duminică, octombrie 1, 2023
Psihologie

Cateva sfaturi de la Sigmund Freud care te vor ajuta sa te intelegi mai bine

Sigmund Freud a ramas cunoscut ridicând cheile catre inconstientul uman. El a înteles care este drama sufletului uman si ce este nevoie pentru a-l vindeca.

Iata cateva maxime ale lui Freud, care va vor îndrepta spre calea cea buna, va vor ajuta sa eliminati sentimentele de anxietate si sa va întelegeti mai bine.

Misterul sufletului uman se afla în dramele psihice ale copilariei. Trebuie sa ajungi la aceste drame si vindecarea va veni.

Singura persoana cu care trebuie sa te compari esti tu în trecut. Singura persoana mai buna decât tine ar trebui sa fii tu acum.

Cauti tarie si încredere în afara, însa ar trebui  sa cauti in tine insuti. Întotdeauna au fost acolo.

Fara îndoiala, problema anxietatii este punctul nodal al multor probleme critice. Este reperul care influenteaza intreaga mentalitate a omului.

Nevroza este incapacitatea de a tolera incertitudinea.

Într-o relatie de dragoste, nu va puteti acuza reciproc, deoarece acest lucru poate duce doar la înstrainare. Daca exista dificultati, trebuie depasite.

Din pacate, lucrurile care te deprima nu mor. Probabil le-ai facut sa taca. Însa acestea continua sa influenteze persoana din interior.

Nimic nu este întâmplator, totul are o cauza principala.

Într-un anumit sens, ceea ce numim fericire se întâmpla ca rezultat al satisfactiei (de preferinta neprevazute) a necesitatilor de lunga durata.

O persoana care a fost un favorit incontestabil al mamei sale are un sentiment de câstigator si încredere în noroc, care de multe ori duce la un succes real.

Visul nu se ocupa niciodata de nimicuri; nu permitem ca nesemnificativul sa ne deranjeze într-un vis. În exterior, visele nevinovate nu sunt inofensive daca le interpretam; acestea ”poarta” o ”enigma”, daca pot spune asa.

Depresia este o teama înghetata.

O soarta care poate oferi un înlocuitor pentru o oportunitate pierduta este mai usor de vindecat, decat o boala de catre un doctor.

Cât de îndraznet si încrezator devine cel care dobândeste convingerea ca este iubit.

Oamenii gasesc realitatea nesatisfacatoare si, prin urmare, traiesc într-o lume fantastica, imaginându-si împlinirea dorintelor lor. O personalitate puternica întruchipeaza aceste dorinte în realitate. O personalitate slaba traieste în aceasta lume fantastica iar fanteziile ei sunt încorporate în simptomele diferitelor boli.

A fi absolut sincer cu tine însuti este un exercitiu bun.

La o persoana ocupata rareori merg în vizita vagabonzii.

Numai întruchiparea visului copilariei poate aduce fericire.

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: