joi, decembrie 7, 2023
Eterna si fascinanta Romanie

Templul ascuns al Brasovului

Sunt foarte multe locuri enigmatice in Romania care dateaza din vremuri indepartate. Grotele si sfintele lacasuri rupestre se numara printre acestea. Cateva asemenea vestigii ale spiritualitatii din vremuri imemoriale sunt fascinante. Printre ele se numara si  Sinca Veche, din judetul Brasov.

Templul de la Sinca Veche, un loc unde misterul persista de mii de ani.

Cea mai usoara cale de acces aici se face din soseaua care leaga Rasnovul de Zarnesti si de localitatea Sercaia.

Templul rupestru de aici este la marginea satului, in coasta unei coline impadurite (Dealul Plesu), fiind un loc in care se simt energii intense. Cei inzestrati cu asemenea capacitati pot vedea chiar si mici globuri aurii plutind prin spatiul intunecos, care, uneori, pot fi fotogafiate (mai ales cu aparatele vechi, pe film).

Grota de la Sinca Veche nu se lasa dezvaluita de afara, ci abia din interior ne dam seama de maretia ei. Are mai multe incaperi, cinci la numar, cu doua altare si cu un horn in forma de con, prin care se  vede cerul, lumina strecurandu-se inauntru prin „cupola”  sapata  in  spirala  de mesteri  necunoscuti.

Din loc in loc, deasupra peretilor, litere ciudate, intr-o limba uitata de mult, impreuna cu semnul pentagramei (simbolul Kabbalei si al alchimistilor), sapat in stanca, te infioara prin vechimea lor. Originea asezamantului este neclara, lasand loc la prea multe interpretari. 

Se spune fie ca ar fi de origine dacica, fie de origine proto-crestina, datorita altarului bizar si al lipsei crucifixului, dar mai degraba el ar fi fost construit in secolul al XVIII-lea, desi clarvazatorii ii atribuie o vechime de 7000 de ani! Intregul lacas rupestru mai este denumit Templul Ascuns sau Templul Ursitelor, existand credinta ca aici  se indeplinesc dorintele celui care se roaga.

templul ascuns

 Ritualul este ca rugaciunile pentru indeplinirea dorintelor sa se faca exact în fata altarului peste care se asterne raza de lumina ce cade prin turla fara acoperis.

Nu o data oamenii din zona au adus in templu icoane, haine, apa si mancare, pe care le lasau acolo peste noapte, deoarece credeau ca se incarca cu o energie deosebita. A doua zi, acestea erau recuperate si folosite în mod normal, cu credinta ca ii vor proteja pe cei care vor beneficia de puterile lor.

Ritualurile pentru indeplinirea dorintelor se fac în trei zile ale anului: de Sfantul Gheorghe, de Lasata Secului de Paste si de Schimbarea la Fata.

În aceleasi zile, tinerii isi pot afla aici ursita. Traditia dureaza din cele mai vechi timpuri, iar cei care vor sa-si afle ursita arunca de pe deal o roata pe care leaga paie carora le dau foc si se spune ca pana  la sfarsitul anului ei se vor casatori.

Aparitii si intamplari ciudate 

Multi oameni au semnalat de-a lungul timpului faptul ca la Sinca Veche se produc tot felul de intamplari ciudate. Unii vorbesc despre minuni precum coruri ingeresti care se aud din cer sau vindecari miraculoase, precum cea a unui copil mut care a vorbit acolo pentru prima oara. De asemenea, se spune ca mai multe persoane au avut aici viziuni, iar  uneori în grota apare o silueta alba de fata, sau  diverse vise premonitorii.

templul ursitelor de la sinca veche

Altii spun ca locul este incarcat cu o energie iesita din comun, care favorizeaza fenomene paranormale.

Nu putini au fost cei care, facand fotografii în interiorul templului au avut surpriza sa descopere in imagini mai multe sfere luminoase (simple particule de praf, spun scepticii), de diferite dimensiuni, pe care nu le remarcasera în momentul în care au apasat pe butonul declansator.

Nu doar aparatele de fotografiat sunt afectate in zona, ci si camerele de filmat. Unora li s-a întâmplat ca aparatul sa nu poata fi controlat si sa porneasca, apoi sa se opreasca de parca ar avea o vointa proprie, altii au descoperit in imaginile filmate lucruri pe care in interiorul pesterii nu le vazusera sau chiar siluete bizare. Au fost destui  cei care, desi au filmat in grota, au constatat cu surprindere ca imaginile disparusera în mod suspect.

templul ascuns al brasovului ,un mister inca nedezlegat

De asemenea, prin sat umbla vorba ca mai multe persoane au gasit în interiorul manastirii cristale de cuart a caror aparitie nimeni nu si-o poate explica. Unii spun ca ar fi cristale care stabilesc o cale de comunicare cu lumea de dincolo sau chiar cu fiinte din alte dimensiuni.

Templul, o constructie a extraterestrilor?

Toate fenomenele bizare raportate in zona, plus faptul ca, desi aici este o vegetatie bogata, nu s-a putut cultiva niciodata nimic (au fost destui cei care au incercat), i-a facut pe unii sa adopte teoria potrivit careia Templul de la Sinca Veche ar putea fi o creatie a unor fiinte mult mai avansate decat oamenii.

Vizitati locul si trageti singuri concluziile .

grota

sinca-grota

sinca-vechce1

sinca-vechce-IMG_1537

sincaveche1

sursa: rtv.ro si Terra Magazin

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d