duminică, martie 3, 2024
Fenomenul OZN

Roswell, un caz ce nu se vrea elucidat

Google si-a modificat logoul cand a marcat împlinirea a 66 de ani de la incidentul OZN de la Roswell, care ar fi fost locul prabusirii unei navete extraterestre reale.

Logo-ul Google – reprezentat sub forma unui joc animat – a fost unul interactiv si prezenta un extraterestru care aterizeaza pe Pamânt într-un OZN.

Extraterestrul putea fi directionat cu ajutorul cursorului prin ferma de la Roswell pentru a recupera partile care îi compuneau OZN-ul. Dupa ce recupereaza elementele componente ale OZN-ului, extraterestrul paraseste Pamântul.

Pe 8 iulie 1947, Roswell Army Air Field, biroul de informatii publice din Roswell, a emis un comunicat de presa în care a precizat ca personalul din compania 509th Bomb Group a recuperat o farfurie zburatoare prabusita în apropiere de o ferma din Roswell, ceea ce a marit interesul presei pentru acest subiect.

În incidentul OZN de la Roswell se presupune ca s-au recuperat resturi extraterestre, inclusiv cadavre extraterestre, de la un obiect neidentificat care s-a prabusit în apropiere de Roswell, statul New Mexico, SUA. De la sfârsitul anilor 1970, incidentul a fost subiectul unor controverse intense si al unor teorii ale conspiratiei cu privire la natura reala a obiectului care s-a prabusit.

Armata americana a sustinut întotdeauna ca în acest loc s-a prabusit un balon de cercetare top secret. Cu toate acestea, multi sustinatori ai teoriei OZN-urilor spun ca, de fapt, o nava extraterestra s-a prabusit si câteva cadavre au fost recuperate si ca apoi militarii au început o operatiune de musamalizare. Incidentul s-a transformat într-un fenomen foarte cunoscut în cultura populara, ceea ce face ca numele Roswell sa fie sinonim cu OZN-urile. Este, de altfel, pe primul loc într-un top al incidentelor cele mai mediatizate si controversate despre un presupus OZN.

În 2008, Edgar Mitchell, unul dintre reputatii astronauti care au luat parte la misiunea Apollo 14, a declarat într-un interviu pentru postul de radio american Kerrang! ca extraterestrii au contactat Pamântul de mai multe ori, dar ca NASA a ascuns acest lucru timp de 60 de ani, dupa cum informa la momentul respectiv thisislondon.co.uk.

Edgar Mitchell a fost pilotul modulului lunar în cadrul misiunii Apollo 14, care a avut loc în 1971, si, totodata, al saselea om care a pasit pe Luna.

Acesta a spus ca extraterestrii au contactat de mai multe ori Pamântul în timpul carierei sale la Agentia spatiala americana (NASA), însa acest lucru nu a fost facut public.

Mitchell, în vârsta de 77 de ani la momentul respectiv, a declarat ca surse din NASA care au avut contact cu extraterestrii i-au descris pe acestia drept niste fiinte „de înaltime mica, ce pareau bizare oamenilor”.

El a spus ca extraterestrii ar arata asa cum sunt cei descrisi în cultura populara, de înaltime mica, cu ochi si cap mari.

Mitchell a explicat ca tehnologia umana „nu este nici pe departe atât de sofisticata” ca a lor si ca, „daca ar fi fost ostili”, oamenii „ar fi disparut pâna acum”.

Mitchell, împreuna cu comandantul misiunii Apollo 14, Alan Shepard, detine recordul pentru cea mai lunga iesire pe Luna – 9 ore si 17 minute.

„Am fost destul de privilegiat încât sa aflu ca am fost vizitati si ca fenomenele OZN sunt reale, a spus Mitchell. „Am facut parte din cercurile militare si ale serviciilor secrete, care stiu ca, dincolo de ceea ce se cunoaste public, am fost vizitati. Citind ziarele recent, îmi dau seama ca s-a întâmplat chiar de mai multe ori”, a adaugat acesta.

Mitchell, doctor în aeronautica si astronautica, a mai spus, referitor la celebrul incident de la Roswell, în New Mexico, din 1947, ca a fost locul prabusirii unei navete extraterestre reale si ca fenomene similare sunt în curs de investigare.

Armata americana a sustinut întotdeauna ca în acest loc s-a prabusit un balon de cercetare top secret.

Oficialii NASA au reactionat rapid în urma interviului lui Mitchell printr-un purtator de cuvânt: „NASA nu se ocupa cu depistarea OZN-urilor. NASA nu este implicata în acoperirea urmelor de viata extraterestra de pe aceasta planeta sau din univers”. „Doctorul Mitchell este un mare american, dar nu îi împartasim opiniile despre acest subiect”, a adaugat purtatorul de cuvânt.

Aceasta nu este singura ipoteza despre incidentul de la Roswell.

În 2011, Annie Jacobsen a publicat „Area 51”, o carte ce se bazeaza pe interviurile efectuate de aceasta cu cercetatori si ingineri care au lucrat în Area 51 – baza secreta de testare din desertul Nevada.

Iata ce a dezvaluit Jacobsen în cartea „Area 51”, asa cum a relatat Descopera la vremea publicarii sale:

„Area 51”, cartea scrisa de Annie Jacobsen, se bazeaza pe interviurile efectuate de aceasta cu cercetatori si ingineri care au lucrat în Area 51 – baza secreta de testare din desertul Nevada.

Conform cartii, se respinge ideea unei invazii extraterestre si aduce în prim-plan teoria conform careia Stalin a fost inspirat de adaptarea radio a nuvelei, care a provocat isterie în întreaga America dupa difuzarea din 1938.

Potrivit „Area 51”, complotul a început dupa ce Uniunea Sovietica a confiscat din Germania un avion de tip „aripa zburatoare” (Horten Ho 229).

Dupa ce a facut experimente pe prizonierii de la Auschwitz, în urma razboiului, doctorul Joseph Mengele a fugit în America de Sud. Acolo se presupune ca a pus bazele unei echipe de „aviatori grotesti, de marimea unor copii”, în schimbul unui laborator oferit de sovietici în care acesta putea practica experimente în domeniul eugeniei.

Cartea precizeaza ca avionul care s-a prabusit în 1947 era plin cu copii ce aveau înfatisarea unor extraterestri, cu vârste cuprinse între 12 si 13 ani. Stalin voia ca acestia sa aterizeze în America pentru a cauza o isterie similara cu cea produsa în 1938 de adaptarea radiofonica a cartii lui Wells.

Avionul a fost pilotat de la distanta de un altul si s-a prabusit pe teritoriul New Mexico, iar americanii au musamalizat incidentul.

Sursa lui Jacobsen, un inginer pensionar care a lucrat la compania EG&G, societate ce se ocupa de cele mai sensibile proiecte ale guvernului american, a declarat ca a fost implicat în proiectul Area 51 începând cu anul 1978. „S-au descoperit corpuri în perimetru în care avionul s-a prabusit. Acestea nu erau de origine extraterestra. Nu erau nici macar aviatori. Erau cobai umani, neobisnuit de mici pentru niste piloti. Parerau a fi copii. Aveau pâna într-un metru jumatate înaltime” sustine Annie Jacobsen în cartea sa.

„Erau deformati într-un mod grotesc, fiecare dintre ei în aceeasi maniera. Aveau un cap neobisnuit de mare, iar forma ochilor era supradimensionata”, continua aceasta.

Doi dintre ei au fost descoperiti în coma, dar înca în viata.

Inginerilor de la EG&G li s-a precizat ca „privelistea pe care ar putea sa o vada, ar fi una socanta”. Documente declasificate arata ca agentii G2, serviciul de informatii al armatei americane, i-au cautat în toata Europa pe fratii Walter si Reimar Horten, inginerii care au proiectat naveta care s-a prabusit în New Mexico. Documentele se încheie în punctul în care acestia au fost gasiti si au recunoscut contactele cu autoritatile sovietice.

Surse: MediafaxDescopera

 

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum