Misterul mumiei din San Pedro

Exista o poveste ciudata despre o mumie foarte mica si ciudata, descoperita in 1932 atunci cand Cecil Main si Frank Carr sapau dupa aur in Muntii San Pedro, la aproximativ 100 km sud-vest de Casper, Wyoming. Dimensiunile foarte mici si caracteristicile acestui corp extrem de vechi a condus la ideea ca ar fi putut apartine rasei ascunse a Oamenilor pitici din America.

Multe legende native nord americane vechi vorbesc despre un grup de fiinte, numite deseori Oamenii pitici. Aceste fiinte mici sunt numite cateodata spirite, magicieni, dwarfi feroci sau demoni, in functie de folclorul original al fiecarui trib.misterul mumiei din san pedro

Ramasitele fizice ale piticilor au fost descoperite in diverse locatii din vestul Statelor Unite, mai ales in statele Montana si Wyoming. In cele mai multe cazuri, aceste fiinte mici au fost descoperite in pesteri. Examinarea micilor corpuri a fost facuta, insa rezultatele studiilor nu au fost intotdeauna dezvaluite publicului. In plus, corpurile Oamenilor pitici au o tendinta misterioasa de a disparea. Potrivit arheologului Lawrence L. Loendorf „descoperirile, desigur ca sunt trimise la o universitate locala sau la Muzeul Smithsonian pentru analize, pentru ca atat specimenele dar si rezultatele analizelor sa dispara”.

Dupa descoperirea mumiei lui Pedro, legenda lui Nimerigar a renascut. Poporul Nimerigar este o rasa legendara a unor oameni mici descoperiti in folclorul tribului Shoshone din Muntii Stancosi din nordul Americii. Se spune ca acestia au trait in Wind River si in Muntii Pedro din Wyoming. Ei ii atacau pe indieni cu arcuri mici si sageti otravite.

De asemenea, se omorau intre ei cu o lovitura puternica in cap atunci cand deveneau prea bolnavi ca sa mai fie o parte activa a societatii lor. In mod absolut interesant, aceasta practica de a ii ucide cateodata pe cei infirmi era parte integranta si din viata multor triburi nomade indiene.

Ca in cazul multor legende, povestea Nimerigar-ilor a fost considerata folclor pur, pana cand s-a descoperit mumia din Muntii Pedro.misterul mumiei din san pedro

Cecil Main si Frank Main sperau sa gaseasca aur in pestera unde au intrat, insa in schimb au gasit aceasta mumie extrem de ciudata. Micuta mumie avea doar 16,5 cm. inaltime in postura asezata in care se gaseste si aproximativ 35,5 centimetri ,estimati, atunci cand statea in picioare. Are fata unui om in varsta, un cap turtit, pleoape imense si groase si o gura foarte larga. Pielea avea o culoare maronie si era ridata, Mumia s-a pastrat atat de bine incat inca se mai pot vedea unghiile de la maini, iar substanta cu care ii era acoperit capul, un fel de gelatina de culoare inchisa, inca era maleabila.

Cei doi Main au dus mumia la Casper, Wyoming, unde au venit cercetatori extrem de faimosi din toata tara pentru a studia aceasta descoperire extraordinara. Cei doi cautatori de aur au fost banuiti ca vor sa insceneze o farsa pentru a se imbogati. Totusi, atunci cand antropologii au studiat mumia, a fost absolut evident ca aceasta este adevarata.

Scanarile cu raze X au dezvaluit faptul ca mumia Pedro are pe interior un schelet perfect umanoid cu un set complet de coaste la fel ca oamenii. Testele au demonstrat ca mumia a fost ucisa in mod violent. Coloana vertebrala era sfaramata, la fel si o clavicula, iar craniul a fost turtit din cauza unei lovituri puternice. Substanta moale din varful capului expunea tesutul cerebral si sange inchegat.

Dupa ce testele au fost finalizate, cercetatorii au concluzionat ca mumia apartinea unui adult de aproximativ 65 de ani la momentul mortii sale. O descoperire ciudata a fost ca dinti sai erau aproape ascutiti, avand un set complet de canini.

Aceste cercetari se pare ca au fost facute de catre American Museum of Natural History si certificate de catre Anthropology Department of Harvard University. Totusi, atunci cand mumia Pedro a fost examinata de catre cercetatori de la University of Wyoming, ei au ajuns la concluzia ca aceasta aparinea unui copil bolnav.misterul mumiei din san pedro

Din pacate este imposibil sa se mai examineze aceasta mumie ciudata pentru ca, la fel ca in cazul multor alte artefacte controversate, locatia sa prezenta este necunoscuta. Mumia Pedro a fost expusa pentru cativa ani. Mai tarziu a fost cumparata de catre un om de afaceri pe nume Ivan T. Goodman. Atunci cand acesta a decedat in 1950, mumia a ajuns in mainile lui Leonard Walder, un om de afaceri din New York, care a murit la sfarsitul anilor 80. De atunci nu se mai stie nimic despre aceasta mumie.

In 2005, John Adolfi of Syracuse, New York, a oferit o recompensa de $10,000 pentru mumie, spunand ca aceasta ar contrazice teoria evolutiei. Cu toate acestea, mumia ramane ascunsa.

A fost ea pierduta sau este in mod deliberat tinuta ascunsa?

sursa: http://www.messagetoeagle.com/

 

aursa: Ancient Origins

 

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: