miercuri, iulie 24, 2024
Misterele umanitatii

Sculpturile misterioase din padurea tropicala australiana

Sculpturile misterioase ale lui william Ricketts

Misterioasele sculpturi din padurea tropicala australiana (FOTO)
 

Ascunse adanc in padurile tropicale ale Australiei, sculpturile in lut ale lui William Ricketts exprima stransa comuniune dintre indigeni si natura.

Nascut in 1898, William Ricketts a fost un priceput sculptor si olar australian care a dezvoltat o puternica legatura spirituala cu bastinasii din Australia Centrala. Timpul petrecut in sanul acestor triburi, intre 1949 si 1960, i-a inspirat lucrarile din Sanctuarul Lutului, cunoscut acum sub denumirea de Sanctuarul William Ricketts.

Cele 92 de sculpturi complexe in ceramica, dispuse de-a lungul mai multor poteci, par a se contopi cu flora inconjuratoare, creand impresia dalturirii lor direct in copaci si exprimand foarte plastic conexiunea simbiotica dintre bastinasi si natura. Modelat ca un loc unde spiritul uman se contopeste cu natura, Sanctuarul William Ricketts inspira pe oricine sa protejeze lumea vie in loc sa o exploateze.

William Ricketts si-a petrecut cea mai mare parte din existenta in acest sanctuar, localizat pe Muntele Dandenong, in apropiere de Olinda, unde a si decedat in 1993, la varsta de 94 de ani.

sursa : descopera.ro

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum