernului, dar acesta a ezitat sa raspunda, Elizondo a spus: „Indiferent cat de grav sau cat de ridicol ar fi, vrem spectrul complet. Vrem ca fisa sa cada acolo unde cade si sa lase datele sa vorbeasca de la sine, in timp ce dezvoltam si implementam pe deplin aceasta comunitate de interese. Va fi un instrument extrem de puternic. Va fi ceva la fel de capabil ca Google sau orice altceva. Va fi pentru prima data cand vom putea analiza datele aproape in timp real, intr-un mod care ne va permite sa stabilim foarte repede: este ceva concret sau este o farsa?”

 Va fi important sa se faca si educatie in privinta fenomenului OZN, dar nu cu o agenda prestabilita. Trebuie o delimitare fata de propaganda. „Vrem sa le oferim oamenilor informatii si date pentru a-si putea forma propriile pareri”.

Date sensibile?

Robert Bigelow

 Chase a mentionat ca cele trei videoclipuri, privind inregistrari radar ale unor OZN-uri, care au fost facute publice prin TTSA, au fost criticate ca au redat doar portiuni mici din inregistrarile complete. Elizondo a spus ca autoritatea de clasificare a considerat ca altminteri ar fi fost dezvaluite date sensibile, cum ar fi cele de localizare, numele pilotilor, caracterstici ale armamentului, ori scopul misiunii. Nu exista nicio modalitate de a le curata. Inregistrarile contin si metadate. Sunt lucruri pe care oamenii trebuie sa le inteleaga. „Scepticismul bun si sanatos este important. Vreau ca oamenii sa ceara faptele si sa se uite la datele in sine. Asta trebuie sa faca.”

 In contextul analizei proiectului AATIP, in media au fost ridicate semne de intrebare privind rolul miliardarului Robert Bigelow, proprietarul unui lant hotelier si al companiei de tehnologie spatiala „Bigelow Airspace”, care a derulat de fapt acest proiect. Elizondo a raspuns: „Cred ca oamenii care spun astea nu inteleg cum functioneaza procesul contractual. Se intorc la faptul ca Bigelow a primit contractul in 2007/2008. Selectia pentru Bigelow a facut-o DIA (Agentia de Informatii a Apararii), dupa care a urmat procesul oficial de contractare a guvernului S.U.A. De asemenea, va voi spune ca, in opinia mea, Robert Bigelow este un erou. Omul a facut mai mult pentru aceasta tara, in liniste, decat majoritatea politicienilor care s-au expus public”. Elizondo a adaugat: „colaborarea cu el a fost o onoare si un privilegiu.” El considera ca si senatorul Harry Reid – cel care a propus in Senat finantarea proiectului OZN – este un erou national pentru ceea ce a facut, ca si senatorul Ted Stevens, republican, sau senatorul Inouye care au sustinut proiectul. Toti sunt veterani care si-au slujit tara; Inouye si-a dat literalmente bratul drept pentru tara sa, iar apoi il avem pe John Glenn, astronautul si senatorul. Vorbind despre el insusi, Elizondo a adaugat: „Uite, eu am facut o cariera din a sta in umbra. Ultimul lucru pe care voiam sa-l fac este sa ma expun la nivel national ca tipul acela tacanit cu OZN-urile. Dar asta este pozitia in care ma aflu acum”.

 In articolul din The New York Times, din decembrie 2017, care a dezvaluit existenta proiectului AATIP, pana atunci secret, se vorbea si despre un aliaj metalic straniu, care ar fi fost obtinut dintr-un OZN prabusit si ar fi fost incredintat unei firme private. Elizondo a precizat ca discutia privind aliajul de metal a provenit de la o neintelegere. A fost vorba de fapt despre „descoperirea anumitor meta-materiale in care rapoartele izotopice ale elementelor, la nivel molecular, sunt atat de unice si atat de precise incat nu se gasesc in mod natural pe aceasta planeta si, din cauza coplexitatii lor, nu avem in prezent tehnologia de a realiza astfel de materiale”. Prin urmare, originile acestor materiale raman necunoscute. El nu a putut sa raspunda daca cele descoperite studiind materialul au fost folosite in practica, dar a adaugat ca in astfel de cazuri se analizeaza si se incearca exploatarea cat mai mult posibil a oricarui tip nou de material care este gasit. Si nu se va vorbi prea mult despre asta pana, intr-o buna zi, vom auzi ca posedam ceva cu totul nou, asa cum a fost cazul cu Velcro sau Teflon. Astfel de „metamateriale” se studiaza si in alte locuri, de exemplu, metale care isi schimba forma, materiale cu autoreparare, sau dispozitive de invizibilitate.

 Chase l-a intrebat pe Elizondo care este – dupa atatia ani de implicare si dupa atatea cazuri examinate – cea mai buna estimare a informatiilor militare privitor la ce s-ar putea afla in spatele OZN-urilor. Fostul angajat al Pentagonului a raspuns ca exista o multime de posibilitati. Ar putea fi „din spatiul cosmic, din spatiul interior sau din spatiul dintre ele”. Apoi el a expus o teorie neasteptata. „Sa spunem, de exemplu, ca nu sunt din Pleiade sau Alpha Centauri sau de oriunde naiba cred oamenii ca ar putea fi. Dar sa ne uitam la o alta paradigma: prezentul nu este altceva decat un punct infinit de mic in spatiu-timp. Probabil masurat in timp plan, in care elementele viitorului devin elemente ale trecutului, nu? Si tot ceea ce facem ca fiinte umane se petrece in acel moment infinit de mic de spatiu-timp… Se poate folosi o analogie, timpul este ca un fitil; sunt parti ale fitilului care au ars deja, devenind cenusa. Asta e trecutul. Partea fitilului care este inca intacta este viitorul, iar acest blit, chiar acolo unde viitorul devine trecut este prezentul”.

Daca v-ati apropia suficient de mult, ati vedea ca parti ale fitilului ard neuniform. Parti ale viitorului si parti ale trecutului sunt cumva una peste alta, asa cum vedem acest lucru in lumea cuantica. In mecanica cuantica, acum stim, de exemplu, ca un electron nu orbiteaza cu adevarat nucleul atomului. De fapt, se vorbeste de un nor de electroni, pentru ca oamenii de stiinta cred ca electronul trece de fapt prin tesutul spatiu-spatiu si de fapt se retrage din existenta si reapare intr-un ritm infinit de rapid. Si, deci, acel electron este peste tot si nicaieri in acelasi timp. Daca experimentam totul prin aceasta optica, tot ceea ce am construit, tot ceea ce am invatat, orice emotie, iubire, frica, ura, fiecare experienta umana se petrece in acest mic moment de spatiu-timp, pe masura ce mergem mai departe.

Intelegere larga a viitorului

 Ce ar fi daca ar exista alte specii, sau chiar oameni, care ar avea o intelegere mai larga asupra acestui prezent? In loc ca prezentul sa fie un simplu punct, sa fie de fapt un interval, in care elemente ale viitorului si ale trecutului sa fie experimentate de ei ca prezent. Poate ceea ce noi percepem ca un spatiu-timp liniar, altii sa il perceapa altfel. Poate ca aceste lucruri (OZN-urile n.n.) au existat aici dintotdeauna, in fata noastra. Poate, impartasim spatiul cu ei. Asadar, atunci cand spunem ca lucrurile sunt din spatiul cosmic sau din interiorul Pamantului, sa ne gandim ca exista o multime de alte diferite optiuni, o multime de variabile. Asadar putem specula toata ziua ce sunt aceste lucruri, dar pana cand nu avem mai multe date, nu putem avea nicio idee. „Oamenii spun ca daca nu sunt de aici, trebuie sa fie de acolo. Ei bine, nu neaparat. Ei ar putea fi de oriunde si nu ma cred suficient de destept ca sa spun cititorilor ca sunt din spatiul cosmic, pentru ca, sincer, nu stiu, si as putea sa gresesc”.

 Echipa TTSA examineaza la ora actuala abordarile de tipul celui din comentariile lui Elizondo si mijloacele pe care le-ar putea folosi OZN-urile, pentru a fi capabile de acele manevre care par sa sfideze fizica. Intre aceste mijloace, manipularea timpului poate juca un rol important in deplasarile interstelare sau inter-dimensionale.

 Interviul s-a incheiat cu cateva intrebari de natura personala. Solicitat sa spuna spre ce domeniu si-ar indemna copiii, Elizondo a raspuns ca nu este atat de egoist incat sa impuna propria ambitie copiilor sai. Dar, intr-un fel, le-ar cere sa faca ceea ce face acum reportera: „sa puna mereu intrebarile cele mai grele si sa caute adevarul”.

 „Mi-am crescut fiicele pentru a contesta in mod constant autoritatea” – a adaugat el –„Cineva a spus odata ca un bun cetatean respecta legile si respecta ordinele. Un bun patriot isi contesta guvernul. Intotdeauna trebuie sa punem intrebari grele, si acest lucru este valabil pentru Academia To The Stars, sau pentru orice alta institutie din care fac parte… Sa ne uitam la religie, sau la guverne…” El isi doreste, si la TTSA, sa fie un mediu bun pentru analize alternative, in care interlocutorul tau sa poata sa bata cu pumnul in masa sustinandu-si propria parere, chiar daca aceasta e complet opusa opinilor tale.

Revista Magazin

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: