Noi descoperiri in Liniile Nazca.Intre misticism si mister --- Un puzzle durabil  --- Un labirint intortocheat --- Semnificatii spirituale sau ritualice?"/>
joi, decembrie 7, 2023
Enigmele istoriei

Noi descoperiri in Liniile Nazca

Noi descoperiri in Liniile Nazca.Intre misticism si mister

Un labirint de dimensiuni mari s-a descoperit in mijlocul celebrelor si misterioaselor Linii Nazca ,in urma celui mai recent si mai detaliat studiu care s-a realizat vreodata despre enigmaticile gravuri din desertul peruvian .Creat cu circa 1200-1900 de ani in urma si ascuns in peisajul plat ,intesat cu desene misterioase si interesante ,labirintul a fost identificat dupa lungi investigatii . ( vezi si https://www.mixdecultura.ro/2013/01/liniile-nazca/)

Noi descoperiri in Liniile Nazca

Un puzzle durabil 

„Strabatand teritoriul ,doar calea care  ti se deschide in fata ochilor este vizibila „,avea sa sustina Clive Ruggles ,de la Facultatea de Arheologie si Istorie Antica ,din cadrul Universitatii Leicester ,Marea Britanie .Profesorul Ruggles ,imrepuna cu profesorul Nicholas Saunders ,de la Facultatea de Arheologie si Antropologie a Universitatii din Bristol ,au parcurs mai mult de 1200 de kilometri prin desert ,urmarind  cu deosebita atentie liniile si figurile geometrice care au fost gravate cu mare precizie ,intre anii 100 si 800 d.Hr . de populatiile Nazca.

liniile Nazca din peru

Populatiile Nazca s-au dezvoltat pe teritoriul actualului stat Peru ,intre secolul I si secolul al VIII -lea d.Hr. ,alunecand apoi in uitare  in perioada de inflorire a marelui imperiu ,cel al incasilor ,care s-a axat pe o existenta violenta si dominanta.

Un labirint intortocheat

Descoperit prima oara de profesorul Clive Ruggles ,dupa ce a petrecut cateva zile in desertul peruvian ,labirintul se afla in mijlocul zonei studiate .Domnia sa a precizat ca singura cale de a deveni constienti de labirint este de a-l parcurge pe jos ,pe cei 3,3 kilometri lungime .Labirintul are 15 colturi ,care il poarta pe calator pana in dreptul unei movile ,apropiindu-l si indepartandu-l de aceasta de mai multe ori .Dupa ce se mai face o curba si alte doua intoarceri ,se intra pe un drum in spirala ,care se afla,daca ai merge in linie dreapta ,la doar 60 de metri de punctul de plecare ,intreaga plimbare durand aproximativ o ora.

labirintul din Nazca

Desi marginile labirintului sunt bine conservate ,nu exista nici o modalitate prin care sa se descifreze semnificatia structurii si a modului in care a fost folosit .Totusi ,pagubele minime pe care le-au suferit pietrele din drum indica faptul ca oamenii paseau cu mare grija si ca pelerinii ,care treceau periodic pe aici ,evitau sa treaca prin labirint ,urmand alt traseu ,extrem de dificil ,in calatoriile lor spirituale .Logica fireasca ne determina sa credem ca acest traseu era rezervat zeilor Nazca.

Labirintul de la NAZCA

Probabil labirintul a fost construit in jurul anului 500 d .Hr . Spre deosebire de celelate desene ,acesta a fost construit pentru a fi strabatut pe jos!!!De la sol micul labirint este vizibil in timp ce-l parcurgi .Din aer este greu de recunoscut fiind perfect integrat in peisaj.

Semnificatii spirituale sau ritualice?

Recunoscute doar din aer ,liniile geometrice ,desenele si imaginile de mamifere si pasari ,unele de pana la 275 de metri lungime ,au fost o sursa de mister inca de la descoperirea lor ,care s-a petrecut cu aproape un secol in urma .

NAZCA

Liniile Nazca acopera 1036 kilometri patrati !!!!de desert si au primit diferite conotatii de-a lungul timpului : de la reprezentari ale constelatiilor la ritualuri menite obtinerii ploilor ,de la calendare stravechi la piste de aterizare pentru navele extraterestrilor .

The Allien from Nazca

Cei doi profesori ,despre care am pomenit in acest articol, au ajuns la concluzia ca aceste cai transdesertice meandrate si extrem de uzate au fost create ,probabil ,in scopuri functionale.Aceste noi descoperiri in Liniile Nazca determina lumea stiintifica si mai ales pe istorici sa mearga mai departe in rezolvarea enigmelor acestei civilizatii necunoscute.

 

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d