Aurul nazistilor, unul din cele mai bine pastrate secrete ale istoriei

Congresul Mondial Evreiesc incearca sa ne convinga ca tone de aur furate de catre nazisti in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial sunt pastrate, si in prezent, in  Banca  Federala  din New York si in  Bank of England din Londra. Mai mult, organizatia pretinde ca este posibil ca o parte din acest aur sa fi fost obtinut prin topirea plombelor din dintii victimelor Holocaustului.

Acest lucru oribil este, de fapt, doar un aspect secundar al unei conspiratii mult mai tulburatoare, care implica bancile din Elvetia, despre care se crede ca au colaborat cu regimul nazist. Nazistii nu au invadat Elvetia, iar in schimb elvetienii au avut grija de comoara lor furata si patata cu sange.

Congresul Mondial Evreiesc a   luat aceasta situatie foarte in serios dupa    ce a   iesit   la iveala ca autoritatile din Zurich ascundeau relatari   despre   Holocaust scrise de victime evrei.  Ulterior, s-a aflat ca elvetienii nu doar au cooperat cu nazistii in timpul razboiului, ci, dupa terminarea lui, nici nu au returnat toata comoara nazista pe care o pastrasera in siguranta.

Ar fi socant pentru o tara care s-a pretins neutra sa coopereze cu nazistii, insa ar fi si mai ingrozitor daca s-ar descoperi sase tone din aurul nazistilor in Bank of England.

Un document al ambasadei americane din Paris afirma ca livrarea de catre Aliati, dupa razboi, a 8.307 ligouri de aur gasite intr-o mina de sare din Germania ar putea „reprezenta aur topit din plombe dentare” . Desi acest lucru nu demonstreaza in mod decisiv ca aurul nazistilor detinut de bancile Aliatilor provenea de la evreii ucisi, cu siguranta face posibila aceasta ipoteza.

O alta teorie sugereaza o legatura intre acest aur si Mafie. Conform acestei teorii , Charlie „Lucky” Luciano, un mafiot american specializat in traficul ilegal de alcool si in escrocherii cu pariuri, si-a trimis asociatul, pe Meyer Lansky, sa preia o parte din aurul nazistilor.  Lansky s-a deplasat in Elvetia si a organizat transferul  a peste 300 de milioane de $ in conturi elvetiene, bani pe care i-a spalat ulterior prin alte conturi, pana au ajuns in mainile sefilor sai certati cu legea. Se presupune ca acesti bani au ajutat Mafia sa-si consolideze pozitia, devenind astfel o forta de temut in randul organizatiilor infractionale. Faptul ca Lansky a furat acesti bani si i-a spalat ulterior nu a fost dovedit niciodata, dar este cert ca Mafia avea legaturi cu bancile elvetiene si detinea experienta necesara pentru a realiza o escrocherie de asemenea proportii.

Totodata, diverse informatii provenite din mediul serviciilor secrete americane au sustinut  ca Vaticanul a confiscat o parte din aurul nazistilor, in valoare de aproximativ 350 milioane de franci elvetieni, dintre care cel putin 200 de milioane, se crede,  sunt pastrate in seifuri bancare, la Vatican, in special sub forma de monede de aur.

Vaticanul neaga acest lucru, dar, daca este adevarat  ca au in pastrare aur patat cu sangele a milioane de oameni, acesta trebuie sa fie unul din cele mai bine pastrate secrete din lumea conspiratiilor.

In ce priveste bancile elvetiene, in cele din urma s-a cazut de acord asupra unei compensatii prin care au fost obligate sa plateasca aproximativ 1,25 de miliarde $, dar, dupa 50 de ani, aceste compensatii au venit prea tarziu pentru multi supravietuitori ai Holocaustului si pentru familiile lor.

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: