vineri, iulie 19, 2024
Misterele umanitatii

Piramidele din Antarctica intre adevar si fictiune

Planeta noastra geme de relicve si monumente care dovedesc ca Pamântul a fost odinioara populat de civilizatii extrem de avansate, despre care astazi nu stim mai nimic. O posibila dovada în plus: o piramida acoperita de gheata, care a fost descoperita în Antarctica.

Este posibila o explicatie pentru aceasta situatie si, la cum arata lucrurile, s-ar parea ca pe Pamânt au mai existat civilizatii avansate cu mult înainte de a noastra.

Antarctida este acum un pustiu înghetat, dar nu a fost asa întotdeauna. A ajuns în pozitia actuala datorita miscarii placilor tectonice, apropiindu-se tot mai mult, cu câtiva centimetri pe an, de Polul Sud geografic.

În urma cu milioane de ani, clima Antarcticii era mult mai calda, pentru ca se afla mai aproape de ecuator. Aceasta nu este o speculatie, ci este un fapt dovedit stiintific, sustinut de mai multe descoperiri.

În urma cu câtiva ani, o expeditie a British Antarctic Survey a descoperit dovezi ca temperatura în regiunea era foarte diferita în trecutul îndepartat. Potrivit dr. Vanessa Bowman, „în urma cu o suta de milioane de ani, Antarctica era acoperita cu paduri similare celor din Noua Zeelanda a zilelor noastre.”

O alta expeditie – organizata de NASA si din care au facut parte 11 organizatii de stiinta – a descoperit polen si forme de viata microbiana „inexplicabile” în adâncurile Lacului Vida, sub stratul de gheata de peste 20 de metri.

Microbii prosperasera în izolare timp de milioane de ani, iar cercetatorii cred ca acestia sunt urmasii unor colonii de microorganismele care au trait într-o clima mult mai calda.

Piramidele din Antarctica

Chiar si cu tehnologia zilelor noastre, construirea de piramide atât de mari precum cele din Antarctica ar fi aproape imposibila. Acestea ridica pur si simplu prea multe probleme legate de tehnica si logistica necesare unui astfel de proiect.

Iar daca construirea lor a fost posibila, atunci acest proiect trebuie sa se fi desfasurat în trecut, când conditiile de clima o permiteau.

Aici se deschide Cutia-Pandorei… Continentul a fost locuibil doar în trecutul îndepartat, însa stiinta ne „aminteste” ca roata a fost inventata abia acum 6.000 de ani. De asemenea, ni se spune ca omul a descoperit focul în urma cu 125.000 de ani. Asadar, unde – în tot acest tablou – mai intra si piramidele din Antarctica?

Sunt ele dovada unei civilizatii stravechi avansate sau trebuie sa ne fortam pâna la absurd limitele imaginatiei si sa le consideram dovada a calatoriilor în timp sau alte „inventii” specifice filmelor SF? Agatati de credinte depasite, vom ajunge sa „ne doara mintea”, la propriu.

Nu e greu deloc sa vezi si sa accepti ca nu am fost primii pe Pamânt si ca, probabil, nu vom fi nici ultimii.

Putem, oare, sa vedem imaginea de ansamblu?

O echipa de exploratori sustine ca au descoperit dovezi ale existentei a cel putin trei piramide antice realizate de om în Antarctica.

În mod uimitor, o echipa de cercetatori sustine ca au descoperit dovezi ale mai multor piramide antice pe continentul acoperit de gheata al Antarcticii. Pâna acum, echipa nu a facut publice prea multe detalii legate de descoperirea lor, desi câteva fotografii au fost lansate pe Internet.

Fiecare dintre noi va analiza si va judeca imaginile, însa potrivit specialistilor, fotografiile sunt deosebit de intrigante si necesita o cercetare mai amanuntita.

În afara de aceste imagini, echipa a ramas destul de tacuta în ceea ce priveste descoperirea lor.

Potrivit unor surse din interiorul echipei de cercetare, aceasta este formata din 8 exploratori din SUA si din câteva tari europene. Doua dintre structurile piramidelor au fost descoperite la aproximativ 16 kilometri spre interiorul platformei înghetate, în timp ce a treia structura este mult mai aproape de litoral.

Se pare ca oamenii de stiinta planuiesc o expeditie în urma careia sa ajunga la cel putin una din aceste structuri pentru a determina daca acestea sunt naturale sau artificiale. Nu s-a oferit nici un interval de timp referitor la momentul începerii expeditiei.

Asadar, este oare posibil sa fim aproape de a face una din cele mai mari descoperiri arheologice ale istoriei sau aceste structuri nu sunt altceva decât niste formatiuni naturale?

Oamenii de stiinta nu vor sa admita ca acele structuri ar fi artificiale si afirma ca piramida misterioasa este de fapt doar un munte.

,,Piramida’‘ a fost descoperita în timpul expeditiei britanice din anii 1910-1913. A fost tinuta secret, prin utilizarea poreclei de ,,Piramida” , nume care a fost utilizat pe tot parcursul obsevatiilor geologice. Geologii se considerau isteti atunci, dar nu si-au imaginat ca la 100 de ani oamenii vor sustine ca muntele este cu adevarat o piramida creata de o civilizatie secreta. 

,,Formatiuniile de tip piramida sunt localizate în muntii Ellsworth, care este un lant muntos cu o lungime de 400 de kilometri. Crestele sunt formate din roci, iar aceasta s-a format sub aceasta structura,” a declarat Dr. Mitch Darcy, geolog în cadrul Centrului de Cercetare German din Potsdam.

,,Nu este o forma complicata. Prin definitie, este un nunatak, o formatiune de roci aflata deasuprea unui ghetar sau unui strat de gheata. Acesta are forma unei piramide, însa nu este construita de oameni,” a adaugat el.

Oare cine spune adevarul?

sursa: financiarul.ro

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum