vineri, iulie 19, 2024
Enigmele istoriei

Amaru-Muru, poarta misterioasa catre o alta lume din Peru

Amaru-Muru este o destinatie misterioasa foarte putin cunoscuta. De fapt atat de putini oameni stiu despre ea, incat nu exista infrastructura pana acolo si, pe unele harti, nici macar nu este trecuta.

Amaru-Muru, poarta misterioasa catre o alta lume din Peru

Ce este Amaru-Muru?

O structura de piatra imensa cu o scobitura ce seamana cu o usa in ea, un fel de portal care impresioneaza prin aspectul sau enigmatic. Nu se stie  in ce scop a fost construita. Ansamblul in sine este mai vechi decat monumentele incasilor, fiind construit de civilizatiile preincase din acea zona.

Localnicii Quechuans, urmasii incasilor, povestesc ca aceasta poarta are o vechime imemorabila. Erich von Däniken, creatorul celebrului concept de „extraterestrii antici” si fanii literaturii SF spun ca aceasta este o „poarta catre stele”, o usa catre alte dimensiuni.

Descrierea Amaru-MuruAmaru-Muru, poarta misterioasa catre o alta lume din Peru php

Dimensiunea portii este de aproximativ 7X7 metri. Nu este o cladire, nu este nimic in interior sau in spatele portii, fiind sculptata intr-o stanca foarte solida.

Exista o gaura în poarta Aramu Muru. Seamana cu un orificiu cheie. Localnicii spun ca poarta se deschide numai la anumite persoane si numai la unele momente. Se crede ca o doar unei persoane intelepte  i se permite sa treaca prin poarta.

Legende si mituri legate de Amaru-Muru

Numele provine de la cel al unui preot, Amaru-Muru, care apartinea manastirii „Sapte Raze”

Legenda spune ca intr-o zi preotul fugea de la Tiahuanaco la Cuzco, incercand sa scape de conquistadorii spanioli. El transporta „Discul de Aur”, un important artefact incas, pe care incerca sa-l ascunda de urmaritorii sai. Conform legendei, el a disparut si nu a mai fost vazut vreodata…Legenda spune ca el a scapat trecand prin acest portal intr-o alta lume. Credinciosii spun ca doar oamenii speciali pot trece prin aceasta poarta.Amaru-Muru, poarta misterioasa catre o alta lume din Peru

Mitologia tesuta in jurul acestei porti ne duce cu gandul la filmele SF „Stargate” si „Back to the future”.

Miturile locale povestesc ca zeul Meru traieste in spatele portii, aceasta fiind o intrare in „Tempul iluminarii”. Poarta devine semitransparenta, cand apune soarele…

Localnicii cred ca daca cineva paseste în „cheia portii” si atinge rama  cu ambele palme, va avea viziuni pe loc. Ei spun ca  va putea vedea focul, auzi anumite melodii si chiar va patrunde cu ochii mintii prin tunelurile care ruleaza sub munte.

Unii oameni sustin ca au experimentat fenomene ciudate, iar altii relateaza ca au fost chiar dincolo de poarta, aceasta deschizandu-se pentru ei.

Multi dintre localnici se tem sa se apropie de Aramu Muru, deoarece unele evenimente din trecut i-au speriat.

Cum se ajunge acolo?

Regiunea  este numita „Valea Spiritelor”.
Aramu Muru este situat la nord de Chucuito în sudul Peru, nu departe de lacul Titicaca.amaru muru vazut de sus

Foarte putini oameni vin vreodata aici.
Cei mai multi dintre cei care vin pâna in  aceasta parte a statului Peru doresc sa vada Lacul Titicaca.

Zona nu are infrastructura turistica adecvata.Drumurile sunt proaste, nu exista hoteluri, foarte putine companii ofera excursii acolo. 
Cel mai bun mod de a ajunge este de a închiria  o masina din capitala Cuzco.

www.rediscovermachupicchu.com

 

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum