Era Varsatorului, epoca unor mari schimbari pentru omenire

Era Varsatorului va aduce numeroase schimbari în viata si constiinta omului modern. Obscuritatea spirituala va disparea si o noua viziune asupra vietii va prinde contur.

Helen Sewell, astrolog recunoscut la nivel mondial, a vorbit despre acest subiect controversat în cadrul celui de-al 27-lea simpozion pe teme paranormale Glastonbury. Astrologul sustine ca Era Varsatorului va aduce schimbari majore în perspectiva omului asupra vietii, spiritualitatii, dar si iubirii.

Când începe Era Varsatorului?

Parerile sunt împartite si lucrurile controversate. Astrologii sustin ca o era dureaza în jur de 2150 de ani, ceea ce însemna un ciclu de 26.000 de ani prin cele 12 zodii. Odata acest ciclu sfârsit se termina si marele an astronomic. Astrologii sustin ca pâna în prezent omenirea a experimentat 6 astfel de mari ere.

În prezent ne aflam în Era Pestilor, o era în care spiritualitatea nu îsi gaseste deloc locul. Unii specialisti sustin ca aceasta era s-a terminat înca din 1908, în timp ce altii ne informeaza ca Era Varsatorului va începe în anul 2658.

Dar daca vom investiga când începe efectiv, sau daca a si început Era Varsatorului, atunci vom gasi diferente remarcabile.

Uniunea Astronomica Internationala (IAU) dateaza acest început în anul 2601. Astrologia declara anul 2375 ca începutul Erei Varsatorului.

Antropozoful Rudolf Steiner (1861-1925) si liderul spiritual al Lectorium Rosicrucianum, Jan van Rijckenborgh (1896-1968), ajung la concluzii diferite. În timp ce Steiner comunica anul 3574, van Rijckenborgh indica anul 1908 ca data relevanta.

Ce schimbari va aduce Era Varsatorului

Era Varsatorului aduce tehnologie si inovatie. Aduce o lupta mai clara în fata incertitudinilor si a falselor religii si teorii. Ultima data când am avut Era Varsatorului pe Pamânt, stim prin intermediul arheologiei ca tocmai murise omul Neanderthal si se nascuse varianta sa mai evoluata (Homo sapiens fossilis). Unii presupun ca va fi Era controlata de un Guvern Unic de o Putere Absoluta si ca ideea traditionala de familie va fi schimbata radical.

De asemenea, în momentul tranzitiei, omul se va trezi din somnul profund pe care l-a avut în Era Pestilor. Aceasta trezire este de nivel spiritual, moral dar si social.

Iata care vor fi marile schimbari:

Conceptiei despre „bine“ si „rau“ îi va lua locul conceptia despre „potrivit“ sau „nepotrivit“. Dezaprobarea, înfierarea, aplicarea de etichete vor deveni ramasite ale trecutului.

Ignorarea convenientelor si a limitelor va duce la distrugerea treptata a tot felul de „linii de demarcatie“ – în relatiile dintre oameni, între tari, în domeniile stiintei etc.

Impartirea artificiala a stiintelor în umaniste si exacte va disparea. Oamenii de stiinta vor iesi din încorsetarea legilor si a calculelor cunoscute pâna acum si vor putea face o serie de descoperiri revolutionare.

Gândirea va deveni intuitiva, adica va iesi complet din sfera logicii.

Banii, bogatia vor înceta sa mai fie telul de baza al omului. Sarcina principala va fi descoperirea deplina a întregului potential propriu, personal si colectiv. Prioritare vor deveni spiritualitatea, intelectul, dezvoltarea personala si a societatii.

Aspiratia spre creativitatea colectiva, cu scopul obtinerii rezultatului optim, va distruge traditionalismul învechit al sistemelor de educatie, intrigile si uneltirile din diverse structuri.

Fiecare membru al colectivului (familial, educational, la munca, în cercetare, artistic etc.) va lucra pentru obtinerea celui mai bun rezultat comun – de aceea fiecare „veriga slaba“ a grupului va fi sprijinita si adusa pâna la nivelul mediu necesar.

Fiecare Era cu avatarul ei

Teoria erelor astrologice mai presupune ideea ca fiecare început de noua era este marcat de aparitia pe Pamânt a unui avatar, a unei fiinte divine care vine pentru a aduce pe Pamânt mesajul spiritual fundamental al erei respective.

Astfel, conform acestei teorii, Era Pestilor ar fi fost marcata, din punctul de vedere al mesajului spiritual, de Iisus Hristos, începând deci odata cu acesta, urmând ca Era Varsatorului sa fie marcata de asa-numitul avatar buddhist Maitreya, de echivalentul sau hindus Kalki sau de alte persoane divine (în general ”împrumutate” din traditiile orientale) cu roluri similare. Nu este deloc clar când anume ar urma sa înceapa Era Varsatorului, desi multi adepti ai acestei teorii cauta sa ne convinga ca aceasta era deja a început sau este tocmai pe cale sa înceapa .

Câteva idei si aspecte de natura ezoterica par a întari convingerea ca aceste ere sunt valabile.

Una dintre acestea este aparenta sincronicitate dintre începutul Erei Pestilor si nasterea lui Iisus ; astfel, Iisus, mielul lui Dumnezeu (adica , simbolic vorbind, arhetipul zodiei Berbecului – mielul) se sacrifica (Pestii- semnul zodiacal asociat sacrificiului din compasiune), devenind astfel un model divin si o cale de mântuire accesibila fiecaruia.

Asocierea lui Iisus cu Era Pestilor pare a fi accentuata si de faptul ca primii crestini foloseau în semn de recunoastere simbolul unui peste (a carui denumire în greaca -ICHTHYS – este un acronim pentru Issous Christos, Theou Yios, Satar adica Iisus Christos, Fiul lui Dumnezeu, Salvator).

Nevoia de schimbare

Nevoia de schimbare este acuta. Omenirea, probabil, trece printr-una dintre cele mai negre perioade ale sale.

În contextul actual, banii si averile confera statutul social, dar sunt si principalul scop în viata. Toate eforturile se fac în aceasta directie si omul pare hipnotizat de aceasta idee bizara.

În tot acest timp, planeta se distruge încet si sigur, dar nimeni nu are ochii pe deplin deschisi ca sa vada acest aspect. Nu este nevoie sa asteptam o noua Era pentru a ne schimba, este nevoie ca acum sa deschidem ochii si sa realizam ca aceasta nu este viata pe care ne-am dorit-o si ca pierdem timp pretios alergând dupa bani, case, masini, haine sau lucruri similare.

Nevoia de schimbare este acuta si aceasta schimbare trebuie facuta cât mai rapid.

Mitul Solar

Mitul Solar începe cu miscarea numita precesia echinoctiilor. O data la 2000 de ani, polul nord îsi schimba pozitia pe cer. Hindusii vorbesc despre Rishis, cele sapte stele din Ursa Mare. Egiptenii vorbesc despre Horus si tatal sau, Osiris. Toate marile religii si filosofii ale lumii compara Soarele cu un om.

Platon a fost printre primii care a scris despre precesia echinoctiilor. O data la o perioada de mii de ani de ani, polul nord îsi schimba pozitia pe cer, iar religiile îsi schimba simbolurile. Dupa aceasta perioada se naste o noua era. O era corespunde unui semn zodiacal. Hinduismul s-a nascut acum 5000 de ani, într-o era a Taurului care era numita Vitelul de aur. Din aceste considerente, hindusii considera vaca un animal sacru. Chiar si evreii au incorporat în religia lor simbolul vitelului si al taurului.

Era Berbecului a fost introdusa de vechii greci, odata cu conceptul mitului lânii de aur. În era Berbecului, Abraham este pus în situatia de a-si sacrifica propriul fiu sau un miel.

Casa Pestilor este a 12 a zodie si este reprezentata de cei 12 apostoli ai lui Hristos. Cele patru evanghelii îl prezinta pe Iisus mergând peste ape, iar unii dintre apostolii Sai au fost pescari. Este apogeul minunilor facute de Iisus.

Erele astrologice

Apogeul lui Iuda începe odata cu zodia Leului si pâna la începutul zodiei Scorpionului, când Iuda este omorât. Erele astrologice reprezinta perioade de timp care determina schimbari majore în evolutia omenirii. Un ciclu complet al unei ere astrologice se numeste Marele An sau Anul Platonic.

Spre deosebire de semnele zodiacale care se succed în sensul invers acelor de ceas, erele astrologice se succed în sensul acelor de ceas. Fiecare semn zodiacal este asociat unui arhetip. Gemenii guverneaza mâinile, comunicarea. Este perioada în care în Mesopotamia a fost inventat scrisul.

Marele An care dureaza 25920 de ani este divizat în 12 ere astrologice care au o durata de 2160 de ani. Despre Era Varsatorului care va urma se spune ca omenirea îsi va regasi echilibrul, armonia.

tinerama.ro