Calatoria astrala, modul prin care ne proiectam intr-un plan superior

Calatoria astrala se produce în momentul în care spiritul se disociaza, voit sau nu, de corpul fizic. Conform studiilor, circa 10% din populatia mondiala a trait aceasta experienta, care permite sufletului sa exploreze alte dimensiuni.

Pentru a întelege conceptul de calatorie astrala, omul trebuie înteles în complexitatea sa. În momentele de spiritualitate, rezonam cu divinitatea si realizam ca în afara de trupul material, avem spirit si suflet.

Calatoria astrala studiata si experimentata

Din cele mai vechi timpuri, samanismului, daoismul, tantrismul tibetan si hindus au descris mai multe învelisuri subtile sub care se afla sufletul. În ultimul timp, aceste învelisuri au fost numite, corpul eteric, corpul astral, corpul mental inferior, corpul mental superior, corpul cauzal, corpul budic si corpul atomic.

De-a lungul timpului, multe personalitati au studiat lumea de dincolo si caile de acces catre o lume invizibila. Tot ceea ce se poate spune este ca planul astral este invizibil si infinit. În linii mari, planul astral este o dimensiune unde spiritualitatea atinge culmi de neînchipuit pentru lumea de azi.

Textele hinduse vorbesc despre extreme incredibile, despre niveluri de vibratii.

Cronica Akasha este o forma de stocare a informatiilor cu toate existentele si faptele fiintelor din planul astral si terestru.

La jumatatea secolului al XIX-lea, mesmeristii mentionau cazuri de clarviziune calatoare. În anul 1954, profesorul Hornell Hart facea diferenta intre experientele accidentale de evadare astrala si cele numite experiment în care o persoana si-a privit corpul.

În anul 1971, omul de afaceri Robert Monroe publica Journeys out of the Body care a devenit un vârf de lance în domeniu. La început, Monroe a fost înfricosat de calatoriile astrale. Mai târziu, a devenit dependent de extracorporalizari.

În general, femeile au o capacitate mult mai mare de a se extracorporaliza, fapt pus pe natura feminina Yin, receptiva prin definitie. Calatoria astrala începe printr-o stare intermediara asemanatoare celei de somn, persoana îsi poate observa chakrele din zona fruntii sau a crestetului capului.

Se iese din corp printr-o senzatie de raceala, prin asa-numitul cordon de argint care face legatura intre planul fizic si cel astral.

Scriitorul Ernest Hemingway povestea ca dupa ce a fost ranit de un obuz în timpul celui de al Doilea Razboi Mondial avea capacitatea de a se dematerializa si de a ajunge în locuri unde nu fusese niciodata, pe care le descria cu o precizie exceptionala.

Omul are trei zone ale constiintei

Capul este locul vietii intelectuale. Inima reactioneaza la sentimente prin raport la corpul astral si constiinta din bazin sau plex solar care este coordonata de instincte.

Voiajul astral este realizat de corpul astral. Constiinta paraseste corpul fizic si se îndreapta catre corpul astral.

Specialistii sustin ca aceasta calatorie astrala se întâmpla, în anumite momente:

  • Accident cu un soc violent sau boli deosebit de grave.
  • Stop cardiac cu moarte clinica temporara.
  • Consum de droguri.
  • Persoane aflate sub hipnoza.
  • Inducerea voluntara a unei stari de relaxare care va duce la voiajul astral.

Calatoria astrala

Deplasarea în spatiul astral se realizeaza cu viteza gândului. Corpul astral sau energetic este suprapus corpului fizic si este componenta cea mai sensibila la energia libera, emotii, imaginatie.

Planul astral face parte din planurile subtile, dincolo de lumea vizibila perceputa de simturile umane. Despre planul astral se spune ca este o realitate alterata, în sensul ca legile fizicii sunt inexistente.

Pe masura ce se accelereaza vibratiile corpului astral, calatoria se realizeaza în partea superioara a universului astral.

Corpul astral se poate deplasa în cele trei dimensiuni si în urmatoarea, numai daca vibratiile au acceleratia corespunzatoare. În planul astral superior se afla sufletele celor disparuti. Exista specialisti care sustin ca voiajul astral implica anumite temeri sau chiar o frica.

În primul rând, este vorba despre frica de necunoscut. Socul poate sa fie unul foarte puternic. Deplasarea corpului astral în universul astral poate crea instabilitate si anumite devieri comportamentale.

Calatoria astrala, modul prin care ne proiectam intr-un plan superior

În al doilea rând, este frica de a întâlni entitati nefaste. Emanuel Swedenborg a povestit ca a avut experiente care l-au traumatizat, întâlnirea cu diavolii, în voiajul sau astral.

Initiatii considera ca intermediar intre trupul fizic si constiinta este trupul astral. Corpul astral este vizibil sub forma unei aure colorate si poate fi vizualizata de cei care au cel de al treilea ochi deschis.

Se spune ca universul astral este cel de al doilea plan al existentei, deasupra sa fiind dimensiunea suprema, unde îsi au originea fortele divine. Survolam planul astral, noaptea în somn, când constiinta este decuplata.

Entitatile din planurile astrale

Entitatile care populeaza acest plan sunt de trei tipuri. Cele care sunt generate de emotii. O alta categorie este formata din paraziti sau larve astrale, care apar ca urmare a emotiilor negative. Acestea se fixeaza pe corpul astral si se hranesc cu energia acestuia. Cea de a treia categorie este formata din cochilii sau resturi ale sufletelor celor decedati, cu care cei cu puteri mediumice intra în contact.

Entitatile din aceasta dimensiune au evoluat în functie de stadiul lor de dezvoltare spirituala si transmit mesaje prin vibratii. Entitatile se hranesc cu emanatiile pasiunilor, sentimentelor pe care le-au declansat.

Calatoria sufletului dincolo de trup, de constrângerile universului fizic este o experienta coplesitoare. În toate culturile si religiile lumii exista marturii ale calatoriilor astrale. Multi experti sustin ca în timpul viselor calatorim inconstient în planul astral.

Calatoriile astrale atrag si riscuri

Calatoriile astrale comporta riscuri majore. Contactul cu entitatile care populeaza planul astral poate avea consecinte dramatice asupra psihicului. Din aceasta cauza, calugarii tibetani respecta cu sfintenie un anumit ritual practicat înainte de începerea calatoriei.

Planul astral a mai fost numit cea de a patra dimensiune si nu este creat din cele patru elemente ale realitatii. În aceasta dimensiune, trecutul, prezentul si viitorul coabiteaza. Exista numai spatiu, nu si timp, iar moartea este un nou început.

Calatoria astrala traita si explicata

Nicolas Fraisse are 30 de ani si este considerat ca fiind un tânar atipic. Aceasta poveste ciudata a început la vârsta de 7 ani, atunci când se afla la scoala. Era la ora de matematica si dintr-o data el s-a trezit în curtea casei sale unde si-a vazut câinii jucându-se.

Americanii au numit acest fenomen out of body, iesirea din corp. Timp de 10 ani, doi specialisti de la un institut din Geneva i-au urmarit evolutia. Multi au considerat ca Fraisse este un mincinos si ca un asemenea fenomen nu se poate produce. În momentul în care a descris ce se petrece în diverse locuri, unde el nu se afla fizic, oamenii l-au considerat un vrajitor, un ciudat.

A fost consultat de mai multi medici, parintii credeau ca are grave probleme de sanatate, printre care si nebunia, dar acestia au stabilit ca este perfect sanatos fizic si psihic.

La vârsta de 18 ani se muta la Paris unde îsi gasise de lucru. Din când în când, misteriosul fenomen de iesire din corp se produce si Fraisse ajungea la cimitirul unde era înmormântata bunica lui cu care avusese o relatie foarte apropiata. Depunea pe mormânt flori sau jucarii.

Lucrurile s-au dovedit reale. Fraisse se afla la sute de kilometri de mormântul bunicii si reusea sa ajunga în mod miraculos la mormânt. Parintii lui descopereau florile si jucariile pe mormântul bunicii, dupa ce în prealabil erau anuntati de fiul lor ca a facut o vizita în cimitir, în timp ce se afla la munca în Paris.

Specialistii elvetieni care au studiat acest caz au stabilit ca au de-a face cu fenomenul de decorporalizare. Constiinta nu este închisa în interiorul corpului. Ea calatoreste în locuri în care din punct de vedere fizic individul nu ajunge.

 

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: