luni, decembrie 4, 2023
Teoria Conspiratiei

Companiile farmaceutice si dependenta de medicamente

Dependenta de medicamente genereaza miliarde de dolari anual pentru companiile farmaceutice 

Companiile farmaceutice se numara printre cele mai mari corporatii din lume si toti oamenii depind de medicamentele pe care le produc acestea ,de la aspirina si medicamente pentru raceala ,pana la tratamente pentru diabet si cancer.  O  relatie   simpla  bazata   pe  cerere  si oferta . Sau nu ?

Multi   cred  ca   aceste  companii  farmaceutice  sunt o  forta  malefica  in  sistemul   global  de sanatate ,care promoveaza consumul unor medicamente scumpe in detrimentul unor tratamente mai putin costisitoare .Informatiile privind fixarea artificiala a preturilor si practicile ilegale de marketing in care sunt implicati jucatori importanti din industrie reprezinta doar varful aisbergului .Acestea sunt activitati pe care companiile ,mai de voie mai de nevoie , le recunosc, amenzile reprezentand un pret mic fata de acoperirea de care se bucura prin plata lor .

conspiratia medicamentelor si companiile farmaceutice

Unii sustinatori ai teoriilor conspiratiei sugereaza ca industria medicamentelor controleaza toate sistemele de sanatate din lume si ca se foloseste de aceasta baza de putere fara precedent pentru a inlocui remediile naturale ,pentru care nu se pot obtine brevete ,cu alternative create in laborator ,ale caror preturi ridicate vin sa burduseasca buzunarele lor deja pline .Se zvoneste ca astfel de companii farmaceutice au suprimat sau intarzie dezvoltarea unor tratamente pentru cancer ,diabet, virusul HIV si alte  boli infectioase  virulente precum SARS ,care au provocat valuri de isterie in cursul ultimelor decenii .De ce au facut asta ? Sa fie oare pentru ca se tem de felul in care astfel de medicamente le-ar putea afecta profiturile ?

In paralel cu boicotarea descoperirilor ,se crede ca producatorii de medicamente fac eforturi si pentru a pastra incidenta crescuta a bolilor in societate .Asigurandu-se ca medicamentele lor nu ofera o vindecare a bolilor si , in unele cazuri ,genereaza noi tulpini ,ei isi garanteaza un flux  continuu de venituri .De ce ar vrea aceste companii de miliarde de dolari sa puna in pericol o activitate atat de profitabila ? Ce ar trebui sa credem despre presupusa emitere accidentala a unui set contaminat de tratamente pentru virusul gripei H1N1 care, de fapt ,  transmitea virusul ,de care este acuzata o companiei farmaceutica din SUA ? Este acesta  un exemplu al faptului ca mai multe imbolnaviri inseamna mai multi bani ?

teoria conspiratie -companiile farmaceutice

Conform unei teorii ,lacomia capitalista nu este singurul motiv din spatele acestei presupuse conspiratii ,totul facand parte dintr-un plan de a cuceri lumea.Aceasta perspectiva sugereaza ca oamenii care controleaza cele mai importante companii farmaceutice din lume fac parte   dintr-o grupare clandestina care intentioneaza sa instaleze un guvern mondial unic ,un stat fascist condus de o elita , a carei populatie s-ar supune necesitatilor rasei superioare . Raspandirea continua a bolilor ,indiferent ca sunt sau nu mortale , reprezinta un mijloc de finantare a acestei revolutii si o metoda de a mentine marea masa a populatiei intr-o stare de sclavie si incapabila sa ia atitudine .

surse : viata in verde viu  , Revista Magazin si Conspiracy Theories by  Jamie King

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: