miercuri, septembrie 27, 2023
Enigmele istoriei

Misterul statuilor de la Nomoli din Sierra Leone

Localnicii din Sierra Leone, Africa, cautau diamante atunci când au dat peste un set de statui de piatra pe cât de extraordinare, pe atât de intrigante. 

O legenda locala vorbeste de un popor de îngeri ce a trait în ceruri, iar din cauza comportamentului negativ, Dumnezeu i-a izgonit pe Pamânt. În acest fel, îngerii au fost transformati în oameni si alungati din împaratia cerurilor.

Conform legendei, statuile descoperite la Nomoli i-ar înfatisa pe acesti îngeri.

Acestea masoara circa 40 cm înaltime si sunt sculptate în mare parte în granit.

Înfatiseaza predominant forme umane, dar regasim si unele mai neobisnuite reprezentând hibrizi între oameni si animale. Toate sunt facute disproportionat, capetele fiind mult mai mari în comparatie cu dimensiunea corpului. 

Tocmai aceasta disproportionalitate si formele umane ciudate îi intriga pe cei mai multi cercetatori, care se întreaba daca sunt doar o reprezentare simbolica sau ceva mai mult?

Un alt lucru bizar a fost acela ca în interior s-au gasit mingi din metal (crom si otel) perfect sferice, un lucru bulversant, tinând cont de vechimea lor.

Desi unele cercetari afirma ca statuile ar avea circa 17.000 mii de ani vechime, un test cu Carbon 14 a determinat ca ar avea o vechime de doar 2500 de ani, însa oamenii de stiinta sustin ca ele nu se potrivesc deloc cu culturile locului din acele vremuri, cauza pentru care vechimea lor a ramas controversata pâna la aceasta data.

sursa: ancient-origins.net

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: