Apa, miracolul vietii

Apa, un cuvant atat de banal, un lucru atat de obisnuit pentru foarte multi dintre noi, apa, ramane un mister. Iar in ciuda multelor studii si cercetari care s-au facut in ultimii ani, nu am reusit inca sa intelegem ce este cu adevarat apa. Nimeni nu a reusit sa inteleaga de ce apa isi creste densitatea la temperaturi scazute, in comparatie cu restul lichidelor care nu se comporta astfel si se contracta cand e rece .

De ce apa este singura substanta de pe pamant care exista in 3 stari?

De ce are cea mai mare tensiune de suprafata?

De ce este cel mai puternic solvent de pe pamant?

Cum, impotriva legii gravitatiei, apa poate urca prin trunchiul copacilor foarte inalti?

Apa intr-o samanta ajunge la 400 de atmosfere la momentul germinarii, acesta fiind si motivul pentru care o planta poate creste prin asfalt fara probleme.

Fiecare samanta, fiecare embrion isi incepe viata in mod exclusiv in apa.

apa este miracolul vietiiCreierul este 85% apa. Omul in functie de varsta sa este intre 65%-90% apa. Planeta noastra contine 80% apa.

Cercetarile din ultima vreme ne-au dus insa spre o concluzie logica.

O substanta ce da viata plantelor, animalelor si omului trebuie sa aiba viata la randul ei. Pe Pamant viata este dependenta de apa. Deci am putea spune fara sa ne ascundem ca APA=VIATA, sau mai simplu, apa are viata. Dar nu numai ca are viata, s-a descoperit chiar ca apa are memorie. Apa inregistreaza tot ce se intampla in spatiul prin care ea calatoreste, iar in functie de toate aceste acumulari, apa isi schimba structura.

Multa vreme cercetatorii nu au spart “codul” apei datorita faptului ca erau legati de observarea compozitiei chimice. Insa nu compozitia este importanta ci structura.

Din punct de vedere al compozitiei apa este toata si peste tot la fel, din punct de vedere al structurii apa este peste tot diferita.

Oamenii de stiinta sustin ca structura apei din interiorul corpului nostru este identica cu cea din zona in care ne-am nascut. Acest lucru face ca expresia “patria mama” sa nu mai aibe doar o insemnatate poetica si explica de ce pentru multi dintre noi dorul de tara si bucuria reintoarcerii “acasa” sunt sentimente de multe ori de nedescris sau de neinteles.

In nici un loc din lume apa nu e la fel.

Apa strabate solul, astfel absorbind informatii legate de caracteristicile biologice si energetice specifice fiecarui loc in parte, informatii pe care noi la randul nostru, locuitori ale anumitor “pamanturi” le avem impregnate in ADN-ul nostru.

Apa are sentimente

In 1995, doctorul Emoto Masaru a fost primul care a reusit sa observe raspunsul apei la muzica.

In laboratorul sau, apa a fost supusa mai multor genuri de muzica, iar dupa fiecare sesiune de auditii, aceasta a fost inghetata instantaneu, ceea ce a permis observarea sub microscop a cristalelor formate de apa in acest proces.

Muzica precum cea a lui Bach, Mozart, Beethoven a format cristale frumoase, armonioase. Muzica precum heavy metal a format cristale urate, nedefinite.apa are sentimente

Un alt experiment interesant facut de doctorul Masaru, a fost cel legat de paharele cu orez.

Astfel, doctorul Masaru a luat 3 pahare in care a pus orez si peste care a turnat apa. Apoi timp de o luna, in fiecare zi, unui pahar i-a spus “multumesc, te iubesc”, altui pahar i-a spus “esti un idiot, te urasc”, iar pe al treilea l-a ignorat total.

Dupa o luna, orezul din paharul caruia i s-a multumit, fermenta si dadea un miros placut. Orezul din paharul caruia i s-a vorbit urat se innegrise. Iar orezul din paharul ignorat mucegaise.

Este o lectie importanta pe care trebuie sa o invatam din acest experiment, anume ca indiferenta este cea mai distructiva.

Avand in vedere ca suntem in marea noastra parte formati din apa, gandurile, sentimentele noastre ii influenteaza in mod direct pe cei din jurul nostru.

Ganditi-va in special la copii. Felul in care interactionam cu ei este decisiv pentru modul in care acestia se vor dezvolta. Daca ii ignoram sau le vorbim urat, in interiorul lor vor avea soarta paharelor cu orez.

Din practica stim cu totii ca sentimente precum ura, furia, invidia chiar plictiseala nu numai ca exercita o influenta negativa asupra altor oameni, dar ne influenteaza si pe noi.

Este logic sa gandim ca toate sentimentele si gandurile negative pe care le avem si pe care le proiectam asupra altora, ne afecteaza in primul rand pe noi si apa din noi. Avand in vedere ca suntem intre 65% si 90% apa, este normal ca sa ne poluam in mod direct si in primul rand apa din noi si implicit propriul corp, starea de spirit si sanatatea.

Tot Universul este interconectat. Tot universul functioneaza ca UNUL. Iar ceea ce face fiecare dintre noi, influenteaza tot ce exista in acest univers. Principalul element prin care se creaza toate aceste legaturi si toate aceste schimburi de informatie este apa.

In alte experimente s-a observat ca daca proiectam simple sentimente asupra apei, aceasta isi schimba structura si energia. Astfel dragostea creste energia apei si o stabilizeaza in timp ce sentimentele negative reduc energia apei si produc schimbari radicale.

S-a observat de asemenea ca apa structurata face legumele sa cresca mai repede si sa aibe mai multi nutrienti. Se foloseste cu 20% mai putina apa fara ingrasamant la plante. La fel de important s-a observat ca apa poate fi folosita pe post de combustibil, cercetatorii chinezi inventand un motor care functioneaza cu 80% motorina si 20% apa structurata. Acest motor polueaza mai putin si are un consum mult mai scazut.

apa ,miracolul vietiiCea mai buna apa

Ca si pentru orice altceva, cel mai bun fabricant de apa este natura. Cea mai buna apa este apa de izvor.

Izvoarele nepoluate si care nu au un reziduu ridicat de minerale (sunt aparate speciale de masurat), sunt cea mai buna sursa de apa incarcata cu energie, apa plina de viata, apa care ne activeaza.

In natura apa curge in curbe frumoase, unduite.

Ea este libera si se incarca cu toata frumusetea si pacea din jurul ei. Dar apa pe care o transportam noi trece prin multe coturi drepte si colturoase. Astfel apa isi pierde structura si energia. Cristalele ei sunt neregulate si urate. Asa ca in loc sa dea energie, aceasta apa mai mult rapeste din forta noastra vitala.

Apoi, aceasta apa este filtrata cu chimicale si redirectionata spre casele noastre. Apa are memorie, ea nu uita chimicalele.

Poluam apa cu gandurile noastre. Apa acumuleaza ura, rautatea, stresul. Asa se face ca apa care calatoreste prin conductele unui bloc, sau mai mult un oras , se va incarca cu toate sentimentele generate de aceste ecouri. Poluam apa la nivel spiritual. Si se ajunge la momentul ca atunci cand acesta apa intra in corpul nostru ea este aproape moarta.

Cea mai pura apa se afla in Venezuela si se numeste Roroima (mama apelor). Este o apa virgina, neatinsa de nici un fel de interventie a oamenilor. La nivel energetic este de 40.000 de ori mai activa decat apa de la robinet.

Se vorbeste despre “indienii” nativi ale acelor locuri, ca sunt niste oameni atat de fericiti, sanatosi, energetici si multumiti de viata lor, in asa mare masura incat nu-si doresc pentru nimic sa coboare din muntii lor pentru a trai in asa zisa civilizatie create de omul modern.

Apa un lux

Numai putin peste 1% din apa disponibila pe pamant este apa dulce, potabila. Asa a fost mereu de la inceputul lumii si chiar si asa cu tot cu rapida crestere a populatiei omenirii pana la 8 miliarde de oameni, ne-ar fi fost indeajuns, daca aceasta asa zisa “civilizatie” nu ar fi poluat si distrus o mare parte din sistemul ecologic.

Mai mult de 1 miliard de oameni de pe pamant nu are acces la apa potabila.

Mai mult de 5 milioane de oameni, dintre care jumatate sunt copii, mor din aceasta cauza in fiecare an. Acest numar este de 10 ori mai mare decat numarul celor care mor in razboaie in fiecare an.

Cu siguranta ca daca aceasta problema este lasata nerezolvata, apa ar putea deveni un motiv de razboi intre tari, in viitorul apropiat.

Conform surselor ONU in jur de 10 milioane de tone de reziduu petrolier ajung in mari si oceane in fiecare an. Pe langa acestea, tarile cu acces la apa, deverseaza o serie de deseuri toxice, rezultate din constructii si nu numai in marile si oceanele lumii in mod constant.

apa noastra cea de toate zilele

Insa in intelepciunea ei aparte, apa prin circulatia ei in natura, are puterea de a se reseta de toate informatiile negative si de a se curata de toate impuritatile pentru a reveni la stadiul ei primar si anume, acela de a da viata.

Dar e mai mult de atat…

In ziua de azi putem constata ca am pierdut 33% din vegetatie si jumatate din planctonul marin.

In ultimii ani rata de topire a ghetarului din Groenlanda s-a triplat.

In ultimii 30 de ani forta distructiva a uraganelor s-a dublat. Numarul dezastrelor nationale este in crestere.

In decada dintre anii 1973-1982 s-au produs 1500 de dezastre in intreaga lume.

Intre anii 1983-1992, 3500 de dezastre s-au petrecut in toata lumea.

Iar intre 1993-2002 au fost nu mai putin de 6000 de dezastre naturale in lume. In anul 2004, 230.000 de oameni au murit sau au disparut in timpul tsunamiului care a lovit Asia de Sud, in timp ce 500.000 au ramas fara case.

Inundatiile din 2005 din Europa, au lasat 200.000 de oameni fara locuinte. Iar in acelasi an in jur de 1500 de oameni au murit in urma uraganului Katrina care a lovit puternic Statele Unite, iar 1 milion de oameni au ramas fara locuinte.

La acestea daca adaugam si seria ingrozitoare de cutremure care s-au petrecut in ultimii 10 ani de genul celor din Haiti, Chile sau Japonia, pe langa uraganele care au lovit America in ultima vreme, putem spune ca lucrurile s-au inrautatit. Mai mult de 5 milioane de oameni au murit in intreaga lume in ultimii 30 de ani din cauza dezastrelor naturale.

topirea ghetarilorCred ca majoritatea dinte noi suntem constienti de faptul ca toate aceste dezastre naturale si mai ales cresterea lor in numar si gravitate se datoreaza tot noua, oamenilor.

Si toate astea sunt datorate stilului nostru de viata distructiv si nesanatos in mod colectiv si datorita vietilor noastre personale in mod individual.

Dragoste si recunostinta

In experimentele sale, Emoto Masaru de care vorbeam mai devreme, a facut de asemenea o serie de teste in care anumite cuvinte erau proiectate asupra apei. Dintre toate cuvantul care a determinat formarea celui mai pur cristal, au fost de fapt doua: Dragoste si Recunostinta. Un mare intelept spunea ca ar trebui sa ne traim vietile intr-o stare de perpetua rugaciune, si cum se poate traduce pana la urma o astfel de stare decat in acste doua cuvinte: Dragoste si Recunostinta.

Suntem picaturi intr-un singur ocean

Universul a fost creat de catre ABSOLUT, de catre SURSA care a creat intreaga existenta si toate manifestarile ei materiale. Fiecare dintre noi are are in el o picatura din apa acestui ocean primordial. Fiecare cuvant al nostru este ca un strop de apa, un mediu al gandului, o sursa de informatii. Si cu totii ar trebui sa rasplatim acest ABSOLUT cu dragoste si recunostinta.

Daca am reusi sa ne traim vietile intr-o stare de dragoste si recunostinta, atunci schimbarea ar porni intr-adevar din noi si se va reflecta pretutindeni in jurul nostru ca valurile unui ocean!

Prin consumul excesiv de alimente denaturate si nesanatoase, oamenii si-au amortit anumite simturi si instincte naturale. Astfel oamenii nu pot face diferenta dintre o apa pura naturala curata, vie si una purificata artificial, moarta, fara energie. Insa orice animal care are de ales dintre cele doua, va alege intotdeauna apa de izvor plina de energie.

Apa este solventul universal. Suntem o forma de viata pe baza de apa. Apa cara nutrientii la fiecare celula din corpul nostru. Apa scoate afara orice toxina. Apa singura poate dizolva si scoate afara orice toxina.

Primul pas in a pune chimia corpului in ordine este hidratarea. Aproape toata populatia sufera de deshidratare cronica.

Doctorul Fereydoon Batmanghelidj exiplica aceasta in cartea sa “Multiplele tipete ale corpului nostru pentru apa”. El explica faptul ca toate felurile de dureri, obezitate, si degenerarea prematura fizica sunt legate de deshidratarea cronica.

picatura de apa

Daca suntem bine hidratati crestem puterea sistemului imunitar. Pielea noastra si organele se mentin sanatoase. Ne mentinem stralucitori, clari si frumosi.

Hidratarea este elementul principal care ne tine tesuturile “suculente”.

In zilele noastre provocarea vine de la cat de curata este apa. Majoritatea apei de la robinet este plina de metale grele, clor si alte microorganisme.

Multe dintre rauri sunt poluate si periculoase de baut de imbaiat sau de mancat ceva din ele. Exista un singur loc in lume unde apa de la robinet este apa pura de izvor..Islanda.

Apa de izvor este un produs esential al cilcului hidrologic natural al pamantului.

Incarcarea apei

Incarcarea apei inseamna a da viata apei sau a structura apa la nivel microscopic. Moleculele de hidrogen sunt mai apropiate unele de altele daca apa este incarcata. Acest lucru face apa sa fie mai polara, mai incarcata electric.

Cum putem incarca apa:

– Adaugarea unui varf de sare buna, precum sarea de mare sau cea de Himalaya. Aceste saruri contin mai mult de 80 de minerale diferite in proportii similare cu cele din mare.

– Adaugarea de crisatele de MSM.

– Suc de citrice, lamaia are proprietati de curatare si de dizolvare a mucusului.

– Frunze verzi vii. Tinerea la clar de luna. Un vortex.

Cata apa sa bem?

Un adult bea 2 litri jumate de apa pe zi. Inca un litru jumatate este absorbit prin piele cand facem baie/dus.

In mod ideal trebuie sa bem apa atunci cand stomacul nostru nu contine mancare. Daca bem apa si mancam, sucurile digestive se dilueaza ceea ce duce la digestie si absorbtie precara. Cel mai bun moment este sa bem apa dimineata, cel putin jumatate de litru sau mai mult.

De asemenea trebuie sa bem apa in functie de activitatile pe care le desfasuram in ziua respectiva.

Deshidratarea se poate intampla rapid, o ora de exercitiu fizic intens poate determina pierderea a 250 ml de apa. La fel se poate intampla si cu un zbor de 4 ore cu avionul sau in urma consumului de alimente si bauturi care deshidrateaza corpul precum bauturile acidulate si cafeaua.

consumul de apaNu este indicat a se consuma apa in timpul sau dupa masa. Este un obicei care impiedica procesul natural al digestie.

Consumul de apa trebuie totusi adaptat de la individ la individ in parte.

In vreme ce unii pot consuma, fara probleme, mai multa apa, altii nu sunt in stare sa bea nici macar jumatate de litru.

Aportul de apa depinde de multi factori si in principal de cat de sanatos ne hranim si de cata viata avem in farfuria noastra.

Trebuie sa ne amintim mereu ca apa inseamna viata iar daca in farfuria noastra se va regasi viata (alimente crude, neprocesate), atunci se va regasi si apa.  Iar hidratarea organismului este primul pas important pe care putem sa il face catre o alimentatie si un stil de viata sanatos.

sursa: Viata in verde viu

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

perfect-tour.ro%20 perfect-tour.ro%20 perfect-tour.ro%20
%d blogeri au apreciat: