Cateva enigme ale junglei

Padurile (inclusiv cele tropicale) sunt printre cele mai fascinante atractii pentru oamenii avizi de necunoscut. Pot adaposti orase pierdute, ceea reprezinta o mina de aur pentru arheologi, dar pot fi si înfricosatoare, având în vedere enigmele ce le înconjoara.

Iata o lista cu cinci astfel de elemente, prezentata de site-ul Listverse.

Orasul pierdut al gigantilor

În jungla ecuadoriana, a fost descoperita în 2012 o asezare umana uitata. De asemenea, nu este un oras obisnuit, dupa cum spune si numele subtitlului: „orasul pierdut al gigantilor”.

Exploratorii au gasit structuri masive, cea mai înalta fiind o piramida înalta de 79 de metri si cu o întindere de aceeasi dimensiune. Vârful piramidei era drept, facut din piatra slefuita si se crede ca era un altar pentru sacrificii.

În afara de cladirile mari, au fost descoperite si unelte si artefacte de dimensiuni anormal de de mari, atât de mari încât utilizarea acestora ar fi imposibila pentru oameni.

Capul de piatra din Guatemala

În anii ’50, în jungla din Guatemala a fost descoperit un mare cap de piatra. Trasaturile fetei erau neobisnuite, precum buze subtiri si nas mare, reprezentând mai degraba un om caucazian, care nu se potrivea cu lucrarile acelei perioade, înainte de venirea colonistilor europeni.

Povestea acestei pietre a fost reluata în 2012 în documentarul numit Revelations of the Mayans: 2012 and Beyond, care sustinea ca extraterestrii au contactat civilizatii trecute.

În acest interviu, un un arheolog din Guatemala, Hector E. Majia, a precizat:

„Sustin ca acest monument nu prezinta caracteristicile niciunei civilizatii pre-hispanice. A fost creat de o civilizatie extraterestra superioara cu niste cunostinte uimitoare”. 

Disparitia lui Michael Rockefeller

Michael Rockefeller, fiul vice-presedintelui american Nelson Rockefeller, a disparut în mod misterios în 1961 când cauta arta tribala în junglele din Noua Guinee. În vârsta de doar 23 de ani, acesta era fascinat de calatorii si era un explorator pasionat.

Michael Rockefeller

În timpul expeditiei, barca sa s-a rasturnat la 16 kilometri de tarm. Acesta a decis sa înoate pâna la tarm, spunându-i partenerului sau, Rene Wassing, ca „o poate face”.

Nimeni nu stie daca a ajuns sau nu la tarm, pentru ca nu au gasit niciun indiciu. Exista totusi un numar de teorii. Unele sugereaza ca pur si simplu s-a înecat, în timp ce altele sustin ca a ajuns la tarm, dar a fost omorât si mâncat de tribul canibal Asmat.

Extraterestrul din jungla amazoniana

În 2011, doi turisti britanici care au vizitat regiunea Mamaus din Brazilia au facut o fotografie în care au prins din greseala ceea ce pare a fi o fiinta extraterestra.

Forma organismului nu pare sa semene cu niciuna cunoscuta, dar pare umanoida. Mai interesant este ca aceasta zona este cunoscuta pentru frecventa cu care localnicii observa OZN-urile. Regiunea mai este si luata în vedere de armata braziliana, în care acestia monitorizeaza posibila prezenta extraterestra din regiune.

Michael Cohen, fotograful pozei de mai sus, a fost contactat de Hollywood pentru folosirea dovezii într-un nou film.

Un parazit care roade carnea

În 2011, o echipa de exploratori au descoperit Orasul Pierdut al Zeului Maimuta în jungla La Mosquita din Honduras. Se crede ca orasul a fost abandonat de azteci în 1520 dupa ce o boala care consuma pielea victimei si-a facut aparitia în regiune. Acesta a fost neatins de atunci. Locuitorii acestui oras au crezut ca a fost blestemat de zei.

Desi descoperirea unui oras abandonat a fost în sine socanta, un soc si mai mare a fost atunci când membrii echipei au contractat boala.

Au avut nevoie de tratament imediat si aproape si-au pierdut pielea fetei. Douglas Preston, unul dintre cercetatori, sustine ca „parazitul migreaza în membranele mucoase din gura si nas si le consuma. Îti cad nasul si buzele si în ultima instanta, toata fata ta devine o mare rana deschisa”.

De asemenea, echipa a întâlnit si serpi veninosi care au ajuns noaptea la tabara echipei, iar echipa abia a reusit sa scape de muscaturi. Desi exista multe lucruri de descoperit, bineînteles, echipa nu a dorit sa continue studiile.

listverse.com

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: