Cateva simboluri si semnificatia lor

O intrebare ne macina pe toti în legatura cu istoria antica: De ce au construit civilizatiile stravechi piramide si alte structuri megalitice pe toate continentele?

Daca aceste civilizatii nu erau conectate si nu comunicau în niciun fel, de ce au urmat tipare arhitecturale identice?

S-au inspirat din acelasi loc? Cum se face ca utilizau aceleasi simboluri oculte? 

Sunt întrebari esentiale, ale caror raspunsuri ramân un mister pentru cei mai multi istorici.

În continuare, va prezentam câteva dintre similitudinile cele mai frapante care leaga civilizatiile antice si care indica o legatura clara între ele, dar pe care istoricii traditionali continua sa o respinga.

Simboluri oculte. Piramide, peste tot piramide… De ce? 

Sa începem cu construirea piramidelor. Aceste monumente antice impresionante pot fi gasite peste tot în lume: de la piramide în trepte, la piramide circulare si clasice, aproape toate culturile antice au contruit piramide care pun la îndoiala modul în care istoricii clasici privesc vechile civilizatii.

Egiptenii, chinezii, civilizatiile precolumbiene, incasii, mayasii, aztecii si numeroase alte civilizatii antice (posibil chiar si din Antarctica si, mai aproape de România, în Bosnia-Hertegovina zilelor noastre) au ridicat piramide care rezista si acum. Pâna acum, nimeni n-a reusit sa înteleaga scopul real al acestor constructii.

Au fost ele într-adevar concepute pentru a servi drept morminte? Sau poate erau folosite ca depozite, monumente în onoarea zeilor? Sau – asa cum tot mai multi încep sa creada – este, oare, posibil ca piramidele sa fi fost construite pentru a capta energiile naturale ale planetei si ale universului?

Misterul piramidelor se adânceste atunci când ne dam seama ca unele dintre ele, precum cele de pe Platoul Gizeh, sunt aliniate astronomic. Adevarul este ca, desi am încercat din rasputeri sa pricepem principiile fundamentale ale piramidelor construite de antici, înca nu avem nici cea mai vaga idee despre cum au fost capabile aceste civilizatii sa construiasca ceva atât de grandios si, mai ales, de ce.

Simboluri coulte. „Precum în Cer, asa si pe Pamânt”. Aliniamente celeste oglindite în structuri terestre

Ceea ce ne intriga si mai mult este faptul ca majoritatea constructiilor de acest gen au o componenta astronomica. Daca ne uitam la piramidele de pe Platoul Gizeh, la cele de la Teotihuacan sau chiar si la piramidele din China, vom vedea ca toate par a fi aliniate cu anumite constelatii.

Piramidele din Egipt au o legatura strânsa cu constelatia Orion, care pare sa fi fost foarte importanta nu doar pentru egipteni, dar si pentru azteci si predecesorii lor, chinezi si alte civilizatii din lumea întreaga.

Cum au fost acesti oameni, considerati primitivi, capabili sa pozitioneze monumente cu o asemenea precizie? Acesta ramâne una dintre cele mai mari enigme ale istoriei.

Clame de metal… dovada unei tehnologii antice disparute?

Oare sunt aceste clame de metal dovada faptului ca o civilizatie avansata a locuit odata pe Terra, iar acum asteapta sa fie redescoperita? Urme ale acestei presupuse tehnologii pot fi observate în templele megalitice si pe multe alte monumente preistorice din lume. Care era adevarata functionalitate a acestor clame de metal?

Si, mai important, cum s-a propagat aceasta tehnologie straveche în toate colturile lumii? Urme ale clamelor de metal pot fi vazute la constructii realizate de egiptenii si grecii antici, civilizatiile precolumbiene, incasi, dar si în alte zone.

Asadar, este oare posibil ca acesti constructori antici sa fi învatat tehnica din aceeasi sursa?

T-uri misterioase, sculptate în piatra, au fost descoperite la Tiahuanaco, Ollantaytambo, Koricancha si în situl de la Yuroc Rumi, Vilcabamba.

Aceste clame au mai fost folosite la constructia Parthenonului, dar si în Mesopotamia, Egipt, Cambodgia.

Simboluri oculte: Svastica, prezenta în aproape fiecare cultura

Svastica este unul dintre cele mai vechi si mai raspandite simboluri de pe Pamant. În prezent, din cauza preluarii simbolului de catre nazisti, exista ideea preconceputa conform careia svastica reprezinta raul si moartea, dar svastica era, la origini, un simbol al pacii si prosperitatii.

A fost utilizata de numeroase culturi si civilizatii de-a lungul istoriei. Svastica, asa cum o cunoastem astazi, este, de fapt, un cuvânt în limba sanscrita si semnifica „ceea ce este bun” sau „totul este bun”.

Oricare ar fi traducerea, este clar ca simbolul este pozitiv. În hinduism, svastica este un simbol sacru, asociat un norocul si prosperitatea.

Arheologii au avut pareri împartite despre originea exacta a svasticii. Cercetarile recente au aratat ca cel mai vechi obiect cu motive în forma de svastica este o pasare sculptata din fildesul unui mamut, descoperita în asezarea paleolitica Mezine (Ucraina), care dateaza din 10.000-12.000 i.Hr.

Cultura Vinca-Turdas, care se întindea în jurul Dunarii, în România, Serbia, Bulgaria si Macedonia, a fost una dintre primele culturi care au folosit simbolul svasticii. De ce acest simbol se regaseste la atât de multe culturi este o întrebare înca ramasa fara raspuns.

Conul de pin – un simbol al puterilor oculte ale mintii?

Din Roma antica în Mesopotamia, conul de pin sau de brad este, fara îndoiala, unul dintre cele mai misterioase simboluri ce se regasesc în arta si arhitectura antica. Multi cercetatori sustin ca simbolul conului de brad se refera la cel mai înalt grad de iluminare, lucru recunoscut în aproape toate culturile antice.

Se regaseste pe monumente construite de asiatici, babiolnieni, egipteni, greci sau romani. În mod bizar, conul de brad pare sa fi avut aceeasi semnificatie în toate aceste culturi, si anume glanda pineala sau ”cel de-al treilea ochi”.

La fel ca în cazul piramidelor sau al clamelor de metal, motivul pentru care acest simbol este atât de raspândit ramâne un mister.

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: