Realitatea care ne inconjoara este energie

Cu ajutorul fizicii cuantice descoperim lucruri despre univers care pareau imposibile.

În ultimii ani, au fost destul de multe descoperiri uimitoare în stiinta, care ne-au largit perspectiva asupra realitatii. Cea mai mare problema pâna în momentul de fata este faptul ca de fapt nu întelegem fizica cuantica.

Fizicienii au început sa ia in considerare speculatiile legate de faptul ca universul si spatiul fizic care ne înconjoara nu sunt de fapt ”reale”.

Prin descoperirea ”Particulei punctuale”, oamenii de stiinta au putut sa demonstreze ca realitatea este, de fapt, o iluzie.

Prin datele primite de LHC ( the Large Hadron Collider) au putut ajunge la aceasta concluzie. LHC a fost contruit ca sa sparga particule si apoi sa le monitorizeze.

Prin acest lucru, oamenii de stiinta au putut sa faca niste descoperiri uimitoare. Datorita cercetarilor pe care acest accelerator de particule le-a permis, am putut vedea ca lumea fizica nu este chiar asa cum pare. Realitatea este, de fapt, o iluzie. Suntem înconjurati doar de energie.

Demonstratia prin care realitatea este doar energie:

Când ne gândim la un atom, vedem un grup organizat de electroni si protoni în jurul unui neutron, însa acest model este în întregime incorect. Particulele care compun atomul nu au nicio dimensiune sau structura si nu au prezenta fizica sau greutate. Ele eu dimensiune 0 si sunt doar evenimente în timp.

Electronii, pe de alta parte, nu au o prezenta singulara. Ei apar sub forma de particula si de unda în mod simultan, toate depinzând de cum sunt perceputi. Ei nu sunt restrânsi la o singura locatie sau moment. Acest fenomen este cunoscut ca superpozitie.

Acum probabil ca te întrebi ce înseamna toate acestea?

Concluzia de baza este: cu cât descoperim mai multe despre lumea subatomica, cu atât mai mult realizam ca nu stim nimic despre natura realitatii.

Ce este interpretarea Copenhaga?

Interpretarea Copenhaga este o metoda stiintifica pe care cercetatorii o folosesc pentru a-si traduce concluziile privind intelegerea realitatii. Ea îsi are originea în scoala de mecanica cuantica, unde credinta de baza este ca realitatea nu exista fara un spectator care sa o observe.

Acesta poate fi un concept greu de digerat.

Ne putem gândi la acest fenomen în felul urmator: vazând ca particulele exista în mai multe dimensiuni în acelasi timp, atunci trebuie sa existe cineva sau ceva care sa aleaga sa le vada într-o singura locatie, permitând spectatorului sa vada o imagine.

Cercetatorii din domeniul fizicii cuantice cred ca realitatea exista doar din cauza faptului ca exista dorinta constiintei umane ca aceasta sa existe, si, concentându-ne energia, sunte co-creatori ai Universului.

Cum este Universul facut din informatie?

Entanglementul (inseparabilitatea cuantica) este o alta descoperire din fizica cuantica, ce pur si simplu ne lasa cu gura cascata.

Inseparabilitatea cuantica are loc atunci când doua particule se ciocnesc si îsi afecteaza una celeilalte directia de rotatie (spinul). Ceea ce face fenomenul extrem de interesant este faptul ca odata ce aceste particule s-au ciocnit, ele nu se vor mai putea ”dezlipi” si vor ramâne conectate în mod indefinit. Indiferent de distanta care exista între ele, rotatia uneia va afecta întotdeauna rotatia celeilalte.

Oamenii de stiinta au reusit sa observe acest fenomen în cazul celulelor vii.

Într-un mare experiment, oamenii de stiinta au crescut celule de alge într-un vas Petri. Apoi, au separat celulele în doua jumatati, mutând o jumatate într-un alt laborator. Descoperirile au fost ca, indiferent de distanta, atunci cand una dintre jumatati a fost ”stresata”, celulele din cealalta jumatate au fost afectate în aceasi fel, în acelasi moment.

Cum este acest lucru posibil?

Daca întelegem acest fenomen trebuie sa ne schimbam modul în care n ne gandim la Univers. Trebuie sa vedem Universul ca un tarâm fizic în care lucrurile pe care le vedem si simtim sunt tot ceea ce exista. Dupa cum a explicat faimosul fizician Sir Roger Penrose, ”trebuie sa vedem universul doar ca informatie”.

În acest fel putem spune ca Universul fizic este doar un produs al universului teoretic ce interconecteaza totul si pe toti într-un mod neobservabil.

Toata informatia este inclusa în constructia Universului fizic, însa ea este canalizata catre starea noastra fizica din tarâmul teoretic, mai întâi recunoscut de filosoful grec Platon.

Erwin Schrodinger declara intr-un interviu: ”Ceea ce observam ca si corpuri materiale si forte nu sunt altceva decât forme si variatii în structura spatiului. Particulele sunt doar aparente”.

sursa: https://www.the-open-mind.com/reality-is-not-real-scientific-proof-that-everything-is-energy/