Legendele fascinante despre interiorul Pamantului

Lumea, în nesfârsita ei diversitate, frumusete si amestec de sublim cu terifiant nu se rezuma sub nicio forma la ceea ce cunoastem noi. Pentru pasionatii de mistere, Pamântul îsi dezvaluie înca tainele pe care le adaposteste în adâncurile lui.

Maruntaiele pamântului au fost întotdeauna pline de fascinatie si mister. Nu toate tainele sunt în stele, multe sunt aici, pe Pamânt, sau chiar… sub Pamânt. De la faimoasa „O calatorie spre centrul Pamântului” a lui Jules Verne, la misterioasele catacombe ale Parisului ce au inspirat atâtia scriitori, Pamântul ascunde multe povesti fascinante despre alte tarâmuri (sub) pamântene si despre misteriosii lor locuitori.

Iata câteva dintre cele mai captivante legende si povesti ale adâncurilor, publicate la începutul anului 2014 de site-ul listverse.com.

Toate aceste povesti sau, legende dupa caz, pornesc de la premiza ca Pamântul este gol în interior.

Din ce în ce mai multe teorii sustin ca Terra ar fi un mare corp gol înauntru. Unul dintre savantii care a pus la punct o teorie si un model matematic în acest sens este Jan Lamprecht. El a explicat cu ajutorul modelului sau fenomene care pâna acum nu pot fi explicate prin teoria traditionala a unui nucleu al Pamântului format din magma fierbinte.

Unele teorii vorbesc de un asa-zis sistem solar „inversat” în interior, asa-zisul nucleu al Pamântului nefiind ceea ce sustin geologii ci un mini-soare, de fapt.

Gigantii din Agartha

Una dintre cele mai vehiculate legende si povestiri fantastice despre lumile subpamântene este legenda existentei Agarthei , regatul care ar fi locuit de giganti. În interiorul planetei noastre ar trai, conform multor legende, giganti subpamânteni înalti de peste trei metri si jumatate, a caror vasta retea de orase subterane este necunoscuta marii majoritati a speciei omenesti.

De-a lungul anilor, au circulat multe legende despre regatul subpamântean Agartha, a carei capitala ar fi, sustin unele teorii, chiar vestita „Shambala”, amintita si de Mircea Eliade în operele lui.

Regatul subteran al Agarthei este pomenit în numeroase scrieri orientale si s-ar întinde, inimaginabil de vast, sub pamânt. Orasele gigantilor s-ar fi raspândit de-a lungul mileniilor sub toata suprafata Terrei cu centre imense sub Sahara, sub muntii Matto Grosso si sub muntele Santa Catarina în Brazilia, sub Yucatan în Mexic, sub muntele Shasta în California, în Anglia, în Egipt si în Cehia si Slovacia.

Se spune iarasi ca Hitler, ale carui preocupari ezoterice sunt de notorietate, ar fi cautat vreme îndelungata intrarile în regatul Agarthei, încercând sa intre în contact cu urmasii „oamenilor-zei” arieni de sub pamânt.

Conform agartha.greyfalcon.us, în timpul celui de-al treilea Reich, au avut loc doua mari expeditii SS în Himalaya, în cautarea intrarilor în regatul subteran. Alte expeditii au avut loc în Anzi, în muntii Matto Grosso si Santa Catarina în Brazilia, în Cehoslovacia si în Anglia.

Daca tot am vorbit despre gigantii din Agartha, o alta legenda, de aceasta data nu mitica ci (aproape) contemporana este cea a nazistilor de sub Pamânt.

Nazistii de sub pamânt

O alta poveste nu atât de veche ca cea a gigantilor însa probabil legata si de ei îi are în centru pe nazisti. În lume circula o legenda conform careia, în timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, nemtii au încercat sa ajunga în centrul Pamântului, pe sub mare, cu ajutorul unui submarin. Cautarile s-ar fi concentrat în special în zona Antarcticii.

Se pare ca ar exista si harti detaliate cu traseul parcurs de nazisti. Legenda spune ca un submarin a facut o calatorie spre centrul Pamântului iar capitanul submarinului a trimis o scrisoare cu planuri de colonizare a spatiului de sub Pamânt, pentru gloria Partidului nazist si a celui de al Treilea Reich.

Desi ideea ca membrii si urmasii celui de al Treilea Reich traiesc sub pamânt este destul de incitanta, exista însa si o parte mai greu de explicat în poveste si anume, cum ar putea trimite un capitan de submarin scrisori de sub Pamânt? Prin ce mijloc?

Extraterestrii de sub Pamânt

Daca nemtii au cautat calea spre centrul Pamântului în Antarctica, americanii au cautat si ei, la Polul opus.

Exista o teorie conform careia amiralul american Richard Byrd a gasit intrarea catre o civilizatie extraterestra secreta la Polul Nord, într-o fisura masiva în Pamânt. Dupa ce s-ar fi întâlnit cu extraterestrii, acestia i-ar fi promis lui Byrd ca vor da omenirii hrana nelimitata, energie si resuse în timpul celor „mai întunecate ore” ale umanitatii. Richard Byrd nu a povestit însa si ce au cerut extraterestrii în schimbul sprijinului lor, de unde vin ei, de ce ar vrea sa ajute umanitatea si despre care „ore negre” ale umanitatii vorbesc.

Nativii americani si stramosii lor subpamânteni

Si unii amerindienii cred, din mosi stramosi, ca Pamântul este gol.

Membrii unor triburi indigene de pe teritoriul SUA, precum Oneida, Wichita si Creek povestesc ca stramosii lor au fost o data membri ai unui clan care traia adânc sub Pamânt.

Ei cred ca nativii americani, precum si restul rasei umane se trage din acesti stramosi subpamânteni. Este greu de crezut ca aceasta credinta este o simpla poveste inventata „la gura sobei”, caci legenda stramosilor de sub Pamânt este împartasita de triburi care traiesc la mare distanta unul de altul si care este putin probabil sa se fi vizitat pentru a face schimb de legende între ei.

Regatele de Cristal

Exista teorii conform carora sub Pamânt exista regate mai vechi decât anticul Egipt. Aceste regate ar fi formate din structuri si cladiri din cristal si ar fi populate cu o civilizatie de fiinte mândre care au domnit asupra unei vaste lumii din interiorul Pamântului, asa cum egiptenii domneau asupra regiunii Nilului.

Locuitorii paradisurilor de cristal, care ar fi împânzit lumea subpamânteana sunt chiar mai misteriosi decât gigantii din Agartha.

Se stiu foarte putine lucruri despre cum arata si despre obiceiurile lor. Cel mai mare mister este de ce ramân în subteranele lor cristaline si cum pretind sa domneasca si asupra lumii de pe Pamânt.

Pamântul inversat

Ce spuneti despre teoria conform careia traim în centrul unei sfere goale si ca cerul si stelele pe care le admiram nu sunt ceea ce credem noi?

Exista o teorie a Pamântului inversat care spune ca traim pe o suprafata concava, nu convexa cum credem noi. Conform acestei teorii traim în interiorul unui Pamânt, ca sa îl numim într-un fel, fara sa fim constienti de acest fapt. Stelele pe care le vedem ar fi de fapt cristale de gheata care reflecta lumina soarelui în interior din centrul sferei, generic numita Pamânt, în interiorul careia traim.

”Iluzia’de zi si noapte pe care o traim ar fi creata, spune teoria, de astrul interior al sferei care ne adaposteste si care ar avea o parte luminoasa si arzatoare si o alta parte rece si întunecata. Chiar daca aceasta teorie desfide întelegerea noastra despre astrul solar, ce ar fi sa priviti cerul înstelat si sa gânditi „Oare cum ar fi?” Pare greu de crezut ca este posibil, însa ar putea fi amuzant.

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

bijuteriidinargint.ro perfect-tour.eu%20
%d blogeri au apreciat: