marți, februarie 27, 2024
PsihologieStarea de veghe

Cateva sfaturi de la Anthony Hopkins

„Sa vezi lumea într-un bob de nisip, raiul într-o floare, sa tii infinitul în palma, si vesnicia sa o traiesti într-o ora, aceasta este viata!”
William Blake

,,Da drumul oamenilor care nu sunt pregatiti sa te iubeasca!

Acesta este cel mai greu lucru pe care va trebui sa-l faci în viata ta si va fi si cel mai important lucru.
Înceteaza sa porti discutii dificile cu oameni care nu vor sa se schimbe.
Înceteaza sa te prezinti persoanelor care nu au niciun interes în prezenta ta. Stiu ca instinctele tale sunt sa faci tot posibilul sa fii apreciat de cei din jur, dar este un impuls care îti fura timpul, energia, sanatatea mentala si fizica.
Când începi sa lupti pentru o viata cu bucurie, interes si angajament, nu toti vor fi gata sa te urmeze în acel loc.
Asta nu înseamna ca trebuie sa schimbi ceea ce esti, înseamna ca trebuie sa lasi sa plece oamenii care nu sunt pregatiti sa te însoteasca.
Daca esti exclus, insultat, uitat sau ignorat de oamenii carora le dedici timpul, nu iti faci o favoare continuând sa le oferi energia si viata ta.
Cu cât petreci mai mult timp încercând sa faci pe cineva, care nu te poate iubi, sa te iubeasca, cu atât mai mult timp pierzi lipsindu-te de posibilitatea acelei conexiuni cu altcineva.
Exista miliarde de oameni pe aceasta planeta si multi dintre ei te vor întâlni, la nivelul tau de interes si angajament.
Cu cât te implici mai mult cu oameni care te folosesc ca perna, optiune de fundal sau terapeut pentru recuperarea lor emotionala, cu atât scapi mai mult de comuniunea pe care o doresti.
Poate daca nu mai apari, nu te vor cauta. Poate daca încetezi sa mai încerci, relatia se va termina. Poate daca nu mai trimiti mesaje, telefonul tau va ramâne întunecat saptamâni întregi.
Asta nu înseamna ca ai stricat relatia. Inseamna ca singurul lucru care a sustinut-o a fost energia pe care doar tu ai dat-o. Aceasta nu este dragoste, este atasament. Se acorda sanse celor care nu merita!
Când o sa realizezi asta, o sa începi sa întelegi de ce esti atât de nerabdator sa pleci când îti petreci timpul cu oameni, în activitati, locuri sau situatii care nu îti priesc.
Vei începe sa realizezi ca cel mai important lucru pe care îl poti face pentru tine si pentru toti cei din jurul tau este sa îti protejezi energia mai înversunat decât pe orice altceva.
Fa din viata ta un paradis sigur, unde doar oamenii compatibili au voie.
Nu esti responsabil pentru salvarea nimanui. Nu esti responsabil pentru a îi convinge sa se îmbunatateasca. Nu e treaba ta sa existi pentru oameni si sa le dai viata ta!
Pentru ca daca te simti rau, daca te simti obligat, vei fi radacina tuturor problemelor tale din cauza insistentei tale, temându-te ca nu îti vor întoarce favorurile pe care le-ai acordat.
Singura ta obligatie este sa realizezi ca esti stapânul destinului tau si sa accepti dragostea pe care crezi ca o meriti.
Decide ca meriti o prietenie adevarata, angajament real si iubire completa cu oameni sanatosi si prosperi.
Aaa ca, asteapta sa vezi cât de mult începe sa se schimbe totul.”
– Sir Anthony Hopkins –

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum