O planeta asemanatoare Terrei a fost descoperita intr-un sistem solar cu trei sori

Conform ultimelor evaluari ale astronomilor NASA, o planeta dintr-un sistem solar cu trei sori, situata la 22 ani lumina de noi, prezinta conditiile cele mai propice vietii, dintre toate planetele relativ asemanatoare cu Terra descoperite pâna în prezent.O planeta asemanatoare Terrei a fost descoperita intr-un sistem solar cu trei sori

Planeta are un sol preponderent pietros, este de 4,5 ori mai mare decât Terra, a fost denumita oficial GJ 667Cc, si orbiteaza în mijlocul asa numitei „Zone Goldilocks”, termen de specialitate care descrie medii din Cosmos unde apa poate ramâne în mod natural în stare lichida, fara a fierbe sau îngheta. Dintre toate planetele cu conditii asemanatoare Terrei, aceasta este cea mai apropiata de noi.

Planeta GJ 667Cc orbiteaza în jurul unei stele din categoria piticelor rosii, având o perioada de revolutie de 28 zile, si pare sa absoarba le fel de multa energie si lumina de la sorii sai precum Terra.

Planeta a fost descoperita în anul 2009, dar o reevaluare recenta, realizata de o echipa de astronomi condusa de dr. Anglada Escude, sugereaza ca ar avea conditii propice vietii si asemanatoare celor de pe Terra.

Cum ar arata un rasarit de soare pe GJ 667Cc

Conform astronomilor, în doar 2-3 ani de acum încolo, vor reusi sa analizeze mai aprofundat caracteristicile spectrale ale atmosferei acesteia.

Astrobiologii americani sustin ca piticele rosii ofera energie suficienta pentru ca planetele din jurul lor sa poata sustine diverse forme de viata. Totusi, înca nu se stie daca noul super-Pamânt, cum fost poreclit de astronomii entuziasti, nu are cumva una si aceeasi fata mereu îndreptata spre stea, caz în care sansele de a fi potrivita pentru viata sunt mult mai mici. Într-un asemenea caz, dintre cele doua emisfere, una ar fi permanent înghetata, iar alta ar avea temperaturi foarte ridicate.

space.com

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

perfect-tour.ro%20 perfect-tour.ro%20 perfect-tour.ro%20
%d blogeri au apreciat: