duminică, octombrie 1, 2023
Lumea filmului

Viata bate filmul si anumite filme prezic viata

Ati vazut, probabil, acel episod din „Familia Simpson” creat în anul 2000, în care, cronoportat în viitor, personajul principal, Bart, se trezeste într-o America guvernata de Donald Trump. O simpla coincidenta, au spus multi. Exista însa mult mai multe situatii când actorii au jucat în filme ale caror scenarii s-au repetat, în mod uimitor, aproape identic în viata lor reala, mult mai târziu. Daca este vorba tot de coincidente sau pur si simplu Destinul are un simt al umorului de-a dreptul… britanic va lasam sa judecati, dupa ce veti citi rândurile urmatoare.

Batman: Începuturi (2005)

 Considerata una dintre cele mai bune productii cu supereroi ale anilor 2000, aceasta pelicula a prilejuit si o binevenita întâlnire cu Liam Neeson, în rolul lui Henri Ducard, care-l antreneaza pe Bruce Wayne pe coastele înzapezite ale unui munte. Scenariul spune ca, înainte de a veni sa traiasca pe munte, Ducard a avut o sotie („marea iubire a vietii”), care a fost ucisa.

 Patru ani mai târziu, pe 16 martie 2009, sotia din viata reala a lui Liam Neeson, Natasha Richardson, a suferit o rana grava la cap în vreme ce lua lectii de schi într-o statiune montana din Quebec, decedând doua zile mai târziu, într-un spital din New York. La aproape un deceniu de la accident, actorul nu s-a mai recasatorit, admitând ca s-a dedicat total muncii sale, pentru a alunga cumva durerea provocata de moartea Natashei.

Above Suspicion (1995)

 Având premiera pe 21 mai 1995, pe HBO, Above Suspicion este un thriller destul de putin mediatizat. În film, Christopher Reeve (faimosul Superman) îl interpreteaza pe Dempsey Cain, un ofiter de politie paralizat, care comploteaza pentru uciderea sotiei sale si a amantului acesteia. La mai putin de o saptamâna de la premiera filmului, pe 27 mai, actorul a mers sa calareasca – pasiunea sa pentru hipism fiind binecunoscuta. La un moment dat, calul sau s-a oprit brusc, înaintea unui obstacol, proiectându-l pe actor cu capul în bara metalica a acestuia. Prima si a doua vertebra de la gâtul lui Reeve au fost distruse instantaneu, iar actorul a ramas paralizat de la gât în jos, mentinându-se în aceasta stare pâna la moartea survenita în 2004.

Evil Toons (1992)

 Combinând animatia cu scenele reale, aceasta pelicula stranie are în prim plan un grup de adolescente care-si propun sa renoveze un conac parasit. David Carradine îl interpreteaza pe Gideon Fisk, un batrân ciudat, care le ofera fetelor o carte la fel de ciudata. Atunci când o deschid, din carte se revarsa în lume spirite rele, sub forma unor personaje animate. Nici batrânul Gideon nu scapa însa de influentele malefice, ci, prada acestora, se spânzura.

 În 2009, actorul a fost gasit mort într-un dulap din camera de hotel din Bangkok unde se cazase, având o funie înfasurata în jurul gâtului si organelor genitale. Din cauza acestei posturi, multi au speculat ca actorul ar fi exersat o periculoasa practica sexuala, numita „asfixiere autoerotica.” Altii sustin însa ca spiritul rau din Evil Toons l-ar fi urmarit de-a lungul anilor pe actor si pâna la urma i-a venit de hac, dupa ce îi prezisese, cu atâta claritate, moartea…

Splendoare în iarba (1961)

 Una dintre cele mai frumoase si mai spectaculoase pelicule ale anilor 60, „Splendoare în iarba” spune povestea unei adolescente, Wilma „Deanie” Loomis (Nathalie Wood), care se opune avansurilor amoroase ale prietenului ei, Bud Stamper (interpretat de Warren Beatty), doar pentru a avea parte de avansuri similare, si mai brutale, din partea unui alt tânar. Dupa o cadere nervoasa, Deanie încearca sa se sinucida, aruncându-se într-un helesteu.

 În 1981, Nathalie Wood a murit în conditii misterioase, în largul coastelor insulei Santa Catalina, de lânga Los Angeles. Dupa ce a disparut de pe  iahtul de lux la bordul caruia se afla, actrita a fost gasita înecata în apele Pacificului. Moartea sa a fost considerata înec accidental, dar pâna în ziua de azi au persistat zvonurile potrivit carora ar fi fost de fapt ucisa de sotul ei. Si, ca sa vedeti pâna unde pot merge coincidentele între personajul „Deanie” si actrita care l-a interpretat, aflati ca iahtul ei se numea „Splendour” – Splendoare!

Face/Off (1997)

 Acest film de actiune cu elemente SF, regizat de John Woo, începe cu o scena în care agentul special Sean Archer (John Travolta) suprevietuieste unui asasinat pus la cale de sociopatul Castor Troy (Nicholas Cage), dar fiul sau este ucis de un glont si moare în bratele lui Archer. În 2009, fiul din viata reala al lui Travolta, Jett, a lesinat, lovindu-se puternic de marginea cazii, în vila familiei sale, traumatismul provocându-i moartea. Desi a încercat sa-si refaca viata, celebrul actor a declarat ca disparitia lui Jeff a fost cel mai groaznic lucru care i s-a întâmplat vreodata.

Sa prinzi un hot (1955)

 În acest film, frumoasa Grace Kelly interpreteaza rolul lui Frances, fiica unei vaduve bogate, îndragostita de un escroc sarmant (Cary Grant). Spre a-l speria pe acesta, Frances se urca la volan si conduce neglijent, bagându-l în sperieti pe chipesul ei pretendent. În 1982, devenita printesa de Monaco, Grace Kelly se afla la volanul masinii ei când a suferit un atac cerebral. A pierdut controlul volanului, iar autoturismul a iesit de pe drum si s-a prabusit 37 de metri pe creasta unui munte. Desi transportata la spital, Kelly a murit a doua zi, la aproape 30 de ani de când se prefacuse ca sofeaza neglijent în „Sa prinzi un hot”…

Revista Magazin

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: