De ce barbatii aleg unele femei si le ignora pe altele

De ce un barbat este gata sa fie cu o anumita femeie, iar cu alta nu este? Iata o intrebare care m-a framantat mult timp in tinerete. Nu incerc sa dau sfaturi si nici nu ma cred stapanul adevarului absolut…

Raspunsul la aceasta întrebare este foarte simplu, daca analizam situatia, fara emotii inutile, mistica si fara a face referire la istorie.

Mama mea i-a spus, odata, unei prietene, care dorea sa se casatoreasca si nu reusea sa gaseasca omul potrivit:  „Sotia este un sprijin, nu o povara. Ce fel de sprijin vei oferi tu? Esti doar o povara. Din acest motiv nimeni nu vrea sa fie cu tine. Cine are nevoie de o povara în plus?”

E un raspuns la care nimeni nu se astepta, dar ce sa faci? Viata este imprevizibila.:)

Trebuie sa accentuez de la început: „garantiile ti le poate oferi doar polita de asigurare”.

Cu alte cuvinte, reteta „cum sa mentii pentru totdeauna un barbat lânga tine” nu o cunosc si nimeni nu o cunoaste. Planul ar putea sa nu functioneze, circumstantele pot sa nu evolueze asa cum îti doresti, iar fericirea poate sa întârzie.

Deci, de ce barbatii aleg o femeie si trec indiferent pe lânga celelalte? Sunt doua reguli simple – si ambele importante.

Cuvintele mamei au o mare doza de adevar. Dupa perioada tineretii, când în loc de creier, gândeau hormonii, un barbat normal, brusc, afla ca nu are nevoie de o femeie. Nu ca nu ar avea deloc nevoie de femeie, însa realizeaza ca nu ele sunt principala tinta în viata lui. Sa faca un proiect artistic, sa câstige un maraton sau sa devina director general – sunt tinte mai interesante decât sa capteze atentia unei femei frumoase.

La un moment dat, barbatul realizeaza ca succesul în viata nu depinde de lungimea unghiilor alesei sale sau de cât de gustoasa este ciorba. Ca atunci când are de ales între o carte si o femeie nu prea desteapta, este mai usor sa alegi o carte, din punct de vedere economic.

Sa traiesti fara sex este posibil, însa,  iata,  fara bani, prieteni sau muzica preferata – imposibil.

Necesitatea permanenta de a fi sustinut de o femeie, de a primi permisiunea ei, de a fi acceptat sunt simptomele unui barbat slab. Un fustangiu este, de cele mai multe ori, un las. Din acest motiv va încerca sa demonstreze tuturor ca el este cineva.  Un barbat normal nu va avea nevoie de femeie în acest fel.

Te rog sa retii faptul ca fraza „am nevoie de tine” este folosita de barbatii care tind sa devina obsedati, dependenti de o femeie. Cel mai probabil vei realiza in final ca el nu are nevoie de tine, ci de o mama care sa îi fie aproape si sa îi aprobe fiecare pas.

Desigur este mai bine atunci când un barbat are alaturi o femeie. O femeie corecta. In schimb, prioritatile unui barbat ar trebui sa fie altele. Nu pentru ca femeile sunt mai rele decât barbatii, mai prostute sau mai slabe. Nu. Pur si simplu asa este construita lumea.

Si pâna la urma este clar un singur lucru: odata ce o femeie va înceta vânatoarea de barbati, va înceta sa mai sufere ca nu are destula atentie, dar va avea grija de ea.

In privinta casatoriei, daca va avea o atitudine pur tehnica, toate problemele din viata ei personala se vor rezolva. Un pic de frumusete si gândire agera sunt suficiente pentru a-ti atinge telul ca femeie.

Prima regula este cea mai importanta – nu împiedica barbatul sa-si îndeplineasca sarcinile. Fii o parte a lor. Nu fi o povara. Nu trebuie sa fii antrenor la sala de forta sau sa fii contabil la compania lui – cel mai important si cel mai bine – sa-l sustii si sa-l inspiri.

Cea de-a doua regula contravine primei. Fii tu însuti. Implica-te in chestiune dar, nu te dedica cu tot sufletul. Nu încerca sa duci un joc care va avea un rezultat neasteptat. Asemenea jocuri nu au finaluri fericite.

Altfel spus: un alcoolic niciodata nu o va parasi pe femeia care s-a angajat sa îi fie salvatoare, iar un fustangiu nu va pleca niciodata de la femeia care închide ochii la aventurile lui.

Însa daca tu vei încerca sa intri pe sub pielea lui, vei încerca sa te schimbi, un barbat normal va simti acest lucru si imediat va face tot posibilul pentru a scapa de o asemenea relatie care, de altfel, nu se va încheia fericit.

Pentru ca un om sanatos la cap si la suflet, indiferent de sex, simte diferenta între o relatie sincera si una fictiva. Un om are nevoie de alt om, nu de un actor care sa joace un anumit rol social.

Un om viu trebuie sa se dezvolte. Pentru acest lucru pretul este mare. De aceea o relatie puternica nu este intotdeauna stabila. Daca vei trece peste toate acestea, vei avea sansa sa ai alaturi o persoana care sa te iubeasca

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: