miercuri, iulie 24, 2024
Psihologie

Cateva modalitati simple de a te automotiva

1. Fii modest

Prezentatorul de televiziune Oprah Winfrey este una dintre cele mai influente si de succes femei din lume, dar nu ia faima în serios. „O parte din mine îi este frica de ceea ce se va întâmpla daca cred în tot ceea ce spun despre mine”, spune Oprah.

De-a lungul activitatii sale, ea si-a dat seama ca modestia si umilinta te ajuta sa te mentii motivat si sa te deplasezi spre obiectivele tale, în ciuda tuturor lucrurilor.

Urmeaza-i exemplul lui Oprah: nu tine nasul pe sus si nu astepta aprobarea si recunoasterea altora.

2. Dar nu uita de punctele tale forte

Ai totul pentru a deveni ceea ce visezi. Si acest lucru este adevarat. De exemplu, antreprenor devine o persoana care are un spirit antreprenorial, o energie si un mare entuziasm. El îsi cunoaste punctele forte si le foloseste la maxim pentru a-si atinge visele.

Daca ai început sa te îndoiesti de abilitatile proprii, aminteste-ti ce calitati te-au ajutat sa obtii ceea ce ai deja. Si, cel mai bine, listeaza toate virtutile, abilitatile si talentele pe hârtie.

3. Aminteste-ti spre ce tinzi

„Daca ai o pasiune puternica pentru orice afacere, atunci gasesti instinctiv modalitati de a o hrani”, spune Eileen Fisher, creatorul marcii de îmbracaminte pentru femei fabricate din materiale organice. Pasiunea sa – angajamentul fata de ideea de prietenie cu mediul – a fost un factor motivant pentru Eileen timp de câteva decenii.

Nu îti face griji daca activitatea ta nu aduce înca mari beneficii lumii. Începe cu tine. De exemplu, încerca, ca si Eileen Fisher si ca multi altii, sa ai grija de mediul înconjurator. Fa pasi mici în directia de care ai nevoie pentru a te ajuta sa te apropii de obiectivul visat. Urmeaza-ti valorile! Atunci motivatia nu te va parasi.

4. Sarbatoreste victoriile mici

Pentru a atinge orice obiectiv este nevoie de timp. Uneori este nevoie de ani. Pentru a nu lasa garda jos, trebuie sa sarbatoresti în fiecare zi realizarile care te aduc mai aproape de visul tau.

Sarbatorind în mod regulat victoriile mici, îti vei oferi o doza zilnica de motivatie pentru a merge si a te dezvolta în continuare.

5. Ai grija de sanatatea ta

Potrivit unui studiu realizat de Virgin Pulse în 2015, factorul principal care afecteaza motivatia angajatilor este starea lor de sanatate. Si acest lucru este destul de logic, deoarece nu te poti astepta la rezultate extraordinare de la o persoana care are probleme cu sanatatea fizica sau psihica.

Daca sportul nu face parte integranta din viata ta, atunci începe cel putin cu plimbari zilnice. Asa vei ramâne în forma. Si nu amâna în mod constant vizitele la medic, chiar daca ai multe alte lucruri importante. Aminteste-ti ca sanatatea este extrem de importanta, altfel pur si simplu nu vei avea puterea de a te deplasa înainte.

6. Aminteste-ti câte ai obtinut deja

Julie Austin, creatoarea faimoasei sticle de apa Swiggies, care se remarca prin faptul ca sunt montate pe încheietura mâinii, laa începutul carierei sale, nu avea nici o idee cum sa comercializeze un produs. Înainte de a reusi, ea a petrecut doi ani avand doua slujbe, economisind bani si învatând din propriile greseli. 

Nu uita de unde au pornit! In acest fel greutatile pe care le vei intampina in viata iti vor parea mai usoare.

7. Crede în faptul ca esti invincibil

La începutul secolului al XX-lea, femeia americanca tipica nu folosea cosmetice, dar aceasta nu a oprit-o pe Elizabeth Arden, fondatorul companiei de cosmetice Elizabeth Arden Inc, sa faca machiajul sa devina parte integranta a vieii cotidiene unei femei. Toti au crezut-o nebuna, dar ea a fost de neclintit. Datorita perseverentei si crezului ei în sine, a reusit sa construiasca un imperiu mondial al frumusetii.

Daca crezi ca esti invincibil si ca totul este posibil în aceasta lume, nu vei pierde niciodata motivatia în ciuda tuturor esecurilor.

Vei fi uimit de oportunitatile care îti vor fi deschise daca începi sa crezi sincer ca poti obtine ceva.

8. Încurajeaza-te

Daca nu esti obisnuit sa te rasplatesti pentru munca facuta, atunci este timpul sa înveti cum sa faci acest lucru. Încurajarea într-o forma sau alta este unul dintre cele mai importante motive pentru care facem ceva.

Prin urmare, pentru a mentine motivatia si dorinta de a continua, asigura-te ca te rasplatesti pe masura pentru munca depusa.

 

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum