vineri, aprilie 12, 2024
Fenomene stranii si paranormale

Legenda Omului Molie

Legenda Omului Molie (Mothman) este, fara îndoiala, una dintre cele mai stranii si mai bine documentate legende urbane din câte exista. Spre deosebire de alte relatari similare (Slenderman – personaj care practic a luat nastere în mediul online, Bloody Mary – una dintre primele legende urbane dar a carei veridicitate nu poate fi probata, monstrul din canalizarea orasului New York,etc…), legenda Omului Molie este sustinuta de nenumarate documente, cercetari, relatari ale martorilor oculari si chiar înregistrari audio.

Mothman, asa cum strania creatura a ajuns sa fie cunoscuta în Statele Unite, este una dintre cele mai ciudate aparitii raportate vreodata. Cazul, ramas nerezolvat, înca mai reprezinta un punct de interes pentru cei pasionati de paranormal.

O creatura maronie cu caracteristici umane

Întâmplarile si evenimentele legate de Mothman au început pe 12 noiembrie, 1966, lânga Clendenin, West Virginia. Cinci barbati se aflau în cimitirul local pregatind un mormânt pentru ceremonia de înmormântare programata pentru a doua zi. În timp ce sapau groapa, “ceva” pe care barbatii l-au descris ca pe “o creatura maronie cu caracteristici umane” s-a ridicat si a zburat dintr-un copac apropiat. Cei cinci au ramas socati. Nu parea sa fie o pasare, ci mai degraba un om cu aripi.

legenda omului molie

Mothman a fost descris ca fiind o fiinta bipeda, de aproximativ 2.5 – 3 metrii înaltime cu caracteristici umane. Creatura avea un corp masiv, însa parea sa poata zbura cu mare usurinta. Pielea era de o culoare maronie sau gri. Ochii erau mari, rosii, sclipitori si pozitionati foarte aproape de zona umerilor (creatura nu parea sa aiba gât). Mothman nu comunica direct, în schimb emitea niste zgomote înalte care au fost descrise ca fiind foarte asemanatoare cu “tipatul unei femei.”

Câteva zile mai târziu, Mothman avea sa socheze si sa îngrozeasca întreaga comunitate printr-o serie de aparitii succesive.

Mothman îngrozeste doua cupluri de tineri

În seara zilei de 15 noiembrie, doua perechi de tineri casatoriti au avut parte de o întâlnire terifianta cu ciudata creatura.

Pe când conduceau pe lânga o fabrica abandonata de TNT din Point Pleasant, West Virginia, tinerii au observat “doi ochi uriasi” atatati de “ceva ca un om dar mai mare, de aproximativ 2.5 – 3 m înaltime […] cu o pereche de aripi uriase strânse în jurul corpului.”

Cele doua cupluri de tineri dupa întâlnirea cu Mothman, 1967

În momentul în care creatura s-a îndreptat spre intrarea în fabrica, tinerii s-au speriat si au demarat în tromba. Câteva minute mai târziu, au observat aceeasi faptura asteptându-i pe marginea drumului. Îngrozit, soferul masinii a accelerat în încercarea de a scapa de urmaritor. Conform spuselor celor patru, desi masina rula cu aproximativ 150 de km/ora, “pasarea zbura pe lânga ei fara probleme.”

Tinerii au declarat în fata serifului Millard Halstead ca strania faptura i-a urmarit pe autostrada 62 pâna la iesirea din Point Pleasant, dupa care s-a facut nevazuta în noapte.

Dar asta nu a fost singura aparitie din noaptea de 15 noiembrie!

Urmatoarea întâlnire cu Mothman a fost una si mai bizara. În jurul orei 22:30, Newell Partridge, un constructor din Salem (oras situat la aproximativ 145 de kilometrii de Point Pleasant), se uita la televizor în propria sufragerie când intreaga casa s-a scufundat, brusc, în întuneric. Newell a declarat ca ecranul televizorului s-a umplut de forme si culori ciudate iar de afara a auzit un tipat strident, asemenea unui vaiet prelungit.legenda omului molie

Alertat de câinele sau, Bandit, Newell a luat o lanterna si a iesit pe veranda de unde a observat câinele latrând insistent în dreptul hambarului. În momentul în care barbatul a îndreptat lumina lanternei spre animal, a observat ceva ce avea sa-i înghete sângele în vene: doi ochi rosii, stralucitori îl priveau din întuneric.

Bandit, un excelent câine de vânatoare, s-a avântat de-a lungul curtii spre ciudata creatura. Extrem de speriat, Newell a încercat sa-si cheme câinele înapoi însa acesta s-a facut nevazut în noapte.

Câteva zile mai târziu, un ziar local a publicat povestea celor doua cupluri de tineri casatoriti. Unul dintre acestia, Roger Scarberry, a declarat pentru ziar ca în ziua urmatoare întâlnirii cu Mothman s-au întors la fabrica de TNT unde nu au gasit nimic în afara de cadavrul unui câine de talie mare.

Oamenii în negru

Point Pleasant a devenit rapid un centru fierbinte pentru cercetatori, investigatori, “vânatori de fantome” si pasionati de paranormal. Toti au navalit în zona în cautarea ciudatei creaturi.

Neobisnuita a fost venirea a doi barbati îmbracati în negru care au început sa chestioneze populatia locala. Martorii i-au descris ca având o piele maslinie, cu oarecare trasaturi asiatice. Barbatii erau îmbracati în costume de culoare neagra, purtau palarii de culoare neagra si ochelari de soare. Din relatarile celor care i-au întâlnit, hainele pareau a fi croite dintr-un material ciudat. Oamenii în negru au disparut din Point Pleasant la fel de brusc cum au aparut.

Zeii din vechime

Conform celebrului autor John Keel, omul a fost dintotdeauna conectat cu supernaturalul. Keel s-a facut remarcat datorita pozitiei sale în ceea ce priveste viata extraterestra si a faptului ca a încercat sa delimiteze fenomenele cu adevarat inexplicabile de “curentul OZN” în general.

Keel credea cu tarie în interventia “strainilor misteriosi” în viata unor mari figuri istorice precum Thomas Jefferson sau Malcolm X. Conform teoriilor sale, unii oameni, “cei alesi”, au ocazia sa simta prezenta “vechilor zei.” Acesti zei antici se pot înfatisa sub diferite forme: extraterestrii, demoni, îngeri, monstrii sau chiar fantome.mothman1_thumb[1]

Keel a devenit unul dintre principalii cronicari ai evenimentelor ce aveau sa fie asociate cu Mothman. Între noiembrie 1966 si noiembrie 1967, acesta a adunat nu mai putin de 100 de marturii de la cei care se întâlnisera cu strania creatura.

Prabusirea podului de peste raul Ohio

Pe data de 15 decembrie 1967, la ora 17:00, podul care facea legatura între Point Pleasant si Ohio s-a prabusit sub greutatea coloanei de masini care îl traversa. Zeci de vehicule au cazut în apele întunecate ale raului Ohio si 46 de oameni au murit.

În noaptea tragediei, o familie care locuia în apropierea fabricii abandonate de TNT a observat 12 lumini stranii pe cer. Luminile au “plutit” deasupra casei, dupa care s-au facut nevazute în padurea apropiata.

Foarte straniu este si faptul ca aparitiile lui Mothman au încetat imediat dupa prabusirea podului. În schimb, în jurul datei de 23 decembrie, un barbat îmbracat în negru, cu trasaturi asiatice, a intrat în oficiul postal din Point Pleasant. Barbatul nu s-a aratat interesat de prabusirea podului, a vrut însa sa afle mai multe despre luminile care au zburat deasupra localitatii în noaptea tragediei.

Cum angajatii nu au dorit sa discute cu el, omul a plecat. A vizitat însa casele a mai multor martori ai evenimentului. Din relatarile acestora, barbatul avea un accent ciudat, aproape mecanic. S-a prezentat a fi reporter al universitatii Cambridge, Ohio însa nu a stiut sa precizeze unde este situat pe harta orasul Columbus, Ohio, desi cele doua orase sunt despartite de doar câtiva kilometri.Despre_Omul_Molie3

Prevestitorii dezastrelor

John Keel descria Point Pleasant ca pe o zona “fereastra,” un loc marcat de perioade întregi de activitate paranormala extrem de intensa. Prabusirea podului peste raul Ohio nu poate fi atribuita fenomenelor paranormale, însa Keel credea ca atât aparitia Omului Molie, cât si a straniilor lumini pe cer, s-a vrut a fi un semnal de alarma pentru locuitorii din Point Pleasant.

Evenimente similare s-au petrecut si înainte. Un bun exemplu sunt terifiantele întâmplari din Cornstalk din anii 1770… Indiferent daca Mothman a fost sau nu un prevestitor al tragicului eveniment, Omul Molie va ramâne una dintre cele mai stranii si mai bine documentate aparitii paranormale din Statele Unite.

www.prairieghosts.com

http://clubenigma.ro/legende-urbane-mothman/

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum