Zambetul, cea mai puternica arma a ta

Zâmbetul este cea mai puternica arma. Oamenii zâmbesc atunci când se afla în grupuri, însa acesta nu este doar un semn ca ei se simt bine. Zâmbim cu un anumit scop si astfel emitem anumite semnale lumii din jurul nostru. Îti vom prezenta mai jos care sunt cele 10 mesaje pe care le poti trimite prin zâmbet.

Oamenii pot avea încredere în tine

Într-o lume în care toti se lupta pentru sine, în cine poti sa mai ai încredere? Unul dintre semnele care arata ca poti avea încredere este zâmbetul. Zâmbetul sincer le spune oamenilor ca pot avea încredere în tine si ca esti deschis sa colaborezi. Oamenii care ne zâmbesc sunt considerati mai buni si mai comunicabili. Mai mult decât atât, si economistii sunt de parere ca zâmbetul este valoros pentru ca, conform studiilor, clientii pot avea mai mare încredere într-o persoana care le zâmbeste decât una care este permanent serioasa.

Zâmbeste pentru a te autoapara

Atunci când oamenii fac lucruri mai putin bune, deseori încep sa zâmbeasca. E o forma de autoaparare? Potrivit studiilor – este si chiar functioneaza. Oamenii sunt mai buni cu tine atunci când le zâmbesti. Nu conteaza daca este un zâmbet însotit de scuze, un zâmbet fals sau un zâmbet sincer. Întotdeauna functioneaza atunci când cineva este la un pas sa te certe.

Te ajuta sa faci fata situatiilor incomode

Ai uitat sa-i cumperi sotiei un cadou? Sau ai uitat numele unui client foarte important? Un zâmbet timid ne ajuta sa facem fata situatiei. Respectiv, zâmbind timid si având privirea în pamânt, cei din jurul nostru vor dori mai degraba sa ne compatimeasca decât sa ne certe sau sa fie suparati pe noi.

Dorinta de a corespunde asteptarilor

Uneori zâmbim reciproc pentru ca asa fac oamenii educati si astfel putem sa evitam sentimentul de vinovatie. Într-un experiment, oamenii au fost rugati sa fie seriosi atunci când vor auzi noutati bune despre cineva dintre cei cunoscuti. Practic toti participantii s-au simtit prost dupa aia si le era frica ca apropiatii lor se vor supara pe ei. Din acest motiv, zâmbim întotdeauna pentru a nu avea regrete mai apoi. Iar femeile simt o presiune mai mare în acest caz, decât barbatii. 

Zâmbeste pentru a scapa de durere

Zâmbetul este cea mai buna metoda de a trece peste dezamagiri. Chiar si imitând un zâmbet, chiar daca nu ai dispozitie buna, poti sa obtii un efect pozitiv.

În cadrul unui experiment, participantilor li s-au aratat filmulete triste. Cei care zâmbeau, se simteau mai bine la final. Însa cei care nu au zâmbit, la final, îi priveau suspiciosi pe cei pe care tristetea altora i-a facut sa zâmbeasca.

Zâmbeste pentru claritate

Atunci când suntem nervosi, atentia noastra este scazuta. Încetam sa mai observam ceea ce se petrece în jurul nostru.

Zâmbeste!

Zâmbetul te va ajuta sa te simti mai bine si sa îti îmbunatatesti capacitatea de gândire.

Îti ascunzi gândurile

Psihologii continua sa afirme ca zâmbetul este amagitor. Într-un zâmbet sincer sunt puse în functiune si buzele, si ochii, nu doar gura. Ultimele cercetari au demonstrat ca 80% dintre oameni sunt capabili sa imite zâmbetul sincer si stralucirea din ochi.

Prin urmare, poti sa îti folosesti zâmbetul pentru a ascunde ceea ce gândesti. Însa, nu e totul atât de simplu. Trebuie sa stii când este momentul potrivit. Cheia catre un zâmbet sincer – nu te grabi. Atunci când zâmbim sincer, avem nevoie de jumatate de secunda. Un zâmbet fals apare pe moment. Oamenii nu cred in sinceritatea unui asemenea zâmbet.

Zâmbesti si câstigi mai mult

Stim deja ca economistii au evaluat pretul zâmbetului, însa poate acesta sa ne aduca bani reali? Un exemplu clar sunt chelnerii. Studiile au demonstrat ca acei chelneri care zâmbesc mai mult primesc mai mult bacsis. În general, oamenii care activeaza în domeniul serviciilor primesc mai multi bani pentru zâmbetul lor. Însa, totusi, trebuie sa fim atenti. Utilizarea zâmbetului poate duce la epuizare emotionala. În asemenea cazuri zâmbetul te poate costa sanatatea.

Zâmbeste si lumea îti va zâmbi înapoi in proportie de, macar, 50% 🙂

Una dintre placerile sociale care apar si dispar brusc o primim atunci când zâmbim, iar persoana respectiva ne zâmbeste înapoi. Probabil nu ai observat, însa asa este.

Zâmbeste si traieste mai mult

Daca niciuna dintre cercetari nu te-au convins sa zâmbesti mai mult, îti voi prezenta înca una: oamenii care zâmbesc mai mult traiesc mai mult. O cercetare a companiei Abel&Kruger, analizând imaginile unei echipe de baschet, a constatat ca cei care zâmbeau în poze, au trait cu 7 ani mai mult. 🙂

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: