miercuri, iulie 24, 2024
Starea de veghe

Obiceiuri care iti aduc saracia

Cercetatorii au stabilit care sunt obiceiurile proaste care-ti „programeaza” saracia. Unele dintre ele au o influenta mare asupra starii fizice a creierului, influentandu-ti viata, decisiv. 

Acestea sunt obiceiurile de care ar fi bine sa te tii departe, sa le excluzi din viata ta, sa le ignori, sa faci orice altceva pentru a scapa de ele pentru ca îti creeaza doar neplaceri:

 Obiceiul de a cere compatimire

Primele semne ale saraciei apar atunci când începi sa te plângi prea des de soarta nefericita pe care o ai si ceri compatimirea celor din jur. Nu ai silueta potrivita, nu ai salariul dorit, nu ai studiile pe care ti le-ai dorit, nu ai casa pe care o visezi, nu e vremea dorita, nu e nimic – totul, absolut totul din jurul tau îti pare a fi un motiv bun pentru a cere mila si compatimire pentru viata pe care o ai si pentru cât de nenorocit esti.

Mai mult decât atât, oamenii care obisnuiesc sa se plânga mereu, îsi pierd atentia celor din jur. Poate sa-ti fie mila de cineva la nesfârsit, dar si acel cineva trebuie sa faca ceva pentru a-si schimba viata. Autocompatimirea – e cea mai buna solutie pentru a obtine un serviciu slab platit si o viata gri.

Obiceiul de a face economii din orice

Daca primul lucru pe care îl faci atunci când mergi într-un magazin este sa cauti sectorul cu reduceri, daca crezi ca colegii tai au un salariu mai mare, lucrând mai putin si daca niciodata nimanui nu îi împrumuti bani, nu lasi chelnerului bacsis, mai mult decât atât, nu vrei sa ai un copil din cauza salariului pe care îl ai – cel mai probabil, obiceiurile care te duc la saracire sunt deja în sângele tau.

Analistii spun ca intentia spre o economisire totala – e un semn al unei griji irationale, iar asta demonstreaza ca individul nu are o balanta între venit si cheltuieli. Un om care are venituri bune este gata sa plateasca pentru lucruri cu pretul lor adevarat. Mai mult decât atât, este gata sa plateasca pentru munca altuia  si asta asteapta de la altii.

Obiceiul de a-i analiza pe toti „prin bani”

Doar oamenii care s-au auto-programat la saracie, considera ca fericit poti sa fi doar daca ai un salariu cu multe zerouri. Ei mai considera ca nu te poti bucura de viata daca nu ai haine scumpe, o vila si o masina de lux. Sociologii declara ca la întrebarea „Ce ai nevoie pentru a fi fericit?”, doar oamenii saraci încep sa enumere bunuri materiale.

Oamenii cu venituri mari enumera dragostea adevarata si prietenia. Iar bogatia lor nu se afla în contul din banca. Potrivit lor, bogati sunt cei care atrag banii, care creeaza idei pentru business din nimic. Un om cu adevarat de succes nu depinde de cât de mare este sacul sau cu aur.

Obiceiul de a intra în panica atunci când se termina banii

Când doar la gândul ca ai putea sa fii demis, pulsul tau creste, acesta poate fi un semn ca deja începi sa te pregatesti de saracie. Oamenii bogati nu pun accentul pe bani – azi au bani, mâine nu. Si asa de fiecare data.

Obiceiul de a cheltui mai mult decât câstigi

Ai doua locuri de munca dar banii oricum nu-ti ajung? Ar fi timpul sa schimbi ceva! Daca o persoana nu vede diferenta dintre un credit si altul, atunci cu siguranta, bogat nu va fi vreodata.

Obiceiul de a face o munca care nu-ti place

Daca nu eu, atunci cine? Psihologii afirma ca oamenii care de obicei fac lucruri care nu le plac – potential sunt pregatiti pentru insuccese si saracie. Cauza acesteia este sentimentul care apare din cauza faptului ca trebuie sa faca lucruri care nu le plac. Prin urmare, fa doar ceea ce îti place, pentru a primi o placere dubla.

Obiceiul de a sta departe de rude/familie

Cei mai buni ghinionisti sunt cei care se îndeparteaza de familie. „De ce trebuie sa-mi sun soacra? Are nevoie, sa ma sune…”, „Tata, îti amintesti când m-ai certat de fata cu toti vecinii? Atunci aveam doar patru ani, dar eu nu am uitat…”

Sa-ti spun un secret: toti oamenii bogati au o trasatura comuna – familia este cea mai mare bogatie a lor. Deoarece doar aici poti gasi sustinere, liniste si întelegere atunci când în viata de zi cu zi e o adevarata criza. Gândeste-te la asta…  

Sursa

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum