De la pantofii electronici la robotica vesela…
Traim într-o epoca în care progresele stiintei nu mai sunt liniare, ca acum 300 de ani, ci exponentiale. Totul se misca mai rapid, totul devine mai mic, dar mai performant. De la computerele cât blocul de acum o jumatate de secol am ajuns la microordinatoarele nu mai mari decât un pachet de tigari. De la telefoanele imense pe care parintii nostri le tineau cu doua mâini, la începuturile telefoniei mobile, am ajuns la telefoane liliputane, groase cât lama de cutit.
Iar inventiile si inovatiile nu înceteaza sa se produca. Unele sunt revolutionare, capabile sa ne schimbe viata din temelii, altele însa sunt ridicole, daca nu chiar de-a dreptul absurde. Ca mai exista oameni care vor sa reinventeze roata, apa calda si mersul pe jos, va veti lamuri în continuare, citind despre câteva dintre cele mai trasnite inventii ale anului pe cale sa se încheie.
Pantofii electronici
În ciuda faptului ca arata ca niste role de skate, aceste încaltari nu sunt doar pentru skating. Dimpotriva, sunt niste pantofi facuti pentru a merge, pur si simplu, cu ei pe strada. Inventatorul, un american, sustine ca e suficient sa îi încalti si ritmul mediu de mers va creste considerabil, ajungând la 15 km pe ora, fara ca purtatorul sa se simta mai obosit decât în cazul unui mers normal.

Centura de slabire
Firma franceza Emiota a lansat pe piata centura care te opreste din mâncat. Daca purtatorul se asaza la masa si înfuleca peste masura, centura, denumita „Belty”, se va largi singura, pâna când ajunge la un punct în care se blocheaza si începe sa emita semnale acustice, avertizându-l pe mâncau ca e cazul sa se opreasca.
Bratara pentru bronzat
Firma americana June are mare grija de sanatatea pielii, asa ca a lansat o bratara care sa ne spuna cât ne bronzam si când expunerea la soare devine periculoasa. Dispozitivul, care pare un diamant de mari dimensiuni atasat pe o curea de piele, functioneaza alaturi de o aplicatie de iPhone si spune fiecarui utilizator cât poate sta la Soare fara riscuri. Ea analizeaza temperatura, pozitia Soarelui, tipul de piele si alte date, iar în momentul când considera ca nivelul de ultraviolete este periculos, începe sa emita semnale sonore pâna când proprietarul se adaposteste la umbra.
Masajul ochilor
Urmatoarea inventie e dedicata celor care-si petrec foarte multe ore în fata computerului si de aceea se plâng mai mereu de oboseala oculara. Firma americana Breo le vine în ajutor cu un gadget care costa între 45 si 140 de dolari, dar care, ne asigura producatorii, nu trebuie sa lipseasca din geanta nici unui specialist în IT sau corporatist. De forma unei pernute late de catifea, maseurul electronic aplica presiune în mod diferit pe pleoape, declanseaza vibratii si caldura, pentru a calma cât mai mult ochii obositi.
Oxigen pentru nasuri fine
Daca aveti nas fin si buzunar gros, va puteti cumpara produsul O2CHAIR, un fel de scaun-minune pus la punct de compania Innovzen. Cu acest obiect acasa nici nu mai e nevoie sa mergeti la munte si sa va înghesuiti pe Valea Prahovei, pentru ca el emite cel mai ozonat aer cu putinta. Tot ce trebuie sa faceti este sa stati pe el cât mai relaxat si sa inspirati adânc oxigen curat. A, si mai trebuie ceva: sa scoateti din buzunar frumusica suma de 9.500 de dolari. Dai un ban, dar nu mai respiri noxe, nu?

Robotica vesela
Pentru oamenii singuri, tristi sau depresati, Toshiba a creat ChihiraAico, un robot având înfatisarea si marimea unei tinere atragatoare, care poate face conversatie pe absolut orice fel de subiect. Robotica spune si glume, poate distinge expresiile faciale umane si are permanent un zâmbet cald afisat pe chip. Specialistii sustin ca ar fi cea mai eficienta arma contra depresiei. Totul e sa va luati suficiente baterii!
Periuta-dentist
Compania franceza Kolibree a lansat anul acesta periuta de dinti inteligenta, care, daca e sa credem prospectul ei de prezentare, îi va lasa someri pe dentisti cât de curând… Periuta e conectata la Internet si, prin intermediul unei aplicatii de mobil spune fiecarui utilizator ce probleme dentare are, cum, când si unde trebuie sa se spele pe dinti, unde exista riscul aparitiei de carii. De asemenea, trasmite date despre starea gingiilor, despre existenta unui nivel ridicat de bacterii în cavitatea bucala si alte informatii, care sa-i permita utilizatorului sa ia masuri de protectie înainte de a ajunge pe mâna stomatologului.
sursa: Revista Magazin