miercuri, februarie 28, 2024
PsihologieStarea de veghe

Unde nu se afla fericirea?

Fericirea nu este in contul tau bancar.  Fericirea nu este pe unde ai cautat si peste tot pe unde esti tu.
Nu este in dulapul tau de haine, in subtirimea taliei sau in garaj. Nu cauta pe lista ta de invitati, sau lipsa acestei liste, fericirea nu tine socoteala de asta.
Fericirea nu cunoaste diferenta dintre pantofii la moda sezonul asta sau haina din sezonul trecut. Nu sta la prima clasa in drum spre Italia.
Fericirea nu vine cu portelanuri fine. Nu este marinata cu fileu sau inmuiata in ciocolata belgiana.
Fericirea nu poate numara cati te urmaresc pe Twitter, sau cu cine esti conectat pe LinkedIn. Nu a dat like noului tau status si nici nu ti-a analizat influenta.
Fericirea nu citeste niciodata postarea ta care a devenit virala. Nici nu a participat la ultima ta lansare de carte.
Fericirea nu paseste pe covorul rosu si nici nu inventeaza vreo tehnologie. Nu traieste in vile si cladiri cu multe etaje.
Fericirea nu verifica nici carnetul de note, notele la lucrarile de control sau daca ai trecut sau nu examenele.
Fericirea nu discrimineaza, concureaza sau are un pret mare: fericirea.
Faima, averea si prestigiul sunt teluri respectabile pentru supravietuirea materiala, dar ce se intampla cu cea spirituala?
Vei mai zambi dupa ce contractul este semnat? O sa razi mai mult cand o sa scapi de datorii? Te vei bucura de viata dupa ce ajungi la pensie?
Pe drumul catre succes, aminteste-ti sa o iei pe iesirile spre recunostinta, bucurie si dragoste.
Fericirea are nevoie doar de tine; nu de timp, nu de realizari, nu de bani. Are nevoie de tine pentru ca tu sa decizi chiar acum sa fii fericit cu ceea ce ai si cu stadiul la care te afli.
Fericirea persista in imbratisari si se strecoara in povestile spuse la culcare. Fericirea este cerneala cu care se scriu scrisorile de dragoste. Este sunetul rasului si caldura mainilor care se strang.
Fericirea este tacuta in timpul rasaritului si sclipirii de la apus. Este inima care ti se infioara in piept si pacea din mintea ta…( VIATA IN VERDE VIU )

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum